вторник, април 20, 2004

Спартак се нуждае от 60 000 лв., за да завърши сезона

Варненският Спартак се нуждае от 60 хиляди лева, за да може да завърши нормално настоящото първенство. Това заяви на вчерашното заседание на постоянната общинска комисия "Младежки дейности и спорт" новият член на управата на "соколите" Бранимир Балачев. Съветниците взеха решение на следващото си заседание да търсят варианти за финансовото подпомагане на двата футболни клуба от морската столица - Черно море и Спартак. Общината не може да отпуска средства от бюджета си на тези два тима, тъй като те са акционерни дружества и по закон това е забранено. Въпреки това съветниците от комисията ще търсят алтернативни варианти, тъй като според тях не може да се допуска да продължава безпаричието в двата футболни тима от Варна.

Христо Ристосков бе назначен за главен съдия на мача от 25-ия кръг на "А" група между отборите на Спартак и Черноморец. Срещата, която е в събота от 15 ч., е от изключително значение за двата тима, тъй като те са преки конкуренти за оставане в елита.


Ники Станчев пропуска мача с Черноморец

Капитанът и играещ помощник-треньор на Спартак Николай Станчев е контузен и няма да може да вземе участие в предстоящия домакински двубой с Черноморец.
Халфът е получил травмата си по време на мача с Ботев. Другият футболист на "соколите", който е под въпрос за събота е Иво Димов. След наказание в отбора се завръщат Димитър Георгиев-Шустера и Златин Михайлов. Вчера "соколите" проведоха една тренировка под ръководството на Ради Здравков. Управата на клуба е уверила футболистите, че през тази седмица ще получат пари.


Петев ще си търси клуб в чужбина през лятото

Полузащитникът на варненския Спартак Ивайло Петев заяви, че през лятото ще се пробва да си намери отбор в чужбина. 28-годишният футболист призна, че в България добри условия предлагат едва 3-4 отбора, а в останалите клубове ситуацията е плачевна. През зимата халфът бе на проби в руския Кубан (Краснодар), но трансферът му не се осъществи, тъй като отборът разполагал с 29 полеви футболисти. Полузащитникът, който през есента играеше в Литекс, е оптимист, че Спартак ще запази мястото си в "А" група. "На всяка цена трябва да спечелим трите ни домакински мача до края на сезона. Във всеки от тях ще излизаме като на финал. Смятам, че имаме шанс да вземем и една точка при гостуването на Беласица. Ако през миналата седмица ги нямаше тези проблеми в нашия клуб, спокойно щяхме да бием Ботев с 1-2 гола разлика", каза Петев, добавяйки, че реферът на мача им в Пловдив здраво е подпирал домакините.

--- www.pozvanete.bg

Няма коментари: