сряда, февруари 15, 2006

"Соколите" падат за втори път от Конелиано, този път с 0:4

Варненският Спартак загуби с 0:4 от Конелиано в контролна среща играна в Оброчище. Поражението бе второ за "соколите" от лидера в Западната "Б" група в рамките на една седмица. Миналата сряда тимът на Сашо Борисов победи с 2:0.
Старши треньорът на спартаковци Ради Здравков не можеше да разчита на цели седем основни футболисти. Поради контузии от състава на "соколите" отпаднаха Николай Станчев, Милен Христов, Станислав Петров, Младен Стоев, Владимир Пекин, Златин Михайлов и Васил Велев. Заради пълния лазарет Здравков бе принуден да пусне като централен защитник Диян Кателиев. Халфът излезе за първи път на терена през зимната подготовка като досега отсъстваше заради проблеми с ахилеса.
Още в петата минута гостите откриха резултат. След центриране от корнер Генко Славов изби шут на противников футблист, но Адриян Олегов бе точен при добавката. Четвърт час по-късно Атанасов вкара за 2:0 с далечен удар. След почивката Сашо Борисов пусна почти изцяло нова единадесеторка, а за Спартак в игра се появиха Владко Мирчев, Николай Съботинов, Даниел Ангелов и Иво Кирчев. В 57-ата минута Манолов центрира отдясно, а защитата на Спартак позволи на бившия "сокол" Аспарух Василев с летящ плонж да накаже за трети път Генко Славов. В 67-ата минута Марио Кръстев наказа грешка в отбраната на "соколите" и оформи крайния резултат. За Спартак с гола се разминаха Траян Дянков, Владко Мирчев и Иво Кирчев.

Спартак (Вн) - Конелиано 0:4
Спартак (Вн): Славов, Кателиев, Соколов, Маринов, Дянков, Мустафа, Любенов, Н. Филипов, Г. Филипов, Бояджиев, Генчев (Кирчев, Съботинов, Мирчев, Ангелов)
Конелиано: Годжев, Асенов, Александров, Атанасов, Манолов, Зафиров, Николов, Дяков, Димитров, Йошев, Олегов (Василев, Стойчев, Трифонов, Воденичаров, Вълков, Шутев, Заков, Кръстев, Митев, ОРманджиев)
Голмайстори: Олегов (5), Атанасов (20), Василев (57), Кръстев (67)
Съдия Ивайло Попов
Оброчище, стадион "Албена 2" - 20 зрители

--- ole-bg.com


Ради Здравков ще глобява някои играчи

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков обяви, че за някои от футболистите му ще има глоби заради представянето им в проверката с Конелиано. "В контролите резултатите не са важни. Фактът, че с този състав, с който започнахме тази контролна среща, няма да започваме шампионатните мачове, не ни успокоява. Напротив - явно е, че имаме слабости. И след предишната контрола казах, че слабостите в защитата са явни. Но днес се видя, че при отсъствието на някои хора, няма алтернативи. Дефакто днес играхме и без защита и без халфова линия. Сериозни са проблемите. Дано хората, които са отвън се върнат по най-бързия начин, за да могат през оставащия месец до началото на сезона да влязат в игрова подготовка. Едно е ясно, че ще се разчита много на тези хора, които изнесоха есента. Просто се видя, че другите футболисти, макар и не много морално от моя страна да го изтъквам, не дават необходимите гаранции за Спартак. Мисля, че до този момент времето бе прекалено много да направим някакви експерименти. Трябва промяна и в мисленето и в поведението на играчите. Защото и тези, които бяха в основаата на успехите през есента не са в нужната спортна форма. Те може би смятат, че едва ли не сме свършили работата с влизането в "А" група. Предстоят сериозни промени, сериозни разговори. Не искам да влизам в подролбности и да изтъквам неща от кухнята на отбора, но специално за днешния мач ще има не само сериозни разговори, но и някои хора ще бъдат глобени", заяви Здравков.

--- ole-bg.com

Няма коментари: