събота, февруари 04, 2006

Спартак пада от третия в Казахстан с две дузпи

Варненският Спартак записа първа загуба в контролните срещи от зимната подготовка, след като днес отстъпи на Кайрат (Казахстан) с 1:2. Съперникът на "соколите" стана шампион на страната си през 2004 г. и тази година бе на крачка от отсраняването на съперника на Левски в турнира за Купата на УЕФА Артмедия (Братислава). Двата тима се срещнаха в предварителния кръг на Шампионската лига. Кайрат победи у дома с 2:0, но отстъпи с 1:4 в реванша от тима, който впоследствие успя да влезе в групите. През тази година Кайрат завърши на трето място в шампионата на Казахстан.
Спартак поведе в резултата след гол на Николай Съботинов в 29-ата минута. Само три по-късно обаче Иво Соколов спъна в наказателното поле новото попълнение на Кайрат - българина Петър Шопов, и реферът Радан Мирянов отсъди дузпа. От бялата точка точен бе другият нов в Кайрат - сърбинът Божкович. В 40-ата минута дебютиралият за "соколите" Томчо Томчев спъна друг нападател на гостите и отново Божкович бе точен от бялата точка - 1:2.
След почивката Ради Здравков направи някои промени в състава си като на терена се появиха Арнаудов, Златин Михайлов, Венци Маринов, Мартин Любенов и Калоян Генчев. Последният пропусна и единственото по-сериозно положение за варненци след почивката.
В понеделник Спартак се качва на лагер в хотел "Термал" до "Журналист", където ще остане до 18 февруари. Следващата контрола на тима е на 8 февруари срещу Конелиано (Герман) в курорта Албена.

Спартак (Вн) - Кайрат (Казахстан) 1:2
- Спартак (Вн): Славов, Дянков, Томчев, Соколов, Ст. Петров, Станчев, Велев, Съботинов, Бояджиев, Н. Филипов, Мирчев (Арнаудов, Михайлов, Маринов, Любенов, Генчев)
- Голмайстори: Съботинов (29); Божкович (32 дузпа, 40 дузпа)
- Жълти картони: Томчев, Дянков, Маринов; Артьомов
- Съдия Радан Мирянов
- Стадион "Албена 1" - 50 зрители

--- ole-bg.com

Няма коментари: