четвъртък, февруари 02, 2006

Ради Здравков бележи за Спартак в контрола

Старши треньорът на Спартак (Вн) Ради Здравков отбеляза гол в днешната контрола на тима си срещу Черноморец (Чернево), спечелена от "соколите" с категоричното 7:0. Наставникът влезе в средата на второто полувреме на мястото на Живко Бояджиев, а две минути преди края буквално скъса мрежата на съперника. Както е известно, бившият национал е картотекиран за този сезон в състава на "соколите", но за първи път се появи в игра. След срещата обаче той уточни, че е влязъл, защото Бояджиев е почувствал умора и е искал да го запази.
През първото полувреме на терена бяха предимно млади футболисти, които не успяха да преодолеят защитата и вратаря на противника. За първи път с фланелката на Спартак излезе Александър Александров, който е на проби, а както и в първия спаринг добри впечатления оставиха Васил Велев и Иво Соколов. На почивката резултатът бе 0:0. През втората част в игра влязоха повечето от състезателите, играли през есенния полусезон и разгромът стана факт. Първо в 52-ата минута Владко Мирчев вкара много красиво попадение с плътен удар от 22-23 метра. Четвърт час по-късно Живко Бояджиев удвои с глава, а в 69-ата минута Ники Станчев направи 3:0 от дузпа. Мирчев вкара втория си гол в 75-ата минута с глава, Калоян Генчев направи 5:0 в 80-ата, за да се стигне до гола на Ради Здравков. Той в буквалния смисъл скъса мрежата две минути преди края на срещата с воле отблизо. В последните секунди Траян Дянков оформи крайния резултат с красив прехвърлящ удар.

Спартак (Вн) - Черноморец (Чернево) 7:0
- Спартак (Вн): Арнаудов, Маринов, Соколов, Христов, Любенов, Велев, Ангелов, Александров, Хаджиев, Бояджиев, Кирчев (Славов, Петров, Дянков, Михайлов, Станчев, Здравков, Мирев, Генчев, Н. Филипов, Съботинов)
- Голмайстори: Мирчев (52, 75), Бояджиев (67), Станчев (69 дузпа), Генчев (80), Здравков (88), Дянков (90)
- Съдия Рангел Енчев
- Стадион "Албена 2" - 50 зрители

--- ole-bg.com


Ради Здравков недоволен от показаното преди почивката

Старши треньорът на Спартак (Вн) Ради Здравков определи като мач с две лица проверката на теговия тим с Черноморец (Чернево). "Две различни полувремена. През първото играха по-неопитните, по-несигурните играчи, които за съжаление отбиха номера. След почивката състезателите, които изкараха основната част от есенните мачове демонстрираха необходимата сериозност. Играха с желание, с настроение и въпреки, че може да са се уморили, присъстваха близо до наказателното поле. Получиха се интересни неща", заяви бившият национал.
Запитан за впечатленията му от новите играчи, които са на проби, Здравков отговори: "Не, не искам да бързам с крайни мнения и оценки. Разбрали сме се с тях. Ние трябва да сме търпеливи, те също, и да не рискуват. Знам, че имат желание да останат в нашия състав, така че има още време и контроли с по-силни противници и по-добри условия. Тогава ще покажат своите възможности. Няма да бързаме".

--- ole-bg.com

Няма коментари: