сряда, февруари 22, 2006

Живко Бояджиев: Сега ще е по-трудно, отколкото през есента

Александър Дечев, в-к "Позвънете Новини"

Полузащитникът Живко Бояджиев се завърна преди месец в Спартак (Вн), след като игра една година в кипърския Лапта. През последните четири месеца обаче той беше извън игра, заради контузия. Живко се съгласи да сподели оценката си за подготовката и очакванията си за пролетния полусезон.

- Живко, дълго време бе извън терените. Навлизаш ли вече в необходимата форма?
- Още не се чувствам напълно добре. Надявам се, че след още де-три контролни срещи ще навляза в по-добра форма. Смятам, че фиизически съм наваксал пропуснатото и съм на необходимото ниво, но ми липсва още игровата практика.
- Как оценяваш подготовката на Спартак досега?
- Напълно нормална. Засеа се движим добре, въпреки че имахме и някои проблеми с лошите терени, трябваше да тренираме и в залата. Изиграхме доста контроли, престоят ни още такива. Смятам, че до първия мач от пролетния дял на шампионата ще сме напълно готови.
- Слабите резултати в някои контроли притесняват ли теб и съотборниците ти по някакъв начин?
- Със сигурност не е приятно да се губи, но все пак това са контроли. Не е хубаво да имаш само победи в предсезонните мачове. Като дойде първенството трябва да побеждаваме. Друга причина за загубите според мен е, че имахме доста проблеми с контузени състезатели.
- Имате девет точки аванс пред втория в "Б" група. Достатъчни ли са те или нещо може да спре отбора за "А" група?
- Съмнявам се, че нещо може да ни спре по пътя към "А" група. Сигурен съм обаче, че през пролетта ще ни е много по-турдно отколкото е било на моите съотборници през есенния полусезон.
- Кои са отборите, срещу които ще е най-трудно?
- Очаквам най-малко 3-4 възлови мача. Трудно ще е срещу Хасково, Марица, Дунав. Ако излезем победители от тези възлови мачове, ще ни е по-лесно да стигнем до първото място. Очаквам до петия-шестия кръг всичко да се реши.

--- ole-bg.com

Няма коментари: