вторник, юли 18, 2006

Стадионът на "соколите" със 6400 седящи места

Стадион "Спартак" получи безпроблемно лиценз за новото първенство след днешната инспекция на представителите на варненската комисия. Те отбелязаха огромната работа по ремонта на съоръжението, която бе извършена през последния месец. В канцеларията на Спартак чакаха днес следобед от Българския футболен съюз да изпратят и официалния документ за лицензирането на стадиона.
Администраторът Румен Димов разкри, че със седалките, които бяха монтирани през последните 30 дни, стадионът вече разполага с 6400 седящи места. Освен това има някои сектори, където не са монтирани седалки. Всички тези 6400 места ще могат да бъдат използвани, въпреки че преди месец от лицензионната комисия обявиха, че ще се пускат хора само в едната половина на стадиона. В щаба на Спартак обаче направиха необходимото и сега всички сектори отговарят на изискванията за безопасност.
Другите два проблема на "соколите" са задълженията към НОИ и искът на бившия изпълнителен директор на клуба Петьо Дончев за неполучени заплати и премии в размер на 25 хиляди лева. Румен Димов обаче бе категоричен, че и двата проблема са изчистени. "Всички документи за разсроченото издължаване към НОИ са готови и днес следобед ще ги изпратим по факса на Българския футболен съюз. Очаквам, че няма да имаме проблем за получаване на лиценза. Разбрали сме се и с Петьо Дончев, така че той ще изтегли иска си", категоричен бе Румен Димов. Документите от НОИ трябва да бъдат получени в БФС най-късно до 9,00 ч. утре, тъй като тогава започва заседанието на Изпълнителния комитет на БФС. "Свършихме доста работа през последния месец и се надявам трудът ни да бъде възнаграден с получаването на лиценза", каза изпълнителния директор Пламен Михов.
На утрешния Изпълком ще стане ясно дали Спартак и Конелиано ще получат лиценз за новия шампионат. Много е вероятно тимът от село Герман да остане извън "А" група. В четвъртък пък ще се тегли жребият за новите първенства в "А" и "Б" групите. Има вариант заради забавянето на изготвянето на програмите, стартът на шампионата да бъде отложен с една седмица - от 5 на 12 август.

--- ole-bg.com & pozvanete.bg


Спартак прави ремонт на терена, отборът се мести в Албена

Футболистите на Спартак ще тренират в курорта Албена между 7 и 10 дни, разкри изпълнителния директор на клуба Пламен Михов. Причината е, че от утре започва ремонт на терена на клубния стадион. Ще бъдат подменени чимовете като основната работа ще бъде в двете наказателни полета. Ремонтът трябва да приключи до средата или края на следващата седмица. Поради тази причина тимът тренира за последно днес на клубното съоръжение, утре от 18 ч. играе контрола с Черноморец (Бяла) като гост, а от четвъртък ще тренира в Албена.
Михов каза още, че на секторът, който е до този за гости, ще бъде излят бетон, за да се заравни. Частичен ремонт ще бъде извършен и на козирката.

--- ole-bg.com


Спартак картотекира новите през следващата седмица

Спартак ще карторетика новите си попълнения през следващата седмица, разкри администраторът на клуба Румен Димов. За тази цел от края на тази седмица започват да се подписват договорите на тези футболисти, които не са обвързани с клуба.
Защитникът и халфът, които трябваше да се присъединят към отбора днес, ще пристигнат във Варна утре. Все още не е ясно кои са двамата състезатели, които ще подсилят варненци. Сигурно е, че сред тях няма да е защитникът Нено Ненов. Опитният футболист продължава да се готви с Черноморец (Бургас) и заяви пред БТА, че няма намерение да сменя клубната си принадлежност.

--- ole-bg.com

Няма коментари: