събота, юли 29, 2006

Спартак открива първенството в петък в Ловеч

Варненският Спартак ще открие новото първенство на "А" група, стана ясно днес. Двубоят на "соколите" като гост на Литекс бе изтеглен с един ден назад и вместо в събота (5 август) ще се играе в петък. Сблъсъкът от първия кръг ще бъде на осветление - в 19,30 ч. Предложението е дошло от щаба на ловчанлии, които искат ден повече почивка преди първия мач от втория предварителен кръг от турнира за Купата на УЕФА срещу Омония.
Останалите мачове са в събота, а не е изключено да бъдат изтеглени срещите и на останалите ни участници в Европа. Все още БФС обаче не се е произнесъл по други промени. Окончатнелната и пълна програма на "А" група с датите и часовете ще стане известна в понеделник, 30 юли.

--- ole-bg.com


Миронов: По-добре е че почваме с гостувания на грандовете

Старши треньорът на Спартак Мирослав Миронов призна, че подготовката на "соколите" е трябвало да започне по-рано. "Закъсняхме с подготовката, а и имахме много други организационни проблеми. Затова съм доволен и благодаря на момчетата, че издържаха - останаха и тренираха с отбора дори когато не бе ясно дали ще стартираме в елита. Програмата ни не е толкова тежка и е добре, че още до четвъртия кръг гостуваме на Литекс, Левски и ЦСКА. Срещу тях нищо не губим и е по-добре да ги срещнем като гости сега, когато не сме толкова добре сработени. Няма ше да е приятно да ги посрещнем в първите кръгове или пък да играем с Черно море и Беласица още в началото", обясни Миронов и подчерта, че целта пред Спартак е да остане в "А" група.

--- ole-bg.com


Генко Славов ще е втори капитан на Спартак

Генко Славов ще бъде втори капитан на Спартак (Вн), разкри старши треньорът Мирослав Миронов. На първо място, както и досега, лентата ще носи играещият помощник-треньор Николай Станчев. "Ники може и да не играе във всички срещи. Генко е с дълъг стаж в Спартак, варненец е, феновете го обичат и има тригодишен договор. Не виждам по-подходящ човек за втори капитан", обоснова се Миронов и добави, че колективът в тима е много добър.

--- ole-bg.com

Няма коментари: