петък, юли 14, 2006

Спартак и Шумен ше играят във Варна в събота

Феновете на Спартак ще могат да видят любимия си отбор в игрова обстановка за първи път във Варна през това лято, стана ясно днес. В събота от 18 ч. "соколите" приемат Шумен 2001. Първоначално се знаеше, че домакин на проверката ще бъде полуфиналистът в турнира за Купата на България от миналата година. Днес обаче старши треньорът на Спартак Мирослав Миронов е уведомил подопечните си, че няма да пътуват до Шумен, а ще играят в морската столица. Феновете ще могат да се настанят удобно в реконструираните трибуни на клубния стадион. Както е известно, в последния месец управата на "соколите" извърши ремонт на съоръжението, за да може да вземе лиценз за новото първенство.

--- ole-bg.com


Голмайстор от Плевен в Спартак, чакат още двама футболисти

Нападателят на плевенския Белите орли Станимир Георгиев се присъедини към подготовката на Спартак (Вн) вчера. Той е голмайстор на участника в Западната "Б" група като през този сезон се е разписал 11 пъти в противниковите врати за 24 срещи, според статистиката в сайта на Професионалната футболна лига. През последния сезон на Спартак в "А" група, в отбора игра друг футболист със същото име, но той в момента е в Дунав (Русе). Нападателят ще пътува с отбора за лагера в Габрово. По всяка вероятност подготовката там ще започне в понеделник (17 юли) и ще продължи десет дни. В Габрово Спартак ще изиграе две или три контролни срещи със съперници от региона.
Помощник-треньорът на "соколите" Илко Станчев разкри, че към тима до няколко дни трябва да се присъединят две нови попълнения. Става дума за бранител и полузащитник, но ексвратарят не пожела да разкрие имената, националността и клубовете, от които идват те. Двамата ще дойдат или в неделя във Варна, или направо ще се присъединят към лагера в Габрово.
"Надяваме се също, че нашият президент ще се разбере с колегата си от Литекс за преотстъпването на Мартин Ковачев", каза още Илко Станчев. Както е известно, снажният бранител игра една година в Спартак и с отличните си изяви си осигури трансфер в ловешкия клуб. Марто обаче не успя да се наложи там и ръководството на "оранжевите" най-вероятно ще го прати във Варна, за да играе редовно.

--- ole-bg.com


Миро Миронов освободи Георги Куртев

Старши треньорът на Спартак (Вн) Мирослав Миронов освободи дошлият на проби Георги Куртев. Полузащитникът е юноша на Ботев (Пд), а за последно игра в Родопа (Смолян). Той не успя да увери треньорския щаб на Спартак, че има възможности в двете контроли, в които взе участие. "Соколите" победиха със 7:0 третодивизионния Шабла в първия си летен спаринг, но в сряда бяха разгромени от Черноморец 919 (Бургас) с 5:1. Очаква се и други футболисти да бъдат освободени преди заминаването за Габрово.
Вчера спартаковци направиха възстановително занимание. В него обаче не се включиха двамата сръбски футболисти, които са на проби в отбора. Днес "соколите" тренират два пъти.

--- ole-bg.com

Няма коментари: