вторник, февруари 28, 2006

Спартак няма да играе на клубния стадион до старта на пролетта

Привържениците на Спартак (Вн) ще видят своите любимци в мач на клубния стадион едва на 11 март, когато тимът приема Калиакра в първия кръг от пролетния полусезон на Източната "Б" група. Заради лошото време пропадна вариантът оставащите две контролни срещи до старта на втория полусезон да се играят във Варна. Утрешната проверка с последния в групата Поморие ще се проведе в Суворово, а началният час е 14 ч. Последната проверка срещу Военния тим на морската столица е в събота от 11 ч. като вариантите за провеждането й на този етап са два - в Суворово или в Езерово.
Четирима футболисти на "соколите" са контузени и няма да играят утре. Траян Дянков има разтежение на бедрения мускул, заради което бе заменен принудително от Милен Христов в проверката срещу Светкавица в събота. Златин Михайлов също има проблем и е на инжекции, а Владо Пекин и Младен Стоев са с травми в коленните стави.

--- ole-bg.com


Соколите ще картотекират играчи на 9 март

Администраторът на Спартак Румен Димов ще картотекира играчите на клуба за пролетния дял на шампионата на 9 март. Това разкри самия той пред "ОЛЕ-БГ". "За 9 март сме се договорили с ръководството на БФС. Всички отбори получават предварително дата, като по принцип ни дават по около 2 часа за цялата процедура. Всички необходими документи са ми подготвени, 9-и, когато от 9 часа трябва да ме приемат във футболния съюз", коментира той.

--- ole-bg.com
Памуков и Илиев може да останат

Боян Илиев и Илиян Памуков по всяка вероятност ще останат в Спартак за следващия полусезон. Това съобщи в предаването “Спорт на Фокус” по радио “Фокус” помощник-треньорът на “соколите” Илко Станчев. Играчите тренират със “соколите”, докато си търсят други отбори. Илиев бе освободен от Нафтекс, а Памуков чака трансфер в Казахстан. “До няколко дни трябва да се изчисти въпросът с привличането на двамата. Все още не е сто процента сигурно, че ще останат, но нашите надежди са такива. Имаме проблеми в защита, за което и двамата са варианти”, каза Станчев. Според помощника на Ради Здравков, целта пред Спартак е твърдо “А” група и ще бъде изпълнена. По отношение на трансферите, от пресслужбата на клуба категорично заявиха, че информация ще бъде изнесена след изтичане на срока за картотекиране на варненския клуб.

--- pozvanete.bg

понеделник, февруари 27, 2006

Спартак (Вн) спечели турнира за ветерани

Тимът от морската столица бие съименника си от Плевен на финала, Черно море остава четвърти след две загуби с дузпи

Спартак (Вн) спечели четвъртия международен турнир по футбол за ветерани, посветен на Националния празник 3 март и в памет на легендата на Черно море Георги Димитров-Червения. Надпреварата се проведе в зала “Конгресна” на ДКС, а организатори са Асоциацията на ветераните спортисти, деятели и спортни съдии, община Варна, Общинският съвет и Професионалната футболна лига. В турнира участваха общо 8 отбора - Черно море, Спартак (Вн), Левски, Спартак (Пл), Партизан (Сърбия и Черна гора), Работнички (Македония) и Петролул (Румъния). На финала “соколите” победиха Спартак (Плевен) с 2:0. Попаденията реализираха Димитър Трендафилов и Георги Иванов-Геша, а в състава на шампионите личаха още имената на Косьо Костадинов, Георги Мирчев, Атанас Атанасов, Димитър Митов и Мартин Богомилов. За Спартак (Пл) пък игра легендарният футболист Пламен Гетов. До финала варненските “соколи” бяха убедителни. В групата си те надиграха с по 4:1 Партизан (Белград) и Левски. Спартак (Плевен) пък стигна малко трудно до финала. Първо Пламен Гетов и компания надиграха македонския Работнички с 2:1, след което трябваше да спорят за място на финала с Черно море. В редовното време срещата завърши 1:1 (за варненци точен бе Никола Спасов) и така се стигна до дузпи. При ударите от бялата точка неточни за Черно море бяха старши треньорът на мъжкия отбор Илиан Илиев, както и Юлиан Спасов и Юлиян Нейчев. В двубоя за третото място Черно море загуби от Левски отново след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време). В надпреварата играха и варненските спортни журналисти, които обаче отстъпиха с 2:7 срещу Левски и с 4:7 срещу Партизан. За Медии игра и треньорът на тима по футзал МАГ Емил Минчев, който отбеляза едно от попаденията. Останалите голове вкараха Йордан Ангелов, Калоян Златков (2) и Веселин Василев. Другите състезатели в тима на Медии бяха Красимир Николов, Недко Петров, Луис Ервантов, Александър Дечев, Иван Даскалов и Добри Атанасов. Именно Медии взеха наградата “Феър плей”. Косьо Костадинов (Спартак Вн) бе обявен за най-добър вратар, Драган Поповски (Работнички) стана най-добър защитник, Илиан Илиев (Черно море) взе приза за нападател №1, а Джевет Прекази (Партизан) стана голмайстор на турнира с четири попадения.

--- pozvanete.bg

събота, февруари 25, 2006

Спартак прави 0:0 в снега в Търговище

Варненският Спартак завърши наравно 0:0 срещу Светкавица в контролна среща играна в Търговище. Мачът се проведе при изключително тежки метеорологични условия като на стадиона бе натрупал сняг.
Старши треньорът на "соколите" Ради Здравков не ползва някои от своите футболисти, поради различни причини. Той започна в състав Георги Арнаудов, Диян Кателиев, Златин Михайлов, Илиян Памуков, Траян Дянков, Николай Станчев, Боян Илиев, Васил Велев, Николай Съботинов, Николай Филипов, Владислав Мирчев. Още в 11-та минута обаче се контузи Траян Дянков и на неговото място влезе Милен Христов. Останалите, които влязоха след почивката са Мартин Любенов, Иво кирчев, Калоян Генчев и Георги филипов. Спартаковци имаха няколко положения за гол, но не успяха да ги реализират.
На 1 март варненци приемат Поморие от 14,30. на стадион "Спартак", а три дни по-късно играят отново там срещу Военния отбор на Варна.

--- ole-bg.com
Спартак (Вн) - Спартак (Пл) е финалът при ветераните

Спартак (Вн) и Спартак (Пл) ще играят на финал в четвъртия международен турнир по футбол за ветерани посветен на Националния празник 3 март и в памет на легендата на Черно море Георги Димитров-Червения. Надпреварата се провежда в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта, където днес от 11 ч. е финалът.
Варненските "соколи" бяха убедителни в двете си срещи в групата. В състава им личаха имената на Атанас Атанасов, Георги Иванов-Геша, Георги Мирчев, Димитър Трендафилов и др. В първата си среща те надиграха Партизан (Белград) с 4:1, а следобед победиха със същия резултат Левски. Спартак (Плевен) пък стигна малко трудно до финала. Първо Пламен Гетов и компания надиграха македонския Работнички с 2:1, след което трябваше да спорят за място на финала с Черно море. В редовното време срещата завърши 1:1 (за варненци точен бе Никола Спасов) и така се стигна до дузпи. При ударите от бялата точка неточни за Черно море бяха старши треньорът на мъжкия отбор Илиан Илиев, както и Юлиан Спасов и Юлиян Нейчев. В 11 ч. в мача за трето и четвърто място ще играят Черно море и Левски.
В надпреварата играха и варненските спортни журналисти (на снимката), които обаче отстъпиха с 2:7 срещу Левски и с 4:7 срещу Партизан.

--- ole-bg.com
Защитник на Спартак с анемия

Защитникът на Спартак (Вн) Венци Маринов е с анемия и ще пропусне утрешната контролна среща със Светкавица, която ще се играе от 14,30 ч. в Търговище. От клуба заявиха, че причината за анемията на Венци е ниското ниво на хемоглобина в кръвта му. Лекарите от варненския диспансер са препоръчали на Маринов да преустанови за известно време тренировките и да се отдаде на пълна почивка. Според треньорския щаб на Спартак, състоянието на Венци се дължи на липсата на лекар в клуба и недостатъчното витаминозно и медикаментозно възстановянане.
Освен Маринов контролата в Търговище утре пропускат Младен Стоев и Владимир Пекин, които страдат от стари травми. И двамата са с възпаление на колянната става.

--- ole-bg.com


Памуков продължава да тренира със Спартак

Централният защитник Илиян Памуков продължава да тренира със Спартак (Вн). Бившият футболист на Черно море очаква развитие около евентуален трансфер в Казахстан. Първенството в тази страна започва на 10 април и до няколко дни се очаква мениджърът на Памуков да му уреди преминаване в някой клуб там. Ако това не стане, защитникът ще заиграе в Спартак до лятото като аматьор. Боян Илиев също продалжъва да тренира със соколите. Той чака заседанието на Арбитражната комисия на Българския футболен съюз следващата седмица, на което трябва да разтрогне договора си с Нафтекс по взаимно съгласие.
От Спартак уточниха, че имат дата за картотекиране на новите си попълнения в Българския футболен съюз. След тази дата ръководството на тима ще обяви кои са новите състезатели..
Днешната следобедна тренировка бе отложена. Причината бе лошото време, заради което Ради Здравков прецени, че няма смисъл да се тренира навън. Голяма част от играчите проведоха занимание в залата.
Стана ясно, че контлролите с Поморие и Военния отбор на Варна на 1 и 4 март ще се играят на стадион Спартак.

--- ole-bg.com


Николай Станчев на инжекции

Пет инжекции на стойност 500 лв. помогнаха за по-бързото възстановяване на капитана на Спартак Варна Николай Станчев, писа "7 дни спорт". 38-годишният футболист имаше хронични проблеми в адуктора. След проведената терапия защитникът е готов за игра и ще излезе в контролата със Светкавица днес. Ветеранът ще бъде основна фигура за лидера на източната "Б" група и през пролетта. Той подминава с усмивка всеки въпрос за прекратяване на кариерата. "Ще играя, докато мога и чувствам, че съм полезен", каза Станчев, който има и треньорска диплома.
Треньорът Ради Здравков пък разкри, че повече няма да играе за удоволствие в контролните мачове на Спартак. 49-годишният бивш национал има проблеми с ахилеса

--- focus-sport.net

сряда, февруари 22, 2006

"Соколите" правят 1:1 с Черноморец 919 в Бургас

Варненският Спартак завърши наравно 1:1 при гостуването си на Черноморец 919, който е собственост на Христо Порточанов. За хита във Югоизточната "В" група играят куп известни имена в родния футбол като Митко Трендафилов, Тодор Киселичков, Милен Георгиев, Нено Ненов и др. Преди седмица бургазлии победиха основния конкурент на Спартак за първото място в Източната " Б" група Хасково с 4:0. Старши треньорът на "соколите" Ради Здравков в тази среща можеше да разчита на всичките си подопечни с изключение на Владимир Пекин, който е на лагер с младежкия национален отбор.
Домакините откриха резултата само след четвърт час. Точен бе бившият ас на Нафтекс Митко Трендафилов. Той бе изведен сам срещу Генко Славов и го прехвърли за 1:0. Малко след почивката варненци изравниха чрез Владислав Мирчев. Вратарят на домакините отби удар на Калоян Генчев, топката попадна в Мирчев и той а прати в мрежата. Други по-сериозни голови положения в срещата нямаше. В трета поредна контрола в центъра на защитата игра халфът Диян Кателиев.
Следващата контролна среща на Спартак е срещу Светкавица. Мачът е в събота от 14,30 ч. в Търговище.

- Черноморец 919 - Спартак (Вн) 1:1
- Спартак: Генко Славов, Станислав Петров, Диян Кателиев, Златин Михайлов, Траян Дянков, Николай Станчев, Младен Стоев, Боян Илиев, Николай Съботинов, Николай Филипов, Владислав Мирчев (Георги Арнаудов, Венци Маринов, Георги Филипов, Милен Христов, Васил Велев, Калоян Генчев, Живко Бояджиев, Даниел Ангелов, Иво Кирчев, Северин Мустафа, Мартин Любенов)
Голмайстори: Трендафилов (15); Мирчев (52)

--- ole-bg.com
Живко Бояджиев: Сега ще е по-трудно, отколкото през есента

Александър Дечев, в-к "Позвънете Новини"

Полузащитникът Живко Бояджиев се завърна преди месец в Спартак (Вн), след като игра една година в кипърския Лапта. През последните четири месеца обаче той беше извън игра, заради контузия. Живко се съгласи да сподели оценката си за подготовката и очакванията си за пролетния полусезон.

- Живко, дълго време бе извън терените. Навлизаш ли вече в необходимата форма?
- Още не се чувствам напълно добре. Надявам се, че след още де-три контролни срещи ще навляза в по-добра форма. Смятам, че фиизически съм наваксал пропуснатото и съм на необходимото ниво, но ми липсва още игровата практика.
- Как оценяваш подготовката на Спартак досега?
- Напълно нормална. Засеа се движим добре, въпреки че имахме и някои проблеми с лошите терени, трябваше да тренираме и в залата. Изиграхме доста контроли, престоят ни още такива. Смятам, че до първия мач от пролетния дял на шампионата ще сме напълно готови.
- Слабите резултати в някои контроли притесняват ли теб и съотборниците ти по някакъв начин?
- Със сигурност не е приятно да се губи, но все пак това са контроли. Не е хубаво да имаш само победи в предсезонните мачове. Като дойде първенството трябва да побеждаваме. Друга причина за загубите според мен е, че имахме доста проблеми с контузени състезатели.
- Имате девет точки аванс пред втория в "Б" група. Достатъчни ли са те или нещо може да спре отбора за "А" група?
- Съмнявам се, че нещо може да ни спре по пътя към "А" група. Сигурен съм обаче, че през пролетта ще ни е много по-турдно отколкото е било на моите съотборници през есенния полусезон.
- Кои са отборите, срещу които ще е най-трудно?
- Очаквам най-малко 3-4 възлови мача. Трудно ще е срещу Хасково, Марица, Дунав. Ако излезем победители от тези възлови мачове, ще ни е по-лесно да стигнем до първото място. Очаквам до петия-шестия кръг всичко да се реши.

--- ole-bg.com

вторник, февруари 21, 2006

Контролата на Спартак с Черноморец 919 ще е в Бургас

Контролната среща на варненския Спартак с Черноморец 919 ще се проведе в Бургас, стана ясно днес. Мачът е от 14,30 ч. в сряда, разкриха от пресслужбата на клуба. Това ще е третата проверка на "соколите" далече от Варна след мачовете с Несебър и ОФК Черноморец на Ивайло Дражев.
Радостното за старши треньора Ради Здравков е, че всичките му възпитаници тренираха пълноценно днес. Единствено Венци Маринов и Калоян Генчев имаха леко неразположение, но се връщат в заниманията утре. От началото на зимната подготовка от различни контузии се оплакваха Георги Арнаудов, Владимир Пекин, Станислав Петров, Златин Михайлов, Николай Станчев, Васил Велев, Младен Стоев, Николай Станчев, Милен Христов и Диян Кателиев. Някои от тях пропуснаха почти всичките контролни срещи, което бе и причината за повечето слаби резултати. Много е вероятно всички да играят в проверката с Черноморец 919, собственост на Христо Порточанов. В бургаския тим играят някои бивши "соколи" като Милен Христов, Милен Георгиев и Нено Ненов.
Утре/днес/ възпитаниците на Ради Здравков ще проведат две тренировки. Първата е от 9,30 ч., а на нея ще стане ясен и началният час на второто занимание.

--- ole-bg.com

понеделник, февруари 20, 2006

Боян Илиев: Иван Кючуков сигурно не ми е харесал брадата, затова ме освободи

От Калоян Златков, в. "Черно море"

Юношата на Спартак Боян Илиев поднови тренировките с родния си клуб. Универсалният играч за последно защитаваше цветовете на Нафтекс, но след лагера на шейховете в Анталия наставникът на бургазлии Иван Кючуков реши, че не се нуждае от услугите му.

- Бояне, как така се озова в Спартак отново?
- Ами засега поддържам форма с отбора. Изведнъж се оказа, че нямам място в Нафтекс. Старши треньорът реши, че не съм подготвен, достатъчно добре. Аз от един месец нямам пропусната тренировка на отбора. Как така не съм подготвен не мога да разбера.
- Това като че ли не е основателна причина да те освободят?
- Аз и затова не мога да приема подобно решение. Никой не ми каза каква точно е истината. Единственото, което ми идва на ум, е, че на лагера в Анталия бях с брада и сигурно съм неприятен на Кючуков. Както и да е, пожелавам на момчетата да останат в А група и догодина да има мач Нафтекс - Спартак в елита.
- Щом казваш това, явно си убеден, че Спартак ще се върне в елита?
- Няма друг вариант.
- А тогава сигурен ли си, че ще играеш в Спартак през пролетта?
- Засега само тренирам. Чакам заседанието на арбитражната комисия и едва тогава ще се знае къде ще играя.
- Да те върна към Нафтекс. Кои са силните страни на отбора?
- Не знам кои са силните страни на отбора, но знам къде е слабостта. В средата мисля, че Нафтекс се нуждае от 2-3 нови попълнения. В защита и нападение са добре.
- Как се представи Пламен Тимнев в подготовката?
- Пламен е във форма и ще играе ключова роля в тима при предстоящите мачове през пролетта. Аз доста погледах отстрани мачовете и знам къде отборът се нуждае от свежи попълнения.
- Как намираш Спартак сега?
- Всичко в тима е нормално. Подготовката си върви в нормален цикъл.
- Какво е необходимо, за да се върнат варненци в А група?
- Най-важно е момчетата да си повярват и да продължат това, което е започнато от миналата година.
- Въпреки това в тима има нови треньори и нови лица за теб. Ще успееш ли да се сработиш с колектива, ако все пак заиграеш в Спартак?
- Разбира се. Не виждам какъв може да е проблемът. Първо, треньорите са много добри специалисти - кариерите им като футболисти и като наставници го показват. Футболистите пък, ако ще работим заедно, трябва да разбират, че целта е една - отборът да се върне в елита.

--- ole-bg.com
Владо Пекин повикан в националния

Полузащитникът на Спартак (Вн) Владимир Пекин е повикан в младежкия национален отбор, стана ясно днес. Младокът е спечелил доверието на селекционера Александър Станков със силните си изави през есенния полусезон. Пекин вече има стаж в националния тим, но в юношеския, на който бе капитан преди години. Младокът носеше лентата и в някои от юношеските формации на Левски. Младежите се качват на лагер в Стара Загора във вторник. Там те ще играят една контролна среща, а ден по-късно Владимир Пекин се завръща във Варна. Халфът е възстановен от контузията в коляното, заради която пропусна част от контролните срещи на своя тим през зимната подготовка.
Утре "соколите" се събират на тренировка в 15 ч. От заниманието обаче ще отсъства Мартин Любенов. Дългокосият защитник на тима има изпити.

--- ole-bg.com

неделя, февруари 19, 2006

Боян Илиев се върна с гол от центъра за Спартак, тимът бие 7:2 в Бургас

След четири поредни загуби в зимните контролни срещи варненският Спартак най-после победи. "Соколите" надиграха със 7:2 третодивизионния Черноморец (Бургас) на Ивайло Дражев като гости. В състава на варненци се завърна освободеният от Нафтекс Боян Илиев, който бе един от най-добрите в тима до това лято. След това той отиде при "шейховете", но вчера наставникът Иван Кчуков се отказа от услугите му. За Спартак отново не играха няколко основни футболисти - Георги Арнаудов, Златин Михайлов, Станислав Петров, Милен Христов, Николай Станчев и Васил Велев.
Изключително успешен дебют за възпитаниците на Ради Здравков направи преотстъпеният от Локомотив (София) Младен Стоев. Той откри резултата с перфектно изпълнение от пряк свободен удар, а малко по-късно направи 3:0 отново от фаул. Преди второто му попадение се разписа Владко Мирчев, който се обърна на 180 градуса, получавайки топката в малкия пеналт. На почивката резултатът бе 4:0 за Спартак, след като Николай Съботинов се възползва от отличен пас на Траян Дянков.
През второто полувреме Ради Здравков направи някои смени, но отново Спартак доминираше. Отново Траян Дянков направи асистенция за петото попадение, дело на Калоян Генчев. Шестият гол стана след отличен прехвърлящ удар на Боян Илиев от центъра. Седмият гол вкара Живко Бояджиев, който в 30-ата минута замени получилия лека контузия Младен Стоев. За домакините попаденията паднаха след изпълнение на дузпа и пряк свободен удар.

ОФК Черноморец - Спартак (Вн) 2:7
Спартак (Вн): Генко Славов, Мартин Любенов, Венци Маринов, Диян Кателиев, Траян Дянков, Николай Съботинов, Владимир Пекин, Боян Илиев, Николай Филипов, Младен Стоев, Владислав Мирчев (Димитър Недев, Живко Бояджиев, Даниел Ангелов, Иво Кирчев, Георги Филипов, Северин Мустафа, Калоян Генчев)

--- ole-bg.com

петък, февруари 17, 2006

Спартак освободи Иво Соколов

Треньорското ръководство на Спартак взе решение да освободи Иво Соколов от тима. Наставникът на тима Радослав Здравков се закани след поредната загуба в контролите да наложи глоби на някои играчи. "Факт е, че имаме проблеми в полузащитата и отбраната, но това, че не намерихме изпълнител на тези постове, ме навежда на мисълта, че ще продължим да разчитаме на състава от есента. Изключено е на този етап аз да се връщам в игра, въпреки че колегите често ми намекват това", каза Здравков.

--- ole-bg.com

сряда, февруари 15, 2006

"Соколите" падат за втори път от Конелиано, този път с 0:4

Варненският Спартак загуби с 0:4 от Конелиано в контролна среща играна в Оброчище. Поражението бе второ за "соколите" от лидера в Западната "Б" група в рамките на една седмица. Миналата сряда тимът на Сашо Борисов победи с 2:0.
Старши треньорът на спартаковци Ради Здравков не можеше да разчита на цели седем основни футболисти. Поради контузии от състава на "соколите" отпаднаха Николай Станчев, Милен Христов, Станислав Петров, Младен Стоев, Владимир Пекин, Златин Михайлов и Васил Велев. Заради пълния лазарет Здравков бе принуден да пусне като централен защитник Диян Кателиев. Халфът излезе за първи път на терена през зимната подготовка като досега отсъстваше заради проблеми с ахилеса.
Още в петата минута гостите откриха резултат. След центриране от корнер Генко Славов изби шут на противников футблист, но Адриян Олегов бе точен при добавката. Четвърт час по-късно Атанасов вкара за 2:0 с далечен удар. След почивката Сашо Борисов пусна почти изцяло нова единадесеторка, а за Спартак в игра се появиха Владко Мирчев, Николай Съботинов, Даниел Ангелов и Иво Кирчев. В 57-ата минута Манолов центрира отдясно, а защитата на Спартак позволи на бившия "сокол" Аспарух Василев с летящ плонж да накаже за трети път Генко Славов. В 67-ата минута Марио Кръстев наказа грешка в отбраната на "соколите" и оформи крайния резултат. За Спартак с гола се разминаха Траян Дянков, Владко Мирчев и Иво Кирчев.

Спартак (Вн) - Конелиано 0:4
Спартак (Вн): Славов, Кателиев, Соколов, Маринов, Дянков, Мустафа, Любенов, Н. Филипов, Г. Филипов, Бояджиев, Генчев (Кирчев, Съботинов, Мирчев, Ангелов)
Конелиано: Годжев, Асенов, Александров, Атанасов, Манолов, Зафиров, Николов, Дяков, Димитров, Йошев, Олегов (Василев, Стойчев, Трифонов, Воденичаров, Вълков, Шутев, Заков, Кръстев, Митев, ОРманджиев)
Голмайстори: Олегов (5), Атанасов (20), Василев (57), Кръстев (67)
Съдия Ивайло Попов
Оброчище, стадион "Албена 2" - 20 зрители

--- ole-bg.com


Ради Здравков ще глобява някои играчи

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков обяви, че за някои от футболистите му ще има глоби заради представянето им в проверката с Конелиано. "В контролите резултатите не са важни. Фактът, че с този състав, с който започнахме тази контролна среща, няма да започваме шампионатните мачове, не ни успокоява. Напротив - явно е, че имаме слабости. И след предишната контрола казах, че слабостите в защитата са явни. Но днес се видя, че при отсъствието на някои хора, няма алтернативи. Дефакто днес играхме и без защита и без халфова линия. Сериозни са проблемите. Дано хората, които са отвън се върнат по най-бързия начин, за да могат през оставащия месец до началото на сезона да влязат в игрова подготовка. Едно е ясно, че ще се разчита много на тези хора, които изнесоха есента. Просто се видя, че другите футболисти, макар и не много морално от моя страна да го изтъквам, не дават необходимите гаранции за Спартак. Мисля, че до този момент времето бе прекалено много да направим някакви експерименти. Трябва промяна и в мисленето и в поведението на играчите. Защото и тези, които бяха в основаата на успехите през есента не са в нужната спортна форма. Те може би смятат, че едва ли не сме свършили работата с влизането в "А" група. Предстоят сериозни промени, сериозни разговори. Не искам да влизам в подролбности и да изтъквам неща от кухнята на отбора, но специално за днешния мач ще има не само сериозни разговори, но и някои хора ще бъдат глобени", заяви Здравков.

--- ole-bg.com
Шефовете изслушаха Здравков и Томанов

Вчера се проведе заседание на Борда на директорите на ПФК Спартак (Варна), съобщиха от пресслужбата на клуба. Президентът Иван Славков (на снимката) и членовете на Борда изслушаха главния мениджър и старши треньор Ради Здравков и помощникът му Методи Томанов, относно хода на зимната подготовка на тима и вижданията им за привличане на нови попълнения. Отново бе препотвърдена и главната цел на Спартак през пролетния полусезон - връщането на отбора в "А" група.

--- ole-bg.com



"Соколите" купуват Стоев през лятото?

21-годишният халф на Локомотив (Сф) Младен Стоев ще бъде преотстъпен в Спартак за пролетта, съобщиха от пресцентъра на "соколите". От там допълват, че е постигната договорка между ръководствата на двата клуба след края на шампионата да бъдат подновени разговорите и ако условията и изискванията на двете страни съвпаднат, Стоев да стане футболист на Спартак (Варна).
Междувременно, кметът на Каварна Цонко Цонев обяви, че Калиакра ще скочи здраво на Спартак в първия пролетен кръг на Източната "Б" група. Градоначалникът добави, че от Каварна ще дойдат доста фенове и се надява отборът да спечели три точки. На старта на есенния полусезон "соколите" победиха с 1:0 като гости. Спартак все още няма загуба в шампионата, като е записал 11 победи и две равенства.



Контролата на Спартак с Черноморец ще е в Бургас

Съботната контрола на варненския Спартак с ОФК Черноморец ще е в Бургас, вместо в морската столица, стана ясно днес. Президентът Ивайло Дражев е отправил покана към "соколите" и те са я приели. Двубоят ще е с начален час 14 ч. Това ще е втората проверка за спартаковци далеч от Варна, след тази с Несебър в Ахелой миналата събота.

--- ole-bg.com

понеделник, февруари 13, 2006

Тодор Радомиров: Нямам нищо против да се върна в Спартак

от Александър Дечев, в-к "Позвънете Новини"

Преди два дни Тодор Радомиров се завърна във Варна. Юношата на Феър плей изкара малко повече от година в тима от северната част на Кипър Лапта. Преди това нападателят напусна варненския Спартак, няколко месеца преди да имтече договора му. Тошко се съгласи да разкаже причините за напускането си и плановете си оттук нататък.

- Тошко, каква бе причината да напуснеш Лапта?
- Причината е, че останах само аз от българите, които бяхме там. Знаеш, че когато заиграх в Лапта бяхме четирима души от Варна - аз, Живко Бояджиев, Георги Василев и Венци Маринов. През това лято остана само Живко, но и той вече не е в отбора. Ръководството ни привлече някакви турци и африканци и аз реших, че е по-добре да се върна. В това първенство се играе без жълти карти, така че съм свободен агент. Искам да уточня, че финансови проблеми с Лапта не съм имал, каквото са ми обещали досега съм си го взел.
- Какво ще правиш оттук-нататък? Появиха се информации, че ще се върнеш в Спартак?
- Да, има такъв вариант. Трябва обаче да се доуточнят някои работи. Аз нямам нищо против да играя в Спартак. Надявам се и отборът да влезе в "А" група. Все пак все още никой от Спартак не е казал конкретно, че ме иска. Аз не мога да звънна и да им кажа "вземете ме!", те трябва да проявят някакъв интерес, знаят, че съм тук. Не съм провел и разговор с президента Иван Славков.
- Имаш ли оферти от други отбори?
- Да, обадиха ми се от Дунав. Имам вариант и за Добруджа. Там играе един мой бивш съотборник от Кипър, който каза като се върна да се обадя и може да заиграя там. Но аз на първо място искам да видя как ще се развият нещата със Спартак и тогава ще реша какво ще правя.

--- ole-bg.com
Станислав Петров пропуска контролата с Конелиано

Защитникът на Спартак Станислав Петров ще пропусне контролата на варненци с Конелиано в сряда. Причината е, че младокът е получил разтежение в ахилеса в проверката с Несебър. За сметка на него обаче от днес пълноценна подготовка с тима започват Диян Кателиев, Младен Стоев и Владимир Пекин. Както е известно, варненци са на лагер в хотел Термал край Златни пясъци.

--- ole-bg.com

неделя, февруари 12, 2006

Спартак загуби с 0:1 от Несебър, Ради отново в игра

Спартак записа трето поражение в зимните контроли, след като отстъпи с 0:1 при гостуването си на Несебър в Ахелой. Старши треньорът на "соколите" Ради Здравков не можеше да разчита на петима свои състезатели - Младен Стоев, Николай Станчев, Милен Христов, Диян Кателиев и Владимир Пекин. За сметка на това Живко Бояджиев успя да вземе участие, въпреки че вчера от клуба бе обявено, че той пропуска двубоя поради контузия в коляното.
Мачът започна с половин час по-рано от предвиденото - в 14,30 ч., тъй като и двата тима бяха вече достатъчно добре загряли. Единственото попадение за Несебър падна в 60-ата минута, когато ексфутболиста на Черно море Иван Георгиев нахлу по десния фланг и шутира към Генко Славов, а Петър Кънчев засече топката в мрежата. През първото полувреме Несебър имаше още едно изгодно положение за гол, дело на варненеца Иван Мартинов, който обаче пропусна.
Старши треньорът на варненци Радослав Здравков отново влезе в игра. Той се появи в 70-ата минута на двубоя на мястото на Станислав Петров. В последната минута Здравков дори пропусна да изравни с глава след центриране от корнер.

Съставът на Спартак
Генко Славов (46 Георги Арнаудов), Иво Соколов, Златин Михайлов, Венци Маринов (46 Владислав Мирчев), Станислав Петров (70 Ради Здравков), Мартин Любенов (46 Даниел Ангелов), Васил Велев, Траян Дянков, Живко Бояджиев (46 Георги Филипов), Калоян Генчев (46 Николай Съботинов), Николай Филипов (46 Северин Мустафа)

--- ole-bg.com

петък, февруари 10, 2006

Георги Филипов: Вярвам, че не съм забравил да вкарвам голове

Младият нападател на Спартак Георги Филипов се завърна в състава на "соколите" след близо 6-месечно отсъствие от терените поради контузия. Жоро претърпя операция от артроскопия, която за съжаление не премина по най-успешния начин. В контролата на варненци с Конелиано (0:2) обаче той се появи на терена и поигра малко над половин час.

- Жоро, близо 6 месеца отсъства от терените. Как се почувства в контролата с Конелиано?
- Страхотно. Как иначе да се чувствам. Радостен съм, че най-после влязох на терена.
- Знаеше ли предварително, че ще играеш в този мач?
- Ами наставникът ни Ради Здравков каза преди срещата, че ще пусне в игра всички. Сигурно е видял на тренировка, че се чувствам добре, и затова ме пусна.
- Как се чувстваш сега?
- Почти съм възстановен от контузията. Много по-добре съм. Най-важното на този етап е да се работи за цялостното възстановяване на мускула. Засега бягам наравно с останалите, а във фитнеса се задържам по-дълго. Много ми помага Методи Томанов. С него се стремим да не претоварим болното място.
- В контролата замалко да отбележиш гол с глава. Да не си забравил да вкарваш след 6 месеца отсъствие от мачовете?
- Нееееее (смее се). Вярвам, че не съм забравил да вкарвам. Още не съм се пускал в двустранните игри, но пък в положението с Конелиано замалко топката да влезе във вратата.
- Кога ще се възстановиш напълно?
- Има време за това. До края на подготовката трябва да съм готов и за първия мач да съм на линия. Ако всичко е наред, съм 100% възстановен за мача с Калиакра. Трябва обаче да наваксам в подготовката в сравнение със съотборниците ми. Затова сега повече работя и малко по малко ги настигам.
- На какво отдаваш загубата от Конелиано?
- Конелиано определено бе по-свежият отбор. Играха по-добре от нас през първото полувреме, но през втората част ние имахме повече положения от съперника. Имаме време да изчистим грешките, които допускаме.

--- ole-bg.com
Ради освободи Томчо Томчев

Наставникът на Спартак Ради Здравков освободи дошлия на оглед в тима Томчо Томчев днес. Обяснението на специалиста е, че гласеният за защитник играч не пасвал на игровата схема. Както е известно бившия национал се оплака от състоянието на отбраната на тима веднага след загубата от Конелиано с 0:2. Освен това Томчев страдал от травма, която трябвало да се лекува продължително.

--- ole-bg.com
4-ма "соколи" пропускат контролата с Несебър

4-ма играчи на Спартак ще пропуснат проверката на тима с Несебър в събота. Капитанът на отбора Николай Станчев (на снимката) няма да вземе участие в мача, тъй като страда от болки в единия от адукторите и затова ще му бъде дадена почивка. Другите, които ще пропуснат срещата са Диян Кателиев, Младен Стоев и Владимир Пекин. Двубоят ще се проведе на стадиона в Ахелой от 15 часа.

--- ole-bg.com

четвъртък, февруари 09, 2006

"Соколите" загубиха с 0:2 от Конелиано

Варненският Спартак записа втора загуба в четвъртата си контролна среща от началото на зимната подготовка. "Соколите" отстъпиха с 0:2 от Конелиано (Герман) в Оброчище. Двубоят бе своебразно дерби между лидерите на Изночната и Западната "Б" група. Новината от щаба та Спартак бе, че след близо шестмесечно отсъствие поради контузия в игра се завърна нападателят Георги Филипов. Талантливият футболист не е излизал на терена от 20 август, когато варненци надиграха с 1:0 у дома Добруджа. В тази среща Филипов се контузи и след това претърпя артроскопия на менискуса. Жоро се включи около 57-ата минута в мача с Конелиано.
Гостите от Конелиано показаха по-добра игра и успехът им в проверката е заслужен. Още в 9-ата минута тимът от Герман поведе, като точен бе Манолов. Той стреля към вратата на варненци, Генко славов изби топката, но тя отново попадна в Манолов и той я вкара. След това възпитаниците на бившият защитник на Спартак Сашо Борисов се разминаха още на два пъти с попадението.
След почивката наставникът на варненци Ради Здравков направи няколко промени след почивката, а още през първата част на мястото на Николай Станчев влезе Васил Велев. В 67-ата минута Жоро Филипов стреля много добре с глава, но защитник изби от голлинията в корнер. Малко след това голмайсторът Манолов можеше пак да се разпише, но Генко Славов се намеси отлично след самостоятелния му пробив. Десет минути преди края Живко Бояджиев направи добър самостоятелен пробив, но ударът му бе спасен от Годжев. В 85-ата минута
Кръстев направи 2:0 за Конелиано след явна засада.

Спартак (Вн) - Конелиано 0:2
Спартак (Вн): Славов, Дянков, Михайлов, Соколов, Мустафа, Любенов, Станчев, Ангелов, Съботинов, Н. Филипов, Мирчев (Велев, Томчев, Маринов, Ст. Петров, Христов, Бояджиев, Генчев, Г. Филипов)
Конелиано: Годжев, Асенов, Йошев, Олегов, Атанасов, Манолов, Василев, Зафиров, Дяков, Николов, Христозов (Заков, Вълков, Митов, Орманджиев, Кръстев, Емилов, Трифонов, Вълков, Стойчев)
Голмайстори: Манолов (9), Кръстев (85)
Съдия Георги Нарлев
Стадион "Оброчище" - 20 зрители

--- ole-bg.com


Ради Здравков: Имаме сериозни проблеми в центъра на защитата

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков заяви след контролната среща с Конелиано, че неговият тим има сериозни проблеми в центъра на отбраната. "Проверката я окачествявам като полезна. Това е така най-вече с оглед на това, че горе-долу сме готови с някои по-съществени изводи. А те са, че имаме сериозни проблеми най-вече в централната част на защитата. Вариантите за там играят непрекъснато в тези контролни срещи, други нямаме, това е в момента. Трима души са нови, Златин Михайлов определено не е в добро функционално състояние. Така, че проблемите са сериозни", коментира бившият национал.

--- ole-bg.com


Треньорът хвали Жоро Филипов

Старши треньорът на Спартак Здравков похвали Георги Филипов за желанието, което е демонстрирал при завръщането си на терена. "Жоро пропусна почти целия есенен полусезон заради контузия. Готвеше се на индивидулна програма. Все още е рано да се казва какво е неговото състояние, но положителното е, че игра близо 45 минути с огромно желание. Явно този престой извън терена му е подействал", каза Здравков.
Самият Филипов заяви за "ОЛЕ-БГ", че все още чувства леки болки. "Все още чувствам леки болки, но най-радостното е, че съм на терена. Това означава, че се възстановявам добре. Надявам се да нямам други контузии и да съм на линия за първия мач от първенството", каза Филипов.

--- ole-bg.com


Спартак ще гостува на Несебър в събота

Варненският Спартак ще играе съботната си контролна среща с Несебър като гост.- Първоначално мачът трябваше да се играе в Албена или Оброчище, но ръководството на "делфините" е отправило покана срещата да е на техен терен. След днешния спаринг с Конелиано Ради Здравков склони мачът да е в Несебър.

--- ole-bg.com

сряда, февруари 08, 2006

"СПАРТАК" излиза срещу "Конелиано" в Оброчище

“Спартак" (Вн) излиза срещу "Конелиано" в 14,30 ч. в сряда на стадиона в Оброчище. Главен съдия на мача ще е Георги Нарлев. Диян Кателиев, Владимир Пекин и преотстъпеният от "Локомотив" (Сф) Младен Стоев няма да участват в контролата поради контузии. Следващата контрола на "Спартак" ще е срещу
"Несебър"

--- varna-sport.com
Несебър иска да домакинства на Спартак

Стана ясно, че ръководството на Несебър е отправило покана за домакинство към Спартак. Двата тима ще се срещнат на 11 февруари като досега бе ясно, че мачът ще се играе или в Албена или в Оброчище. Несебрълии обаче искат да приемат съперника си на домашен терен. Треньорите на Спартак (Вн) все още не са решили дали да приемат като трябва да сторят това най-късно до ден-два. След двубоя с Несебър "соколите" ще играят още един мач с Конелиано на 15 февруари.

--- ole-bg.com
Диян Кателиев: Ще завършим на 10 точки пред втория в класирането

Халфът на Спартак Диян Кателиев вече близо 10 дни не тренира с отбора. Наставникът на тима Радослав Здравков го взе на лагера на отбора в хотел Термал (над сп. Журналист), но Кателиев продължава да ходи на физиотерапия, тъй като чувста болки в ахилеса. "Възпали ми се единият ахилес. Боли ме и не тренирам. Все още ходя при доктор Мирослав Купенов в х-л Бриз 2. Надявам се другия понеделеник да започна нормални тренировки. Трудно ще вляза във форма, но като ме боли, какво да направя?", коментира футболистът. Дидо отново прояви завидния си оптимизъм. Той прогнозира категорична победа с 3:0 над Калиакра във Варна. Както е известно, "соколите" срещат именно тима от Каварна в първия си мач от шампионата на Източната Б група. "На Калиакра ще им сложим най-малко 3 гола. Давам прогноза и за крайното класиране в нашата група. Ще бъдем с 10 точки пред втория в таблицата", добави той. В началото на есенния дял на шампионата Кателиев прогнозира, че Спартак ще завърши полусезона с 9 точки актив пред втория в класирането и позна.

--- ole-bg.com

понеделник, февруари 06, 2006

Сашо Александров не бе харесан

Дошлият на проби от Португалия в Спартак (Вн) Александър Александров няма да играе в тима през пролетния полусезон. Той не бе одобрен от старши треньора Ради Здравков. Преди това Александров мина проби и в ч.море, но и там не се разбра с ръководството. Другият футболист, който не се качва на лагер със Спартак е Синан Хаджиев. Той е юноша на клуба и ще продължи подготовката си със старшата възраст. Дошлите на проби Васил Велев, Томчо Томчев и Иво Соколов засега остават в тима. Първите двама засега оставят отлични впечатления с изявите си, докато Томчев игра само в една проверка.
Утре спартаковци тренират следобед на клубния си стадион, след което се качват на лагер в хотел "Термал" до 18 февруари. Групата е от 25 футболисти. Там те ще тренират двуразово и ще изиграят общо четири контролни срещи. Всички те ще се проведат в курорта Албена.
На 8 и 15 февруари тимът среща Конелиано (Герман), на 11-ти е спарингът с Несебър, а на 18-ти с бургаския Черноморец на Ивайло Дражев.
Ето и групата от 25 футболисти:
Вратари: Генко Славов, Георги Арнаудов, Димитър Недев
Защитници: Траян Дянков, Златин Михайлов, Венци Маринов, Станислав Петров, Мартин Любенов, Иво Соколов, Томчо Томчев, Милен Христов
Халфове: Николай Станчев, Диян Кателиев, Владимир Пекин, Николай Съботинов, Северин Мустафа, Младен Стоев, Васил Велев, Живко Бояджиев, Даниел Ангелов
Нападатели: Владислав Мирчев, Калоян Генчев, Георги Филипов, Николай Филипов, Иво Кирчев

--- ole-bg.com

събота, февруари 04, 2006

Спартак пада от третия в Казахстан с две дузпи

Варненският Спартак записа първа загуба в контролните срещи от зимната подготовка, след като днес отстъпи на Кайрат (Казахстан) с 1:2. Съперникът на "соколите" стана шампион на страната си през 2004 г. и тази година бе на крачка от отсраняването на съперника на Левски в турнира за Купата на УЕФА Артмедия (Братислава). Двата тима се срещнаха в предварителния кръг на Шампионската лига. Кайрат победи у дома с 2:0, но отстъпи с 1:4 в реванша от тима, който впоследствие успя да влезе в групите. През тази година Кайрат завърши на трето място в шампионата на Казахстан.
Спартак поведе в резултата след гол на Николай Съботинов в 29-ата минута. Само три по-късно обаче Иво Соколов спъна в наказателното поле новото попълнение на Кайрат - българина Петър Шопов, и реферът Радан Мирянов отсъди дузпа. От бялата точка точен бе другият нов в Кайрат - сърбинът Божкович. В 40-ата минута дебютиралият за "соколите" Томчо Томчев спъна друг нападател на гостите и отново Божкович бе точен от бялата точка - 1:2.
След почивката Ради Здравков направи някои промени в състава си като на терена се появиха Арнаудов, Златин Михайлов, Венци Маринов, Мартин Любенов и Калоян Генчев. Последният пропусна и единственото по-сериозно положение за варненци след почивката.
В понеделник Спартак се качва на лагер в хотел "Термал" до "Журналист", където ще остане до 18 февруари. Следващата контрола на тима е на 8 февруари срещу Конелиано (Герман) в курорта Албена.

Спартак (Вн) - Кайрат (Казахстан) 1:2
- Спартак (Вн): Славов, Дянков, Томчев, Соколов, Ст. Петров, Станчев, Велев, Съботинов, Бояджиев, Н. Филипов, Мирчев (Арнаудов, Михайлов, Маринов, Любенов, Генчев)
- Голмайстори: Съботинов (29); Божкович (32 дузпа, 40 дузпа)
- Жълти картони: Томчев, Дянков, Маринов; Артьомов
- Съдия Радан Мирянов
- Стадион "Албена 1" - 50 зрители

--- ole-bg.com

четвъртък, февруари 02, 2006

4-ма пропускат контролата на Спартак с Кайрат (Казахстан)

4-ма състезатели на варненския Спартак ще пропуснат съботната контрола на тима срещу Кайрат (Казахстан), който завърши на 3-о място в родния си шампионат. Проверката е запланувана за 11 часа на един от стадионите в курорта Албена. Поради травми в мача няма да вземат участие Диян Кателиев, Младен Стоев, Северин Мустафа и Владо Пекин. Последният трябваше да се присъедини към отбора днес, но така и не пристигна от София. Пекин чувстваше болки в коляното и заради това замина за столицата на преглед.
Утре соколите ще проведат отново 2 занимания на клубния стадион. Първата тренировка е от 9, а втората започва в 15 часа.

--- ole-bg.com
Играчи и шефове на Спартак ще запалят свещи за Здравко Радев

Утре след втората тренировка на Спартак (около 17,30 ч.) всички футболисти заедно с президента Иван Славков и ръководството на клуба ще запалят по една свещ в памет на бившия си съотборник Здравко Радев в катедралния храм "Свето успение Богородично". Утре се навършват 40 дни от смъртта на сърцатия футболист.

--- ole-bg.com
Ради Здравков бележи за Спартак в контрола

Старши треньорът на Спартак (Вн) Ради Здравков отбеляза гол в днешната контрола на тима си срещу Черноморец (Чернево), спечелена от "соколите" с категоричното 7:0. Наставникът влезе в средата на второто полувреме на мястото на Живко Бояджиев, а две минути преди края буквално скъса мрежата на съперника. Както е известно, бившият национал е картотекиран за този сезон в състава на "соколите", но за първи път се появи в игра. След срещата обаче той уточни, че е влязъл, защото Бояджиев е почувствал умора и е искал да го запази.
През първото полувреме на терена бяха предимно млади футболисти, които не успяха да преодолеят защитата и вратаря на противника. За първи път с фланелката на Спартак излезе Александър Александров, който е на проби, а както и в първия спаринг добри впечатления оставиха Васил Велев и Иво Соколов. На почивката резултатът бе 0:0. През втората част в игра влязоха повечето от състезателите, играли през есенния полусезон и разгромът стана факт. Първо в 52-ата минута Владко Мирчев вкара много красиво попадение с плътен удар от 22-23 метра. Четвърт час по-късно Живко Бояджиев удвои с глава, а в 69-ата минута Ники Станчев направи 3:0 от дузпа. Мирчев вкара втория си гол в 75-ата минута с глава, Калоян Генчев направи 5:0 в 80-ата, за да се стигне до гола на Ради Здравков. Той в буквалния смисъл скъса мрежата две минути преди края на срещата с воле отблизо. В последните секунди Траян Дянков оформи крайния резултат с красив прехвърлящ удар.

Спартак (Вн) - Черноморец (Чернево) 7:0
- Спартак (Вн): Арнаудов, Маринов, Соколов, Христов, Любенов, Велев, Ангелов, Александров, Хаджиев, Бояджиев, Кирчев (Славов, Петров, Дянков, Михайлов, Станчев, Здравков, Мирев, Генчев, Н. Филипов, Съботинов)
- Голмайстори: Мирчев (52, 75), Бояджиев (67), Станчев (69 дузпа), Генчев (80), Здравков (88), Дянков (90)
- Съдия Рангел Енчев
- Стадион "Албена 2" - 50 зрители

--- ole-bg.com


Ради Здравков недоволен от показаното преди почивката

Старши треньорът на Спартак (Вн) Ради Здравков определи като мач с две лица проверката на теговия тим с Черноморец (Чернево). "Две различни полувремена. През първото играха по-неопитните, по-несигурните играчи, които за съжаление отбиха номера. След почивката състезателите, които изкараха основната част от есенните мачове демонстрираха необходимата сериозност. Играха с желание, с настроение и въпреки, че може да са се уморили, присъстваха близо до наказателното поле. Получиха се интересни неща", заяви бившият национал.
Запитан за впечатленията му от новите играчи, които са на проби, Здравков отговори: "Не, не искам да бързам с крайни мнения и оценки. Разбрали сме се с тях. Ние трябва да сме търпеливи, те също, и да не рискуват. Знам, че имат желание да останат в нашия състав, така че има още време и контроли с по-силни противници и по-добри условия. Тогава ще покажат своите възможности. Няма да бързаме".

--- ole-bg.com

сряда, февруари 01, 2006

ИВАН ПЕТРОВ: "Радомиров остава в Кипър до юни", "Спартак" играе контрола в Албена

Иван Петров се съмнява, че неговият племенник Тодор Радомиров ще се върне в "Спартак". По този начин бившият национал опровергава информацията, че Тошко ще рита през пролетта при "соколите". "Договорът на Радомиров със "Спартак" изтече още
миналото лято. Докато Живко Бояджиев, който игра с него в севернокипърския "Лапта" има действащ договор до този юни. И двамата нямат проблеми да играят в България, защото Северен Кипър не членува във ФИФА и все едно, че са прекратили състезателната си кариера", обясни Петров.
Бившият собственик на Радомиров и Бояджиев добави, че двамата вече са свободни агенти. Иван Петров няма права над възпитаниците си от школата му "Феър плей". Той иска те да могат да се реализират, където пожелаят.
"Спартак" ще играе контрола в сряда от 14,30 ч. срещу третодивизионния "Чернеморец" (Чернево). Мачът е в курорта Албена, но не на изкуственета трева. От състава на Ради Здравков отпадат Северин Мустафа (контузен), Диян Кателиев (проблеми с ахилеса), Младен Стоев (травма в коляното). Халфът Стоев дойде преди няколко дни от "Локомотив" (Сф).

--- varna-sport.com