понеделник, юни 25, 2007

22-ма играчи на първата тренировка на "соколите"

Общо 22-ма футболисти се явиха днес на първата тренировка на Спартак (Варна) за новото първенство. Шестима от тях са нови, като интересното е, че всички са младоци. Защитникът Атанас Димов идва от Добруджа, халфът Ахмед Хикмет досега игра в Шумен, а вратарят Владимир Великов и полузащитниците Васил Боев, Милен Стефанов и Нурген Али са юноши на "соколите", но досега са били преотстъпени в третодивизионния Суворово. Шестимата са на проби в тима и впоследствие старши треньорът Георги Иванов-Геша ще преценявма дали ще може да разчита на някой от тях. "Всички са млади и перспективни момчета. Ако някои от тях покажат качества за Спартак, ще бъдат привлечени. Целта е такива таланти да се обиграват около по-опитните футболисти, които изграждат ядрото на отбора", заяви на първата си лятна пресконференция наставникът.
Тимът ще се готви с двуразови занимания в Оброчище и на Аладжа манастир до първия лагер, който е от 2 до 12 юли в Трявна. Там се очакват двама сръбски футболисти и няколко от България. Десислав Русев има проблеми с настоящите си работодатели в Родопа, които са заподозряни във фалшифициране на договора му. "В един вестник дори прочетох, че случаят е даден на прокурор, така че на този етап само можем да чакаме как ще се развие този казус", обясни Геша.
Георги Иванов разкри, че е водил разговори с трима футболисти от националния отбор за аматьори, които очаква да дойдат след финала на европейското първенство, който е утре. "Става въпрос за защитник, халф и нападател, но не искаме да съобщаваме имената им, защото към тях има интерес и от други отбори", каза треньорът.

Групата, с която започна Спартак:
Георги Арнаудов, Цветомир Цанков, Генко Славов, Владимир Великов, Николай Иванов, Венци Маринов, Боян Илиев, Емил Дончев, Атанас Димов, Будимир Джукич, Велимир Иванович, Владимир Пекин, Младен Стоев, Иван Найденов, Марко Илич, Генади Хуан Алберт, Васил Боев, Милен Стефанов, Нурген Али, Ахмед Хикмет, Дарин Тодоров, Иво Кирчев.

--- ole-bg.com


Ортега и Пейков идват във Варна в сряда

Нападателят Дениран Ортега и защитникът Йонко Пейков ще се присъединят към подготовката на Спартак в сряда, разкри изпълнителния директор на варненци Живко Великов. "Двамата имат някакви лични ангажименти и затова им дадохме два дни повече почивка. На Пейков договорът му изтича, но сме се разбрали да го продължи. Същото се отнася и за останалите с изтичащи контракти, като Венци Маринов и Боян Илиев. Ортега остава в Спартак, няма да го продаваме. Сложихме му една трансферна цена, която нито един български отбор не можа да извади", обясни шефът на варненци.
Наставникът Георги Иванов-Геша заяви, че иска да разполага с петима качествени нападатели. "Искам петима силни играчи в атаката, за да мога да разчитам винаги на трима в мачовете", категоричен бе двукратният шампион с Левски.

--- ole-bg.com


В Спартак спокойни за лиценза

В Спартак са спокойни за професионалния лиценз за новото първенство, увери изпълнителния директор Живко Великов. Той разкри, че от Лицензионната комисия на Българския футболен съюз изискват още 2-3 документа, за да дадат "зелена светлина" на "соколите" за участие в следващото първенство на "А" група. "Няма да имаме проблеми с лиценза. Нямаше как де не ни поизмъчат малко. Трябва да оправим още някои документи и до 8 юли, когато е крайният срок, ще получим право за участие в първенството", каза Великов.
Както е известно, преди три седмици от БФС отказаха да дадат лиценз на варненци с мотивите, че имат огромни задължения, за които не са представили гаранции, че ще погасят. Оказа се, че основните суми се дължат на бизнесмена Митко Събев и варненци се разбраха с него.

--- ole-bg.com

Няма коментари: