понеделник, юни 11, 2007

Спартак придоби акциите на Митко Събев

Александър Дечев, в-к Позвънете Новини
Варненският футболен клуб Спартак реши един от основните си проблеми за изваждането на лиценз за участие в шампионата на "А" група през тази година. Днес "соколите" придобиха акциите, които притежаваше собственикът на бургаския Черноморец Митко Събев. Те бяха 34 процента от тези на клуба. Изпълнителният директор на варненци Живко Великов пътува за Бургас, където се срещна със Събев.
"Всичко вече е наред. С г-н Събев се разбрахме и той прехвърли своите 34 процента акции на Спортен комплекс Спартак АД. Това е акционерното дружество, което направихме с община Варна за ползване на стадионите "Спартак" и "Локомотив". Митко Събев се отнесе с голямо разбиране към проблемите на нашия клуб. Имаме и сериозен дълг към него от времето на бившия президент, който погасяваме в уговорените срокове", обясни Живко Великов.
В четвъртък шефът ще бъде на заседанието на Изпълкома на Българския футболен съюз, на който трябва да се реши дали Спартак ще получи лиценз за новото първенство. Другият вариант е тимът да бъде пратен директно във "В" група. "Очакваме Българския футболен съюз да реши Спартак да играе в "А" група, тъй като клубът го заслужава", заяви Великов. Той призна, че ако Изпълкомът се произнесе в полза на "соколите", ще бъде направена добра селекция за новото първенство. Очакват се футболисти от Сърбия и България.

--- ole-bg.com

Няма коментари: