петък, юни 01, 2007

Спартак продаде Богомил Дяков на Славия, чака двама сърби

Десният защитник на Спартак (Варна) Богомил Дяков е продаден на Славия, а скоро ще бъде трансфериран и Дениран Ортега. Това обяви изпълнителния директор на "соколите" Живко Великов. Шефът обаче не пожела да разкрие подробности около финансовата част на сделката, а продължителността на контракта е била уточнена единствено между защитника и новия му клуб. Богомил дойде във Варна през зимата, когато бе закупен от Левски. Той бе един от най-силните футболисти на Спартак през пролетния полусезон и логично се е появил интереса към него от страна на "белите".
Ортега пък бе привлечен с големи надежди също през зимата, след като игра много силно в турнира "Албена Каварна къп". В първенството обаче той разочарова с играта си като се отблагодари единствено с попадението, което вкара на Черно море във варненското дерби. Нигериецът има и един гол срещу Черноморец Бургас (София).
"Дяков е продаден на Славия. В момента преговаряме и за Дениран Ортега. Водим разговори за него с повече от един клуб. Говорих с треньора Георги Иванов и се разбрахме да не се разделяме на този етап с други футболисти, тъй като отборът ще се оголи много", заяви Великов.
Изпълнителният директор разкри още, че Спартак работи по селекцията, в която са предвидени двама сръбски футболисти. Единият от тях е защитник, а другият нападател. Освен това Георги Иванов-Геша е набелязал няколко играчи от България. Те са млади футболисти, на по 20-21 години. Има вариант и сърбинът Марко Симич да се присъедини към тима. Той бе привлечен през зимата, но заради запълнената бройка на чужденци извън Европейския съюз (бел.а. пет) бе пратен под наем в Черноморец (Бяла). "Има вариант да си върнем Симич, но само ако е по-добър от тези, които ще дойдат на проби. Бройката е от пет души и ако намерим по-силни състезатели, Марко няма да играе при нас", обясни Великов. В Спартак са сърбите Марко Илич, Велимир Иванович и Будимир Джукич. Емануел Баба бе освободен, Ортега също си заминава, така че свободната бройка остава за двама души.
Вчера стана ясно, че Боби Георгиев няма да играе в Спартак през новото първенство. Техничарят не продължи договора си с варненския клуб, а премина в Калиакра (Каварна).

--- ole-bg.com

Няма коментари: