петък, юни 22, 2007

Петима "соколи" се разделиха с клуба

Пет от футболистите на Спартак (Вн) разтрогнаха своите договори с клуба по взаимно съгласие на първото заседание на Арбитражната комисия към Българския футболен съюз, съобщава официалния сайт на клуба. Това са вратарят Димитър Недев, защитниците Емануел Баба и Богомил Дяков (на снимката), както и халфовете Кунчо Кунчев и Георги Филипов. Дяков бе продаден на Славия, а Емануел Баба освободен. Кунчо Кунчев пък имаше клауза в договора си, че има право да напусне, ако си намери отбор от чужбина. Той се е разбрал с тим от Кипър и клубът не му прави спънки за раздялата. Все още не е ясно на къде ще поемат юношите на "соколите" Георги Филипов и Димитър Недев. Следващите две заседания на Арбитражната комисия са на 12 и 26 юли.
Лятната подготовка на "соколите" стартира на 25 юни, понеделник. Старши-треньорът Георги Иванов събира своите възпитаници в 10 ч. на стадион "Спартак". До отпътуването в Трявна, където от 2 до 12 юли футболистите ще се подготвят в лагерна обстановка, тренировките ще бъдат изместени в Албена.
Причината е, че в момента тече ремонт на тревното покритие и част от трибуните на клубния стадион. Към момента са ясни три от контролните срещи, които ще бъдат изиграни от Спартак. На 21 юли "соколите" ще премерят сили с тима на Черноморец (Бургас). Седмица по-късно - на 28 юли, предстои среща със Светкавица (Търговище), а в първия ден на август футболистите на Спартак ще играят с Шумен.

--- ole-bg.com


Пак не дадоха лиценз на Спартак, срокът е до 8 юли

Спартак (Варна) отново не получи лиценз за участие в "А" група, след като Лицензионната комисия прецени, че документите по финансовите критерии отново не са изрядни. Лицензионният мениджър на БФС Красин Кръстев заяви за БТА, че се надява до 8 юли всички клубове от професионалния футбол да бъдат готови до началото на първенството.
"Имаме претенции към Спартак и сме върнали документацията им, за да я попълнят. В момента не може да им се издаде професионален лиценз", каза още той. Според неофициална информация обаче, клубът не може да гарантира, че ще започне погасяването на задълженията си.
Засега лиценз не могат да получат и няколко клуба от Западната "Б" група, като за тях крайният срок остава началото на юли. "Не можем да коментираме повече, тъй като работата ни не е приключила окончателно", завърши Красин Кръстев.
По време на изпълкома на БФС на 14 юни изпълнителният шеф на соколите Живко Великов заяви, че дълговете възлизат на 3,8 милиона лева. 2 милиона от тях са към бившия собственик на Спартак Митко Събев, а останалите са към държавни институции и фирми.

--- ole-bg.com

Няма коментари: