вторник, юни 19, 2007

Спартак чака тази седмица решение за лиценза си

До края на тази седмица в Спартак (Варна) очакват решението на Българския футболен съюз за професионалния линценз на клуба за следващото първенство. Това разкри изпълнителния директор на "соколите" Живко Великов. Както е известно, Изпълкома на родната футболна централа върна казуса с варненци към лицензионната комисия, която трябва да преразгледа документите на тима. Спартаковци са спокойни и не мислят, че ще имат проблеми със статута си за следващото първенство.
В клуба усилено се работи и по селекцията за новия сезон. До понеделник всичко около новите имена в отбора трябва да бъде ясно. Великов призна, че Спартак няма претенции към Кунчо Кунчев, който си е намерил отбор в Кипър. "Щом му предлагат по-добри финансови условия, ние няма как да го спираме", каза Великов.

--- ole-bg.com


Кунчо Кунчев напусна Спартак, ще играе в Кипър


Полузащитникът Кунчо Кунчев напусна Спартак (Варна), тъй като е получил добро предложение от клуб в Кипър. Новината съобщи за "Позвънете Новини" старши треньорът на "соколите" Георги Иванов-Геша. Кунчо е имал клауза в договора, според която при оферта от чужд отбор може да си тръгне без финансов иск от Коритото.
"Лично аз останах малко изненадан, когато разбрах тази новина. Той бе важен футболист и се вписваше в схемата ми. Сега трябва да търсим човек на неговия пост. Той смени доста позиции през пролетта, но мисля, че най-много пасва в полузащитата, другото е импровизация. Така от хората, на които аз разчитах за основния състав, трима напуснаха - Богомил Дяков, Кунчо Кунчев и Боби Георгиев. На мястото на последния обаче се развихри Дарин Тодоров", каза Геша.
Той добави, че освен за поста на Кунчев, ще се търси и футболист за защитата. В сряда треньорът заминава за Сливен, където ще наблюдава европейското първенство за аматьори, а освен това се чакат двама чужденци.
"След напускането на Дяков се оглеждаме и за футболист на неговата позиция. За нападението пък очаквам конкуренцията в състава да е много голяма. Както знаете, привлякохме Десислав Русев, Дениран Ортега продължава да е наш футболист, а чакаме и други играчи за атаката. Очаквам да се конкурират четирима качествени състезатели в нападението. Общо са набелязани 4-5 човека, с които говорим за привличането им. Имена не искам да разкривам, за да не им се вдига цената и да се получи наддаване. Някои от тях са от "Б" група, има и хора от аматьорския национален отбор. Имаме устни договорки с някои от тях на този етап. Чакаме на проби двама чужденци. Ако действително впечатлят с качества може да ги вземем.
За наша радост Велимир Иванович и Будимир Джукич остават. Те са опитни футболисти, адаптирани са в обстановката тук и вършат добра работа в средата на терена. Не очаквам други да напускат. Разполагаме с няколко млади момчета, които могат да се справят, но не искам изцяло да легне върху тях тежестта в мачовете", завърши треньорът.

--- ole-bg.com

Няма коментари: