събота, юни 16, 2007

Спартак привлече Десо Русев за две години

Александър Дечев, в-к Позвънете Новини
Ръководоството на Спартак (Варна) уреди първото си ново попълнение за следващия сезон, разкри за "Позвънете Новини" изпълнителния директор на клуба Живко Великов. Това е нападателят Десислав Русев, който днес подписа договор с отбора от морската столица за две години. Досега 28-годишният футболист защитаваше цветовете на Родопа (Смолян), а преди това е играл и за Литекс. "Соколите" искаха Русев още през зимата, но тогава той не бе свободен агент. Варненци предложиха определена сума на Родопа, но от там отказаха, предвид очаквания труден втори полусезон, в който отборът трябваше да се спаси от изпадане. Това не стана, а самият Русев пропусна втория полусезон поради здравословен прболме. В последните два сезона Десислав е голмайстор на смолянчани.
"Подписахме за две години с Десо Русев. Други трансферни новини на този етап няма. Аз обичам да обявявам някой футболист за наш едва, след като подпишем договор с него", заяви Великов. Запитан дали ще бъдат подновявани договорите на тези футболисти, чиито контракти с клуба изтичат, той отговори: "С тези с изтичащите договори проблеми нямаме. Това са Венци Маринов, Йонко Пейков, Боян Илиев, Георги Арнаудов. Всички остават. За мен договорът е лист хартия, това им казвам и на тях. Ако се стигне до сериозен интерес от друг отбор за някой от футболистите, ние няма да го спрем".
В клуба се очакват двама сръбски футболисти и няколко от България. Със Спартак вече се разделиха Росен Каптиев и Емануел Баба.
Великов каза още, че няма проблеми между Спартак и Славия за финансовата част по трансфера на Богомил Дяков при "белите". Славистите имат интерес и към друг футболист на Спартак - Дениран Ортега, който обаче по всяка вероятност ще бъде продаден в чужбина.
Изпълнителният директор на варненци разкри също, че вчера клубът е заплатил 10-дневния подготвителен лагер в Трявна, който ще се проведе от 2 до 12 юли. "Соколите" се събират за първа тренировка на 25 юни.

--- ole-bg.com

Няма коментари: