петък, юни 08, 2007

Спартак (Вн) и Черноморец (Сф) изхвърлени във "В" група

Професионалните лицензи на Спартак (Варна) и Черноморец (София) бяха отнети от БФС заради големи финансови задължения и двата клуба ще трябва да играят през следващото първенство във "В" група. Това стана факт, след като Апелативната комисия потвърди решението и отхвърли жалбите на двата клуба. Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов потвърди пред БТА новината. "Най-напред лицензионната комисия отне правото им да играят в професионалния футбол, а сега и Апелативната потвърди решението. Няма повече инстанции, пред които те могат да обжалват. Това решение ще бъде потвърдено на предстоящото заседание на изпълнителния комитет", каза още изпълнителният директор на БФС.

На въпрос дали няма вариант варненци да бъдат допуснати във втора дивизия, изпълнителният директор уточни, че лицензът се издава за професионален футбол и разликата между "А" и "Б" група в изискванията не е голяма. Уважена е промяната в регистрацията на клуба на Ивайло Дражев и той ще може да продължи участието си в Югоизточната "В" група под името Черноморец-1919 (Бургас). През миналата година тимът се подвизаваше в елита със странното наименование Черноморец-Бургас (София), но изпадна. Спартак (Варна) пък трябва да бъде включен в състава на Североизточната "В" група.

"В никакъв случай първенството в А група няма да започне с 15 отбора. В момента проучваме възможностите кой отбор може да попълни елитната група. Но в никакъв случай първенството няма да започне в непълен състав", завърши Попов. Заедно с президента на централата той беше гост в Актуално студио Дерби днес. Той отрече информацията, че всеки футболист е бил принуждаван да стане член на Асоциацията на българските футболисти преди да бъде картотекиран. Попов каза, че БФС и синдикалната организация работят много добре и подобно нещо не може да се случи.

--- sportal.bg

Няма коментари: