четвъртък, юни 28, 2007

Четирима юноши и сърбин подписаха със Спартак

С още едно ново попълнение може да се похвали варненският "Спартак".
Това е сръбският нападател Марко Савич.
Роден е на 19.07.1984 година.
До сега той е играл за "Младий" - Обилич.
Савич подписа договор със "соколите" за 2 години.
Четирима юноши на ПФК "Спартак" подписаха първи професионални договори с клуба.
Срокът на контрактите е три годишен.
Новите попълнения са Милен Диянов Стефанов, роден на 06.01.1988г., Васко Боянов Боев - 24.07.1988г., Нурген Нурсел Али - 02.03.1988г. и Генади Хуан Алберто Луго - 06.05.1989г.
Тримата нови футболисти са халфове, а Нурген Али играе на поста централен защитник.
Друг защитник - Венци Маринов преподписа договора си със "Спартак" за още две години.

--- spartak1918.com

вторник, юни 26, 2007

Спартак ще играе с екипировка Ulshport

С екипировка Ulshport ще играе отборът на Спартак в новото първенство. Екипировката е поръчана, но все още не е пристигнала във Варна. Досега варненци бяха обличани от италианската фирма Royal. Имаше вариант и немския концерн Puma да облича спартаковци.
Секторът за гостуващи фенове на стадиона пък ще претърпи ремонт, увери изпълнителния директор на отбора Живко Великов. В момента освежителни действия текат и по тревното покритие, заради което "соколите" ще се готвят извън Варна до началото на първенството. Контролите, които ще изиграе тима, ще са общо седем или осем. Първата проверка е предвидена за 14 юли, като съперник ще бъде слаб тим, който все още не е уточнен. Първият по-сериозен съперник на спартаковци е Калиакра (Каварна), срещу който тимът ще се изправи на 18 юли в Албена.

--- ole-bg.com


Спартак чака и Анатоли Тодоров

Изпълнителният директор на Спартак (Вн) Живко Великов разкри, че е много вероятно нападателят Анатоли Тодоров от Родопа да се присъедини към състава на варненци. "Той има клауза в договора си с Родопа, според която при определена трансферна сума може да си тръгне. Водили сме разговори и е много вероятно да го закупим", каза Великов.

--- ole-bg.com

понеделник, юни 25, 2007

22-ма играчи на първата тренировка на "соколите"

Общо 22-ма футболисти се явиха днес на първата тренировка на Спартак (Варна) за новото първенство. Шестима от тях са нови, като интересното е, че всички са младоци. Защитникът Атанас Димов идва от Добруджа, халфът Ахмед Хикмет досега игра в Шумен, а вратарят Владимир Великов и полузащитниците Васил Боев, Милен Стефанов и Нурген Али са юноши на "соколите", но досега са били преотстъпени в третодивизионния Суворово. Шестимата са на проби в тима и впоследствие старши треньорът Георги Иванов-Геша ще преценявма дали ще може да разчита на някой от тях. "Всички са млади и перспективни момчета. Ако някои от тях покажат качества за Спартак, ще бъдат привлечени. Целта е такива таланти да се обиграват около по-опитните футболисти, които изграждат ядрото на отбора", заяви на първата си лятна пресконференция наставникът.
Тимът ще се готви с двуразови занимания в Оброчище и на Аладжа манастир до първия лагер, който е от 2 до 12 юли в Трявна. Там се очакват двама сръбски футболисти и няколко от България. Десислав Русев има проблеми с настоящите си работодатели в Родопа, които са заподозряни във фалшифициране на договора му. "В един вестник дори прочетох, че случаят е даден на прокурор, така че на този етап само можем да чакаме как ще се развие този казус", обясни Геша.
Георги Иванов разкри, че е водил разговори с трима футболисти от националния отбор за аматьори, които очаква да дойдат след финала на европейското първенство, който е утре. "Става въпрос за защитник, халф и нападател, но не искаме да съобщаваме имената им, защото към тях има интерес и от други отбори", каза треньорът.

Групата, с която започна Спартак:
Георги Арнаудов, Цветомир Цанков, Генко Славов, Владимир Великов, Николай Иванов, Венци Маринов, Боян Илиев, Емил Дончев, Атанас Димов, Будимир Джукич, Велимир Иванович, Владимир Пекин, Младен Стоев, Иван Найденов, Марко Илич, Генади Хуан Алберт, Васил Боев, Милен Стефанов, Нурген Али, Ахмед Хикмет, Дарин Тодоров, Иво Кирчев.

--- ole-bg.com


Ортега и Пейков идват във Варна в сряда

Нападателят Дениран Ортега и защитникът Йонко Пейков ще се присъединят към подготовката на Спартак в сряда, разкри изпълнителния директор на варненци Живко Великов. "Двамата имат някакви лични ангажименти и затова им дадохме два дни повече почивка. На Пейков договорът му изтича, но сме се разбрали да го продължи. Същото се отнася и за останалите с изтичащи контракти, като Венци Маринов и Боян Илиев. Ортега остава в Спартак, няма да го продаваме. Сложихме му една трансферна цена, която нито един български отбор не можа да извади", обясни шефът на варненци.
Наставникът Георги Иванов-Геша заяви, че иска да разполага с петима качествени нападатели. "Искам петима силни играчи в атаката, за да мога да разчитам винаги на трима в мачовете", категоричен бе двукратният шампион с Левски.

--- ole-bg.com


В Спартак спокойни за лиценза

В Спартак са спокойни за професионалния лиценз за новото първенство, увери изпълнителния директор Живко Великов. Той разкри, че от Лицензионната комисия на Българския футболен съюз изискват още 2-3 документа, за да дадат "зелена светлина" на "соколите" за участие в следващото първенство на "А" група. "Няма да имаме проблеми с лиценза. Нямаше как де не ни поизмъчат малко. Трябва да оправим още някои документи и до 8 юли, когато е крайният срок, ще получим право за участие в първенството", каза Великов.
Както е известно, преди три седмици от БФС отказаха да дадат лиценз на варненци с мотивите, че имат огромни задължения, за които не са представили гаранции, че ще погасят. Оказа се, че основните суми се дължат на бизнесмена Митко Събев и варненци се разбраха с него.

--- ole-bg.com

събота, юни 23, 2007

Мениджърът на Бербатов Емил Данчев търси отбор на Георги Филипов

Мениджърът на Димитър Бербатов Емил Данчев лично се е заел да търси отбор на Георги Филипов. Както е известно младият нападател разтрогна договора си със Спартак по взаимно съгласие вчера. Пред спортния сайт на Варна www.ole-bg.com Жоро разкри и истинската причина за раздялата с родния си клуб. "Тръгнах си, защото беше време да си ходя. За толкова години нищо не постигнах и ще се пробвам на друго място. Необходимо ми е да се раздвижа и да помогна на друг отбор. От 4 години съм с мъжката формация, но не мога да мръдна нагоре. Доста мислих и не ми е леко. В момента си почивам и си търся отбор", коментира той. Според футболиста до 10 дни трябва да знае къде ще играе, тъй като повечето отбори започват подготовките си за новото първенство. "Искам да кажа едно голямо благодаря на феновете на Спартак. Дано да продължават да ходят на мачовете и да подкрепят отбора, както са го правили независимо дали сме в А или Б група. Само хубаво съм видял от тях", отправи се към привържениците на "соколите" той. Филипов разкри още, и че иска един ден отново да облече екипа на родния си клуб. "Един ден може да се върна, Просто ми е необходима промяна на този етап. След време може да помогна на Спартак, завърши той.

--- ole-bg.com

петък, юни 22, 2007

Петима "соколи" се разделиха с клуба

Пет от футболистите на Спартак (Вн) разтрогнаха своите договори с клуба по взаимно съгласие на първото заседание на Арбитражната комисия към Българския футболен съюз, съобщава официалния сайт на клуба. Това са вратарят Димитър Недев, защитниците Емануел Баба и Богомил Дяков (на снимката), както и халфовете Кунчо Кунчев и Георги Филипов. Дяков бе продаден на Славия, а Емануел Баба освободен. Кунчо Кунчев пък имаше клауза в договора си, че има право да напусне, ако си намери отбор от чужбина. Той се е разбрал с тим от Кипър и клубът не му прави спънки за раздялата. Все още не е ясно на къде ще поемат юношите на "соколите" Георги Филипов и Димитър Недев. Следващите две заседания на Арбитражната комисия са на 12 и 26 юли.
Лятната подготовка на "соколите" стартира на 25 юни, понеделник. Старши-треньорът Георги Иванов събира своите възпитаници в 10 ч. на стадион "Спартак". До отпътуването в Трявна, където от 2 до 12 юли футболистите ще се подготвят в лагерна обстановка, тренировките ще бъдат изместени в Албена.
Причината е, че в момента тече ремонт на тревното покритие и част от трибуните на клубния стадион. Към момента са ясни три от контролните срещи, които ще бъдат изиграни от Спартак. На 21 юли "соколите" ще премерят сили с тима на Черноморец (Бургас). Седмица по-късно - на 28 юли, предстои среща със Светкавица (Търговище), а в първия ден на август футболистите на Спартак ще играят с Шумен.

--- ole-bg.com


Пак не дадоха лиценз на Спартак, срокът е до 8 юли

Спартак (Варна) отново не получи лиценз за участие в "А" група, след като Лицензионната комисия прецени, че документите по финансовите критерии отново не са изрядни. Лицензионният мениджър на БФС Красин Кръстев заяви за БТА, че се надява до 8 юли всички клубове от професионалния футбол да бъдат готови до началото на първенството.
"Имаме претенции към Спартак и сме върнали документацията им, за да я попълнят. В момента не може да им се издаде професионален лиценз", каза още той. Според неофициална информация обаче, клубът не може да гарантира, че ще започне погасяването на задълженията си.
Засега лиценз не могат да получат и няколко клуба от Западната "Б" група, като за тях крайният срок остава началото на юли. "Не можем да коментираме повече, тъй като работата ни не е приключила окончателно", завърши Красин Кръстев.
По време на изпълкома на БФС на 14 юни изпълнителният шеф на соколите Живко Великов заяви, че дълговете възлизат на 3,8 милиона лева. 2 милиона от тях са към бившия собственик на Спартак Митко Събев, а останалите са към държавни институции и фирми.

--- ole-bg.com

вторник, юни 19, 2007

Спартак чака тази седмица решение за лиценза си

До края на тази седмица в Спартак (Варна) очакват решението на Българския футболен съюз за професионалния линценз на клуба за следващото първенство. Това разкри изпълнителния директор на "соколите" Живко Великов. Както е известно, Изпълкома на родната футболна централа върна казуса с варненци към лицензионната комисия, която трябва да преразгледа документите на тима. Спартаковци са спокойни и не мислят, че ще имат проблеми със статута си за следващото първенство.
В клуба усилено се работи и по селекцията за новия сезон. До понеделник всичко около новите имена в отбора трябва да бъде ясно. Великов призна, че Спартак няма претенции към Кунчо Кунчев, който си е намерил отбор в Кипър. "Щом му предлагат по-добри финансови условия, ние няма как да го спираме", каза Великов.

--- ole-bg.com


Кунчо Кунчев напусна Спартак, ще играе в Кипър


Полузащитникът Кунчо Кунчев напусна Спартак (Варна), тъй като е получил добро предложение от клуб в Кипър. Новината съобщи за "Позвънете Новини" старши треньорът на "соколите" Георги Иванов-Геша. Кунчо е имал клауза в договора, според която при оферта от чужд отбор може да си тръгне без финансов иск от Коритото.
"Лично аз останах малко изненадан, когато разбрах тази новина. Той бе важен футболист и се вписваше в схемата ми. Сега трябва да търсим човек на неговия пост. Той смени доста позиции през пролетта, но мисля, че най-много пасва в полузащитата, другото е импровизация. Така от хората, на които аз разчитах за основния състав, трима напуснаха - Богомил Дяков, Кунчо Кунчев и Боби Георгиев. На мястото на последния обаче се развихри Дарин Тодоров", каза Геша.
Той добави, че освен за поста на Кунчев, ще се търси и футболист за защитата. В сряда треньорът заминава за Сливен, където ще наблюдава европейското първенство за аматьори, а освен това се чакат двама чужденци.
"След напускането на Дяков се оглеждаме и за футболист на неговата позиция. За нападението пък очаквам конкуренцията в състава да е много голяма. Както знаете, привлякохме Десислав Русев, Дениран Ортега продължава да е наш футболист, а чакаме и други играчи за атаката. Очаквам да се конкурират четирима качествени състезатели в нападението. Общо са набелязани 4-5 човека, с които говорим за привличането им. Имена не искам да разкривам, за да не им се вдига цената и да се получи наддаване. Някои от тях са от "Б" група, има и хора от аматьорския национален отбор. Имаме устни договорки с някои от тях на този етап. Чакаме на проби двама чужденци. Ако действително впечатлят с качества може да ги вземем.
За наша радост Велимир Иванович и Будимир Джукич остават. Те са опитни футболисти, адаптирани са в обстановката тук и вършат добра работа в средата на терена. Не очаквам други да напускат. Разполагаме с няколко млади момчета, които могат да се справят, но не искам изцяло да легне върху тях тежестта в мачовете", завърши треньорът.

--- ole-bg.com

събота, юни 16, 2007

Спартак привлече Десо Русев за две години

Александър Дечев, в-к Позвънете Новини
Ръководоството на Спартак (Варна) уреди първото си ново попълнение за следващия сезон, разкри за "Позвънете Новини" изпълнителния директор на клуба Живко Великов. Това е нападателят Десислав Русев, който днес подписа договор с отбора от морската столица за две години. Досега 28-годишният футболист защитаваше цветовете на Родопа (Смолян), а преди това е играл и за Литекс. "Соколите" искаха Русев още през зимата, но тогава той не бе свободен агент. Варненци предложиха определена сума на Родопа, но от там отказаха, предвид очаквания труден втори полусезон, в който отборът трябваше да се спаси от изпадане. Това не стана, а самият Русев пропусна втория полусезон поради здравословен прболме. В последните два сезона Десислав е голмайстор на смолянчани.
"Подписахме за две години с Десо Русев. Други трансферни новини на този етап няма. Аз обичам да обявявам някой футболист за наш едва, след като подпишем договор с него", заяви Великов. Запитан дали ще бъдат подновявани договорите на тези футболисти, чиито контракти с клуба изтичат, той отговори: "С тези с изтичащите договори проблеми нямаме. Това са Венци Маринов, Йонко Пейков, Боян Илиев, Георги Арнаудов. Всички остават. За мен договорът е лист хартия, това им казвам и на тях. Ако се стигне до сериозен интерес от друг отбор за някой от футболистите, ние няма да го спрем".
В клуба се очакват двама сръбски футболисти и няколко от България. Със Спартак вече се разделиха Росен Каптиев и Емануел Баба.
Великов каза още, че няма проблеми между Спартак и Славия за финансовата част по трансфера на Богомил Дяков при "белите". Славистите имат интерес и към друг футболист на Спартак - Дениран Ортега, който обаче по всяка вероятност ще бъде продаден в чужбина.
Изпълнителният директор на варненци разкри също, че вчера клубът е заплатил 10-дневния подготвителен лагер в Трявна, който ще се проведе от 2 до 12 юли. "Соколите" се събират за първа тренировка на 25 юни.

--- ole-bg.com

четвъртък, юни 14, 2007

Спартак засега остава в "А" група

Спартак засега остава в "А" група, предаде репортер на Агенция "Фокус". Изпълкомът на БФС реши на днешното си заседание Лицензионната комисия да преразгледа цялата документация на варненския клуб и да вземе решение. Както е известно Спартак бе останал без лиценз и трябваше да играе в Североизточната "В" група през следващия сезон. Шефовете на клуба обжалваха това решение.

--- focus-sport.net

сряда, юни 13, 2007

Общинарите във Варна се загрижиха за Спартак
Общинският съвет на Варна се загрижи за съдбата на местния Спартак и информацията, че може да бъде отнет професионалния лиценз на клуба като изпрати декларация до президента на БФС Борислав Михайлов и до членовете на Изпълкома.

В официалното съобщение се казва: „Като орган на местното самоуправление, чиито членове са съпричастни и лично ангажирани със съдбата на варненските спортни клубове, сме силно обезпокоени от вероятността, градът ни да бъде лишен от удоволствието да наблюдава варненските “соколи”, като неотменна част от професионалния футбол в България. Общински съвет – Варна подкрепя усилията на ръководството на ПФК “Спартак” да изгради един съвременен футболен клуб, с модерна база и ДЮШ. На предстоящото заседание на Изпълкома на БФС, разчитаме на вашето обективно решение, в полза на ПФК “Спартак” – Варна и сме убедени, че няма да разочаровате хилядите привърженици на синия варненски клуб.”

В съобщението адресирано до шефовете на БФС се казва, че декларацията е приета с пълно мнозинство на заседание на Общински съвет – Варна.

--- gong.bg

понеделник, юни 11, 2007

Спартак придоби акциите на Митко Събев

Александър Дечев, в-к Позвънете Новини
Варненският футболен клуб Спартак реши един от основните си проблеми за изваждането на лиценз за участие в шампионата на "А" група през тази година. Днес "соколите" придобиха акциите, които притежаваше собственикът на бургаския Черноморец Митко Събев. Те бяха 34 процента от тези на клуба. Изпълнителният директор на варненци Живко Великов пътува за Бургас, където се срещна със Събев.
"Всичко вече е наред. С г-н Събев се разбрахме и той прехвърли своите 34 процента акции на Спортен комплекс Спартак АД. Това е акционерното дружество, което направихме с община Варна за ползване на стадионите "Спартак" и "Локомотив". Митко Събев се отнесе с голямо разбиране към проблемите на нашия клуб. Имаме и сериозен дълг към него от времето на бившия президент, който погасяваме в уговорените срокове", обясни Живко Великов.
В четвъртък шефът ще бъде на заседанието на Изпълкома на Българския футболен съюз, на който трябва да се реши дали Спартак ще получи лиценз за новото първенство. Другият вариант е тимът да бъде пратен директно във "В" група. "Очакваме Българския футболен съюз да реши Спартак да играе в "А" група, тъй като клубът го заслужава", заяви Великов. Той призна, че ако Изпълкомът се произнесе в полза на "соколите", ще бъде направена добра селекция за новото първенство. Очакват се футболисти от Сърбия и България.

--- ole-bg.com

събота, юни 09, 2007

"Соколите" дължали пари на Събев, но се разбрали

Пред "Позвънете Новини" изпълнителния директор на Спартак Живко Великов призна, че Спартак дължи пари на бургаския бизнесмен Митко Събев, който е собственик на бургаския Черноморец. "Във вторник ще сме в София и ще носим всички документи. Погасяваме на разсрочено плащане дълговете си към НОИ, абсолютно всичко там е редовно. Единствено имаме задължения към Митко Събев. Те са още от времето на предишния президент на клуба. Но няма проблем, проведохме разговор с г-н Събев включително днес и сме се разбрали за плащането. Даваме си всяка година счетоводния баланс на клуба в БФС, и не можем да скрием, че имаме задължения. Но сме изрядни с всичко. Няма и футболисти, които да съдят клуба. Така че се надявам на положителна развръзка за нашия клуб във вторник", обясни Великов.

--- ole-bg.com

петък, юни 08, 2007

ИЗЯВЛЕНИЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА Б Ф С
08.06.2007г.

Във връзка с появилите се информации от мое име за отнемане лицензиите на два футболни клуба – „Спартак” – Варна и „Черноморец – Бургас” – Бургас и свързаните с тях последици категорично заявявам, че не отговарят на истината.

Компетентният орган, който следва да се произнесе по лицензите на професионалните футболни клубове е Лицензионната комисия и тя ще обяви своите решения, когато приключи своята дейност.

Не участвувам в работата на Лицензионната комисия, нито са ми предоставени копия от нейните решения, поради което не мога да си позволя да коментирам или да информирам за нейната работа или решения.

БФС няма отношения към регистрирането на футболните клубове – това е в компетентността на футболния клуб и съда. Това означава, че БФС няма основание „да уважава или не уважава” регистрираните от съда по съответния ред промени, а в изпълнение на съдебното решение се съобразява с тях.

--- Борислав Попов / www.bfunion.bg

Спартак (Вн) и Черноморец (Сф) изхвърлени във "В" група

Професионалните лицензи на Спартак (Варна) и Черноморец (София) бяха отнети от БФС заради големи финансови задължения и двата клуба ще трябва да играят през следващото първенство във "В" група. Това стана факт, след като Апелативната комисия потвърди решението и отхвърли жалбите на двата клуба. Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов потвърди пред БТА новината. "Най-напред лицензионната комисия отне правото им да играят в професионалния футбол, а сега и Апелативната потвърди решението. Няма повече инстанции, пред които те могат да обжалват. Това решение ще бъде потвърдено на предстоящото заседание на изпълнителния комитет", каза още изпълнителният директор на БФС.

На въпрос дали няма вариант варненци да бъдат допуснати във втора дивизия, изпълнителният директор уточни, че лицензът се издава за професионален футбол и разликата между "А" и "Б" група в изискванията не е голяма. Уважена е промяната в регистрацията на клуба на Ивайло Дражев и той ще може да продължи участието си в Югоизточната "В" група под името Черноморец-1919 (Бургас). През миналата година тимът се подвизаваше в елита със странното наименование Черноморец-Бургас (София), но изпадна. Спартак (Варна) пък трябва да бъде включен в състава на Североизточната "В" група.

"В никакъв случай първенството в А група няма да започне с 15 отбора. В момента проучваме възможностите кой отбор може да попълни елитната група. Но в никакъв случай първенството няма да започне в непълен състав", завърши Попов. Заедно с президента на централата той беше гост в Актуално студио Дерби днес. Той отрече информацията, че всеки футболист е бил принуждаван да стане член на Асоциацията на българските футболисти преди да бъде картотекиран. Попов каза, че БФС и синдикалната организация работят много добре и подобно нещо не може да се случи.

--- sportal.bg

четвъртък, юни 07, 2007

Бразилци се пробват в Спартак

Двама бразилци ще се пробват в Спартак, съобщи треньорът Георги Иванов - Геша. Става въпрос за халф и нападател, които са 21-годишни. Както е известно, преди няколко дни Геша обяви, че няма да привлича чужденци. Бразилците обаче били талантливи и той склонил да ги огледа в първите летни тренировки.
- Държа да уточня, че ще подпишем договор с чужденец само ако е по-добър от нашите играчи - уточни Иванов.
Той призна, че са спазарили двама наши футболисти и до няколко дни трябва да подпишат договори.
- Не искам обаче да казвам имената им, тъй като може да последват удари под кръста. С тях ще взривим родния пазар - допълни Геша.
Според него новите в Спартак ще са 6-7, колкото и напусналите. До този момент си тръгнаха Богомил Дяков (в Славия), Борислав Георгиев (Калиакра), Еманюел Баба и Росен Каптиев. Всеки момент ще бъде продаден и Дениран Ортега.

--- 7sport.net

петък, юни 01, 2007

Спартак продаде Богомил Дяков на Славия, чака двама сърби

Десният защитник на Спартак (Варна) Богомил Дяков е продаден на Славия, а скоро ще бъде трансфериран и Дениран Ортега. Това обяви изпълнителния директор на "соколите" Живко Великов. Шефът обаче не пожела да разкрие подробности около финансовата част на сделката, а продължителността на контракта е била уточнена единствено между защитника и новия му клуб. Богомил дойде във Варна през зимата, когато бе закупен от Левски. Той бе един от най-силните футболисти на Спартак през пролетния полусезон и логично се е появил интереса към него от страна на "белите".
Ортега пък бе привлечен с големи надежди също през зимата, след като игра много силно в турнира "Албена Каварна къп". В първенството обаче той разочарова с играта си като се отблагодари единствено с попадението, което вкара на Черно море във варненското дерби. Нигериецът има и един гол срещу Черноморец Бургас (София).
"Дяков е продаден на Славия. В момента преговаряме и за Дениран Ортега. Водим разговори за него с повече от един клуб. Говорих с треньора Георги Иванов и се разбрахме да не се разделяме на този етап с други футболисти, тъй като отборът ще се оголи много", заяви Великов.
Изпълнителният директор разкри още, че Спартак работи по селекцията, в която са предвидени двама сръбски футболисти. Единият от тях е защитник, а другият нападател. Освен това Георги Иванов-Геша е набелязал няколко играчи от България. Те са млади футболисти, на по 20-21 години. Има вариант и сърбинът Марко Симич да се присъедини към тима. Той бе привлечен през зимата, но заради запълнената бройка на чужденци извън Европейския съюз (бел.а. пет) бе пратен под наем в Черноморец (Бяла). "Има вариант да си върнем Симич, но само ако е по-добър от тези, които ще дойдат на проби. Бройката е от пет души и ако намерим по-силни състезатели, Марко няма да играе при нас", обясни Великов. В Спартак са сърбите Марко Илич, Велимир Иванович и Будимир Джукич. Емануел Баба бе освободен, Ортега също си заминава, така че свободната бройка остава за двама души.
Вчера стана ясно, че Боби Георгиев няма да играе в Спартак през новото първенство. Техничарят не продължи договора си с варненския клуб, а премина в Калиакра (Каварна).

--- ole-bg.com