неделя, април 06, 2003

Марек с първа победа през пролетта след 3:0 над Спартак

Марек надви с 3:0 Спартак и записа победа № 200 в елита, която е първа за дупничани през пролетта. Домакините заслужено спечелиха, след като във всичките 90 минути бяха далеч по-класният отбор. Гостите пък с нищо не показаха, че имат желание да си тръгнат за Варна поне с една точка. Първото полувреме започна в добър ритъм и рано падналият гол за Марек успокои футболистите. Те продължиха да владеят инициативата, атакувайки опасно към вратаря Колев. След 30-ата мин. темпото спадна и отборите заиграха шаблонно. След почивката играта отново се владееше от Марек, а вторият гол съвсем съсипа варненци. Гостите рухнаха и до края на срещата не затрудниха с нищо съперника си. Домакините пък заиграха далеч по-мотивирано и логично стигнаха и до трети гол. В самия край на срещата те можеха да отбележат и четвърти, но главният арбитър Ангел Ангелов не отсъди дузпа за Марек. Съдийството на Ангелов бе доста противоречиво, като и двата отбора имаха претенции към него.
Президентът на Спартак Николай Ишков заяви, че е разочарован от своите футболисти и честити победата на Марек. Той допълни още, че няма особени проблеми с плащанията в клуба. Капитанът на варненци Вальо Станчев бе доста разгневен и се оплака, че домакините играли доста твърдо.
От своя страна президентът на Марек Стефан Милушев заведе журналистите да видят краката на петима футболисти, които бяха зверски ритани. Старши-треньорът на дупничани Иван Кючуков изрази задоволството си от победата и от играта.
--- www.sportBG.com

Няма коментари: