понеделник, декември 01, 2003

"СПАРТАК" - "ЛЕВСКИ" 0:2

0:2 - Букарев, 2, 14 мин.
Съдия: Камен Алексиев, аситенти: Петър Петров и Красимир Кандиларов (Велико Търново);
жълти картони: Савич (Сп), Вачев (Лев),
стадион "Спартак", 3000 зрители.
"СПАРТАК" (1-3-5-2): Голубович - Ненов, Савич, Д. Дончев - Мечечиев (46 - Павлов), Ст. Дончев, Петров, Станчев (46 - Вълков), Ташев - Димов (63 - Вълев), Георгиев.
"ЛЕВСКИ": Иванков, Вачев, Топузаков, Ибраимов, Ангелов, Вагнер, Телкийски (46 - Темиле), Букарев, Г. Иванов (80 - Чиликов), Колев (79 - Б. Иванов), Герасимов.

"Левски" надигра за пети път поред "Спартак" във Варна, сега с 2:0. Загубата е пета за "соколите" тази есен у дома. Двата гола за победителите реализира Асен Букарев във 2-рата и 14-ата минута. Юношата на ЦСКА отклони в мрежата вдигане от фаул на Телкийски, а след това се разписа с глава, възползвайки се от асистенция на Вагнер. Постепенно спартаковци взеха инициативата, но три пропуска направи Анастас Петров. Първо той улучи гредата, после шутира в аут след пас на Георгиев, а накрая от пет метра изпрати топката в тялото на Иванков. Силен шут на новия капитан Иво Димов пък премина над гредата. В 30-ата минута Камен Алексиев се уплаши да свири дузпа за "Спартак". Тогава Топузаков спъна Георгиев, но реферът си затрая. В 41-вата минута топката се отклони от ръката на Топузаков и съдията отново прецени, че няма основание да посочи бялата точка.
Второто полувреме започна с четвърти пропуск на домакините. Стефан Дончев нахлу сам отляво и стреля в Иванков. В 63-ата минута Иво Димов напусна принудително заради разтежение. След неговото излизане всичко градивно в играта на домакините рухна и двубоят се доигра за протокола. Зрителите се раздвижиха, когато Гонзо удари с лакет Диян Дончев, но не бе санкциониран в жълто. При смяната си звездата на "сините" бе изпратен с бурни освирквания от феновете на "Спартак" и аплодисменти от тези на гостите.

СТЕФАН ГРОЗДАНОВ, треньор на "Спартак": "Проспахме първите 15 минути, когато допуснахме два леки гола и това се оказа фатално. После бяхме равностойни, дори в отделни моменти превъзхождахме класния съпернтик. Пропуснахме обаче от чисти позиции, а съдията трябваше да ни свири една дузпа. Играчите се постараха и заслужаваха по-добър резултат. Смениха Иво Димов заради разтежение. На почивката също направих две принудителни смени - Станчев се оплака от разтежение, а Мечечиев беше с подут глезен."

ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ, наставник на "Левски": "Имахме само два дни и половина за възстановяване, а и тези информации дали домакините ще играят или не, ни се отразиха допълнително. Направих пет промени в състава, но се вижда, че ни липсват контузените футболисти. Особено халфовете. Срещата започна отлично за нас с два бързи гола и успяхме да съхраним преднината си. Важното е, че взехме трите точки. Миодраг Пантелич винаги е добре дошъл при нас, но Мукаси не влиза в плановете ни."

Иво Димов:Имаше 1000 % дузпа за нас
Според Иво Димов съдията не е отсъдил 1000-процентова дузпа в тяхна полза при нарушението срещу Димитър Георгиев. Това Димов каза и на Камен Алексиев на път за съблекалнята след първото полувреме. "Дузпата беше безспорна, защото Топузаков ме ритна. Не знам защо реферът си затвори очите", коментира Георгиев. Анастас Петров пък обясни с липса на шанс своите пропуски. "Явно на мен беше писано да изляза на стрелкови позиции, но нямах късмет. Ако имах, щях да обърна мача", уточни Анастас.

--- chernomorie.info.bg


Няма коментари: