сряда, декември 03, 2003

Служебна загуба за "Спартак",
Николай Ишков напуска футбола


Варненци ще обжалват пред
Апелативната комисия, УЕФА и ФИФА


Служебна загуба с 0:3 на "Спартак" за мача с "Локомотив" (Сф) присъди Спортно-техническата комисия (СТК) на БФС вчера. Както е известно, на терена спартаковци победиха с 2:1 в София. Санкцията е заради включването на Златин Михайлов в тимовия лист за срещата. Неговите глоби за картони не са били платени и той нямал право да фигурира в протокола за двубоя. Според член 48, т. 2 от наредбата Михайлов се е превърнал в активен футболист, след като е бил записан в 18-те. Оттам нататък вече нямало значение дали ще влезе в игра, или не, защото е допуснато формално нарушение.
Вбесен от решението на СТК, Николай Ишков обяви, че напуска футбола. "Напускам футбола и предавам изпълнителната власт в клуба на другия собственик (бел.ред. Митко Събев). Ще говоря за плановете си на пресконференция във Варна в сряда", отсече пред "Черноморие" Николай Ишков.
Със сигурност варненци ще обжалват пред Апелативната комисия и ако е възможно пред УЕФА и ФИФА. "Решението е тотална форма на цинизъм и още веднъж ми дава основание да смятам, че нашият футбол е дълбоко корумпиран. Това е голям скандал. Никой не може да ме убеди, че има формално нарушение в случая. Какво е направил Златил? Нито е влязъл на терена, нито е повлиял върху крайния резултат, нито дава повод за наказание. Президентът уточни, че в положението на Михайлов са били преди време Генчо Симеонов, Анастас Петров и Георги Мечечиев. "Пуснахме Генчо срещу "Таврия" и ни присъдиха служебно 0:3. Ако Генчо не се беше появил на терена, нямаше да има служебна загуба. Анастас и Мечечиев пък играха срещу "Славия", след като глобите им не са били платени. Ако не бяха влезли в игра, нямаше да загубим служебно. В тези два случая има формално нарушение, но в случая със Златин не съществува такова", допълни Ишков. Той намекна, че е възможно "Локо" (Сф) да не е спазил срока за подаване на жалбата от 72 часа след мача. "Мина седмица след двубоя на "Надежда" и чака тогава се заговори за жалбата", уточни Ишков.
След служебната загуба "Спартак" вече има 14 точки и слезе на 10-о място.
--- chernomorie.info.bg

Няма коментари: