сряда, декември 17, 2003

"Спартак" взема правата на Ташев, върна Лазаров. Благой Калфов отново на работа в клуба

Илиян Ташев става собственост на "Спартак", съобщи за "Черноморие" президентът Николай Ишков. Ташев, който игра под наем за варненци през есента, ще разтрогне своя договор с "Нафтекс".
Защитникът на бургаския клуб Михаил Лазаров пък е първото ново попълнение на "Спартак". Снажният централен бранител се завръща в родния си клуб като преотстъпен за пролетния полусезон. Сделката е договорена окончателно между Ишков и Митко Събев. На работа в "Спартак" от януари се завръща и Благой Калфов. Засега не е уточнено какви функции ще изпълнява настоящият председател на ЗС на БФС (Варна) и бивш треньор и ръководител на клуба.
Ишков посрещна с усмивка информациите, че на общо събрание акционерите щели да го заставят да си продаде акциите. Форумът дори трябвало да се проведе вчера. "За да се свика общо събрание, има законова наредба. Ако акционерите имаха подобни планове, щях да съм запознат. Митко Събев също не ми е споменал за такова нещо. Кой знае, някои акционери сигурно са решили да се съберат в ресторант и да пеят възрожденски песни. Кои обаче са те? Защо не си кажат имената и не обяват колко пари са осигурили за клуба? Ако са намерили някой, който да издържа отбора, да го доведат и да уточним параметрите. Цяла есен се води яростна кампания против клуба и мен. Бивш служител на "Спартак" например опитваше да обработва наши футболисти да играят симулативно в отделни мачове. Добре че момчетата излязоха мъже", заяви Ишков.
--- chernomorie.info.bg

Няма коментари: