понеделник, февруари 23, 2004

"СПАРТАК" - "ЧЕРНО МОРЕ" 1:2

0:1 - Савич, 27 мин. автогол, 0:2 - В. Станчев, 79 мин., 1:2 - Михайлов, 83 мин.
Съдия: Димитър Костов (Бургас), асистенти: Неделчо Чакъров и Йордан Гулев (Пловдив), стадион "Спартак", 3500 зрители.
"СПАРТАК" (1-4-4-2): Голубович - Савич, Лазаров, Джурич, Ташев - Тодоров, Михайлов, Станчев, Петев (71 - Павлов) - Вълев (59 - Величков), Георгиев.
"ЧЕРНО МОРЕ" (1-3-6-1): Колев - Милошевич, Германов, Ст. Генчев - Бачков, Зафиров, Стоянов, Костадинов (81 - Кязимов), Илиев (85 - Емилов), Д. Генчев - Ем. Тодоров (64 - В. Станчев).

"Спартак" изгуби с 1:2 от "Черно море" в дерби No 53 на Варна в елита. Решаващият втори гол за успеха на победителите вкара дебютантът Валентин Станчев. Неговото попадение изпрати бившия му отбор в зоната на изпадащите.
Дербито няма да се запомни с футболно качество, но поне ги нямаше грозните сцени от мачовете в последните четири години.
Подопечните на Вуцов взеха инициативата още в началото и бяха по-добрия отбор през цялото време. Благодарение на разиграващите халфове Илиан Илиев и Диян Генчев "моряците" задържаха трайно топката и развиваха правилно своите атаки. В 10-ата минута Д. Генчев уцели напречната греда с неудобния десен крак. 17 минути по-късно пак Дарко Савич си набута неспасяем автогол. Той отклони коженото кълбо в мрежата след прострелно центриране от десния фланг на Данаил Бачков. Последа пропуск на Илиан Илиев. В 54-ата минута Петър Костадинов изтърва да постави точка на спора. Изведен сам срещу вратаря от Емил Тодоров, халфът стреля в аут. Грешката му поправи влезлият Валентин Станчев. Нападателят отклони с глава в мрежата пас на Станислав Стоянов за 2:0.
"Спартак"? Дух и мъжество. Както и липса на футболни достойнства. Яловата им продукция е лесно обяснима, предвид жестоките проблеми във всякакъв аспект и след като за първи път излязоха с подобен състав. Символичните домакини имаха шанс да вкарат гол с първия си удар във вратата. В 83-ата минута след острото подаване на Радомир Тодоров топката премина голлинията, но за по-сигурно Михайлов я довкара в мрежата. В 88-ата минута шут на Павлов бе боксиран от Красимир Колев.

- РУМЕН ДИМОВ, наставник на "Спартак": "Не се чувствам треньор. Заради проблемите ни през последните две седмици се чудехме кой ще играе, вместо да мислим за тактики и тренировки. Едни тренираха през зимата, а други играят сега. Мисля, че се представихме достойно. Не говоря за футболни качества, а за желание, дух и мобилизация. Смяната на Николай Вълев беше продиктувана от неизлекуваната му контузия в кръста. В понеделник (бел.ред. днес) или през седмицата Ради Здравков ще има среща с Николай Ишков, на която ще се разбере дали ще води отбора да лятото."

- ВЕЛИСЛАВ ВУЦОВ, треньор на "Черно море": "Поздравявам "Спартак" за мъжеството, тъй като знам как се играе без пари. Поздравявам и моя отбор, който силно желаеше победата и я спечели заслужено. Положенията бяха 100 на 0 за нас, но заради пропуските се разминахме с по-убедителен успех. Докато съдийството е такова, не чакайте красиво дерби. Разочарован съм, че съдията допусна съперникът да ни рита като магарета. Спестени бяха червени картони на Станчев и Михайлов."

- ДИЯН ГЕНЧЕВ: "Радвам се, че трудът ни в тренировките се реализира на терена. Щастлив съм, че "Черно море" върви нагоре, но ми е мъчно за родния "Спартак"."
- ЕМИЛ ТОДОРОВ: "Ако Дарко Савич не беше отклонил топката в мрежата за 0:1, щях да го направя аз."
- ДАРКО САВИЧ: "Преди първия гол се хвърлих с последни усилия да изчистя топката, която отиваше към техния нападател. За съжаление eдва я достигнах и я улучих лошо."
- РАДОМИР ТОДОРОВ: "Съдията свири всичко спорно за "Черно море". Не смятам, че са ни превъзхождали. Не играхме добре, тъй като в този си вид се виждаме за първи път на терена."
- НИКОЛАЙ СТАНЧЕВ: "Дали съм бил за червен картон? Те във всяко дерби все това повтарят. Не ми се говори. Как ще я караме занапред, попитайте нашия президент."
- ИВАН ПАВЛОВ: "Реферът умишлено ни нашари с картони в началото. В 88-ата минута реших да шутирам, тъй като бях по-навън и нямаше как да пробия пряко към вратата."
- ЗЛАТИН МИХАЙЛОВ: "В 83-ата минута вкарах топката с корем зад голлинията. Но щом сме загубили, все едно дали голът е мой или на Радо."
- ИВО ДИМОВ: "Бяхме прекомерно обременени заради проблемите. Отделно съставът ни е обезкръвен след напускането на 8 основни футболисти. И да бях играл, едва ли нещо щеше да се промени."

--- chernomorie.info.bg



Няма коментари: