вторник, февруари 24, 2004

"Спартак" да си пази имената, не да ги унижава

Подадох оставка като главен селекционер на "Спартак", защото не ми дадоха възможност да си върша работата и да си изпълнявам задълженията. Водех се на длъжността само на книга и се чувствах Господин Никой. Напуснах и заради отношението на клубните служители към. Не пожелавам на никой да е на моето място и да изпита това, което изпитах аз. Тръгвам си поне чист, дори едно копче от екипировката не съм получил. Смятам, че не е редно едно име, в случая аз, а утре друг, да се унижава по такъв начин и да ти говорят за футбол хора, които случайно са във футбола. Всички отбори си пазят имената, личностите и легендите, а в "Спартак" искат да обезличат мен и останалите му бивши големи футболисти.
Ситуацията в клуба е изключително тежка. Не съм вътре в нещата и не знам какви са задълженията, но това което става в "Спартак", е недопустимо. Никога не е било да тръгнеш да търсиш пари, за да играеш в даден мач. Както стана преди дербито на Варна. Няколко бизнесмени отпуснаха заем за съдийските такси, а с приходите от продадени билети им възстановиха сумата. Мачът бе спасен, но нали идва друг. Така ли ще е караме - на парче. Досега не сме имали такива проблеми - през зимата напуснаха 9 футболисти, без да се вземат адекватни техни заместници. На първия мач не отидоха 6 футболисти, вторият едва го спасиха със заем. Подобни проблеми са нормални за отбор във "В" група, но не и за нашия.
Оставането в "А" група не е маловажно, но в момента тревожното е, че съществуването на клуба е поставено на карта. Нека някой да излезе и да обяви задълженията на "Спартак". Не вярвам да са клубна тайна. Всичко трябва де е ясно и открито и да има публичност, за да се търси изход от положението. Чувам слухове от сериозни хора по улиците, че в близките дни предстоят две съдебни дела за клуба и той рискува да се обяви в несъстоятелност. Дай боже, да се окажат само слухове. Оттук нататък всеки в "Спартак" да си поеме отговорността. Дано не излезе, че някой е ползвал клуба за лични облаги и след като го е употребил, го е затворил и си заминал. Когато разходите са малки, по-добре да кажеш, че не можеш да се справиш с тях и да се оттеглиш. Станат ли по-големи, няма оправия."
- ЖИВКО ГОСПОДИНОВ/бивш футболист и селекционер на "Спартак"/

--- chernomorie.info.bg

Няма коментари: