вторник, май 04, 2004

Наказаха Кателиев по доклад

Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз наказа по доклад полузащитника на Спартак Диян Кателиев с лишаване от състезателни права за една среща и глоба в размер на 500 лева. ДК посочва като причина удар с крак по служебно лице по време на мача с Видима-Раковски в Севлиево. В 90-ата минута на мача за удар с лакът срещу Кателиев Валентин Василев получи червен картон. Според комисията именно при изнасянето с носилка от терена, техничният халф е ритнал един от носачите. "Няма такова нещо. Въобще не съм ритал никого и не знам защо са ме наказали. Явно съдиите нарочно режат нашия отбор", коментира Кателиев. Старши треньорът Румен Димов пък каза, че не е видял точно ситуацията, но неговите футболисти са го уверили, че Кателиев не е ритал никого.


Абдул към Ишков: Татко, моля те, прибери ме!

Президентът на Спартак подозира заговор срещу неговия тим. Литекс посреща Видима-Раковски в... Севлиево?

Бившият футболист на варненския Спартак Абдул Адекунле се е примолил на президента на клуба Николай Ишков да го върне в отбора. "Татко, моля те, прибери ме!", били думите на нигериеца в телефонен разговор с брадатия бос. "През лятото може пак да си го взема това момче. Той имаше проблем с един играч в отбора, който му създаваше дискомфорт, но това е минало", шеговито заяви Ишков в дискусионен клуб "Висша лига". Нигериецът играеше в Спартак до миналия сезон, но рядко се появяваше на тренировки на отбора, оправдавайки се с най-разнообразни причини. Абдул си тръгна от тима след скандал. Той обвини тогавашния администратор на клуба Димитър Диев, че насила му е взел паспорта. Николай Ишков заяви още, че срещу Спартак може да има заговор от конкуренти за оставане в "А" група. "Няма да се учудя, ако нашите конкуренти за оставане в групата са се разбрали да се спасят за наша сметка. Имаме три тежки мача до края, които трябва да спечелим, а останалото зависи от Ботев (Пд) и Видима-Раковски", каза Ишков. "Позвънете Нов ини" научи, че победата на "канарчетата" над Локомотив (Сф) в събота е повече от сигурна, като освен това "железничарите" ще скочат здраво на Спартак. Мачът във Варна е утре, а домакините се надяват да привлекат повече публика със свободен вход. Много е малка вероятността БФС да върне трите точки на "соколите" от победата им над Локомотив в столицата през есента, която впоследствие бе отнета по служебен път. Това се прави с цел тимът на Ясен Петров да е спокоен за точковия си актив след "лягането" срещу Ботев у дома в 29-ия кръг. Очаква се пък родните запалянковци да видят един от най-големите "циркове" в родния футбол в последния кръг. Според слуховете, Литекс ще приеме застрашения от изпадане Видима-Раковски не къде да е, а в Севлиево. Причината е ремонт на стадиона в Ловеч, който "не може да бъде отложен за след първенството".


Шустера с разтежение на ръката, ще играе с шина

Нападателят на Спартак Димитър Георгиев-Шустера е получил разтежение на лявата си ръка по време на мача с Видима-Раковски в събота, който завърши 1:1. На русокосия футболист бе поставена специална шина, с която той ще играе срещу Локомотив (Сф) утре. Други контузени в отбора няма и старши треньорът Румен Димов ще може да разчита на всичките си подопечни без наказания Диян Кателиев. "Всичко зависи от мотивацията на момчетата. Свършихме доста работа до момента и сме на позиция, която ни оставя шансове да запазим мястото си в елита. Играчите трябва да разберат, че работата трябва да се свърши докрай и да покажат максимума от възможностите си в оставащите три мача до края на първенството. Много съм благодарен на публиката, която ни подкрепи в Севлиево и в доста от моментите заглушаваше с виковете си феновете на домакините. Смятам, че осигуряването на безплатни автобуси за запалянковците ни трябва да се приложи и за мача с Левски, но това решение може да бъде взето единствено от ръководството", заяви Румен Димов.

--- www.pozvanete.bg

Няма коментари: