сряда, май 12, 2004

Поне шестима напускат “соколите” през лятото

Никой от Левски не е говорил с мен, твърди спряганият за сигурно ново попълнение на "сините" Урош Голубович

Най-малко шест от основните футболисти на Спартак най-вероятно ще напуснат клуба през лятото, независимо дали "соколите" запазят мястото си в "А" група. Някои от тях ще бъдат продадени в други клубове, други са преотстъпени на Спартак, а на трети договорите изтичат. Полузащитникът Иван Павлов-Швайца разкри, че ще се пробва да си уреди трансфер в чужбина. Договорът на юношата на ЦСКА изтича през това лято и той ще пробва късмета си зад граница. Павлов има оферти и от български клуб, но не пожела да разкрие името му. В чужбина възнамеряват да се пробват още Златин Михайлов и Ивайло Петев. Първият ще се опита да се върне в Макаби (Назарет), където игра почти две години. Петев пък почти сигурно ще опита късмета си в Русия. През зимната пауза халфът, който през пролетта вкара три изключително важни гола за Спартак, не успя да стигне до договор с Кубан, тъй като руснаците си бяха направили вече селекцията. Двама от играещите в Спартак са преотстъпени и е много вероятно да бъдат върнати в отборите си. Става дума за Николай Вълев-Гонзо и Любомир Величков. Първият е собственост на втородивизионния Светкавица. Шефът на тима от Търговище инж. Петко Матеев ще се опита да продаде нападателя през лятото, но не се знае дали трансферът ще бъде осъществен, тъй като босът иска 150 хиляди евро за него. Величков пък е юноша на ЦСКА и е даден под наем на "соколите" до лятото. Вратарят Урош Голубович е спряган за почти сигурно ново попълнение на Левски. Вицешампионите възнамеряват да продадат Димитър Иванков в чужбина и им е нужен класен вратар за новия сезон. Сър-бинът обаче разкри, че никой от "синия" клуб не го е търсил. "Не са ме търсили от Левски, но разбрах, че има интерес от този клуб към мен. Ако се стигне до трансфер ще се радвам много, тъй като Левски е изключително силен отбор", каза Голубович. Той има договор за още една година със "соколите", така че ще бъде продаден. Не се знае дали Дарко Савич, Илиян Ташев и Валентин Найденов ще играят в Спартак през следващия сезон.

--- www.pozvanete.bg

2 коментара:

Анонимен каза...

Те че ще заминат доста от сегашните е ясно, но ние като нямаме право да взимаме нови, каква ще я вършим през следващия сезон??! Това, което се случи с отбора ще е цвете пред това, което ще се случва през следващата година! Само Спартак!

Анонимен каза...

Те че ще заминат доста от сегашните е ясно, но ние като нямаме право да взимаме нови, каква ще я вършим през следващия сезон??! Това, което се случи с отбора ще е цвете пред това, което ще се случва през следващата година! Само Спартак!