петък, август 27, 2004

“Соколите” уреждат единайсет футболисти

Днес става ясно дали се вдига забраната за картотекиране, Савич почти сигурно се връща в тима

11 са футболистите, които ще картотекира варненският Спартак, ако днес падне забраната от Българския футболен съюз. Това разкри вчера помощник-треньорът на “соколите” Илко Станчев.
Вчера администраторът Румен Димов се срещна в София с адвоката на Саша Антунович и Иван Кризманич, които последни трябваше да оттеглят финансовите си претенции към отбора. Именно, заради дължимите суми към двамата сърби и още седем играчи, БФС наложи забрана на Спартак да картотекира нови състезатели. Румен Димов заяви, че едва днес по обяд ще се разбере дали клубът ще може да картотекира новите си играчи.
Освен 15-те редовни, с отбора тренират 11 състезатели, които ще бъдат картотекирани днес, ако забраната отпадне - Светлозар Личев, Калоян Филатов, Михаил Лазаров, Живко Бояджиев, Румен Георгиев, Антон Стефанов, Светослав Петров, Виктор Софрониев, Иван Караджов, Цецо Кръстев и Милен Христов.
Интересна е кариерата на 27-годишния Тони Стефанов. На 13 години левият нападател напуска родния Момчилград и заминава за Швеция, където 12 години рита за местните втородивизионни Малмьо и Йостер. В последните две години е играл във втория отбор на Лос Анджелис Галакси в САЩ. Юношата на Левски Виктор Софрониев пък две години е ритал за петодивизионните италиански отбори Пеларо и Сарацано.
Разбра се, че Дарко Савич може да се завърне в отбора. Сърбинът разтрогна договора си по вина на клуба, но не е успял да си намери тим в Хърватска. Самият Савич определи шансовете за завръщане като 99%.
Илко Станчев заяви, че Спартак ще гони на всяка цена трите точки в двубоя с Родопа (Смолян). “Друг резултат освен победния е немислим за нашия тим. Ще гоним трите точки с всички сили, вярвам, че имаме шансове. С контузия е само Марин Ценов, всички други са на линия за срещата”, каза Станчев.
Вчера сутринта пък токът на стадион “Спартак” бе спрян, заради неплатени сметки.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: