сряда, август 04, 2004

Петър Курдов: Искам "Спартак" да побеждава

Новият треньор ще говори с Наско Сираков за играчиТреньорската рокада в "Спартак" стана факт вчера. Както "Черноморие" първи писа, новият наставник на отбора е Петър Курдов. Преговорите между него и Иван Славков се финализираха във Варна около обяд. Курдов сменя Иван Петров, на който ръководството реши да не предлага договор. Контрактът на пловдивския спец е за една+една година, а в неговия екип остават Румен Димов и Илко Станчев. Вчера в 17 часа Курдов бе представен на футболистите от Иван Войчев. Малко по-късно той проведе първата си тренировка. 3 часа по-рано наставникът даде интервю за "Черноморие".

- Г-н Курдов, наясно ли сте в какво тежко положение поемате "Спартак".
- Абсолютно, но не се плаша. Работил съм и в по-лоши условия. В "Марица" например, когато бях треньор, трябваше да осигурявам пари за издръжката на отбора. Лесно обаче никъде няма. Лесно се харчат само пари на Майкъл Чорни.

- "Спартак" няма право да картотекира нови попълнения заради задължения към 9 свои бивши футболисти. Ще се реши ли проблема?
- Да. Ръководството ме увери, че всичко ще е наред и ще можем да уреждаме нови попълнения. С въпросните 9 играчище се разплащаме разсрочено.- Ще гоните ли футболисти?- Нямам намерение да освобождавам никого.

- Колко нови ще привлечете?
- Колкото е необходимо, но не на килограм, а на постове, където ни трябват.

- Вярно ли е, че ще използвате добрите си отношения с Наско Сираков, за да вземете футболисти от "Левски"?
- С Наско не съм разговарял от месеци. Скоро обаче и това ще стане. Какво ще излезе от разговора ни, ще се разбере впоследствие.

- Какво ще изисквате от подопечните си?
- Като футболист винаги съм искал да побеждавам. Ще опитам да пренеса това и на момчетата.

- Някои вече обявиха "Спартак" за първия изпадащ?
- Нека да не бързат. Положението в други клубове не е по-цветущо от нас. Да не би да сме по-слаби от "Родопа" и "Пирин"?

- Как ще работите с медиите?
- Ще давам пресконференция след всяка тренировка в четвъртък.

---
http://chernomorie.com

Няма коментари: