вторник, август 02, 2005

Ради Здравков: 30 дни труд отидоха на вятъра

Старши треньорът и главен мениджър на Спартак Ради Здравков призна на пресконференция днес, че основната причина за многото проблеми в клуба е "убийственото наследство, натрупано от управлението през последните 5-6 години". "В момента организация в клуба почти няма. Когато президентът Иван Славков е около или на стадиона всичко функционира както си трябва, иначе - не. Основните ни проблеми са възоснова на убийственото наследство, оставено ни от управлението на Спартак през последните 5-6 години. Колкото и да иска Иван Славков да оправи проблемите, му е трудно. Постоянно поддържаме връзка с него и той е наясно с проблемите. Напуснаха ни вече петима футболисти (бел.ред. Димитър Вутов, Димитър Алексиев, Иван Мартинов, Петър Кънчев и Йордан Терзиев). Трудно ни е да намерим тяхни заместници. Това е така, защото който и да е свободен футболист си казва, че щом петима играчи са си тръгнали, значи нещо в клуба не е както трябва. Освен това две седмици преди старта на първенството всеки си е намерил вече отбор. За няколко дни телефонът ми почти не слизаше от ухото. Проведох куп разговори с футболисти, но никой не се съгласи да дойде при нас. Най-много съжалявам, че 30 дни труд отидоха на вятъра. Защото вече бяхме сработили добър отбор, който имаше свой стил, а сега остават две седмици и е много трудно да правиш корекции. Трябва обаче да продължаваме да гледаме напред. Аз си казах, че ще ръководя отбора на инат", каза треньорът.
Според него щом футболистите, които си тръгнаха от отбора са отишли на лагера в Правец, значи са били съгласни с предложените им от клуба условия. "През последните две седмици четох в пресата какви ли не причини за тяхното заминаване. Една от версиите дори беше, че аз съм бил прекалено взискателен с тях, че тренировките били много тежки. Не знам защо обаче тези футболисти си тръгнаха, след като преди това бяха на лагера в Правец. Щом са дошли, значи са наясно с условията, които им предлагаме и са ги приели. Оттук нататък не виждам кой друг може да ни напусне, тъй като всеки от настоящите ни състезатели е обвързан юридически с клуба", заяви Здравков.

--- ole-bg.com



27-годишният Андон Гинев почна със "соколите"

Игралият за последно във Финландия Андон Гинев дойде на проби в Спартак. 27-годишният футболист може да играе като десен краен защитник и като опорен халф. Роден е в Габрово, а досега се е състезавал във Видима и във финлански тим. Той ще остане поне седмица при "соколите", които през това време ще изиграят две проверки. Първата е в сряда срещу Светкавица в Търговище, а втората е в събота от 18 ч. на стадион "Спартак", когато ще бъде и официалното представяне на тима в мач срещу все още неизвестен третодивизионен отбор.

--- ole-bg.com


Спартак остана само с двама здрави защитници

Спартак остана само с двама здрави защитници, стана ясно днес. Това са Мартин Ковачев и Златин Михайлов. "За наше нещастие Здравко Радев ще е аут за известно време, тъй като е на операция от язва. Станислав Петров пък обърна глезен на тренировка на нашия терен. Така че в момента разполагаме само с двама здрави бранители - Мартин Ковачев и Златин Михайлов. Някои хора дори ми казват, че аз мога да издържа 90 минути на терена. Абсурдно е обаче да се картотекирам. Това е много несериозно", каза наставникът на варненци Ради Здравков.
Стана ясно, че Милен Христов ще е готов за двубоя от първия кръг на "Б" група срещу Калиакра в Каварна. Менката спука капсула на глезена преди 15-ина дни, откогато не е играл в контролни срещи. До следващата събота обаче той ще е възстановен. Наставникът обяви, че тепърва ще бъдат разузнавани съперниците на тима за новото първенство.

--- ole-bg.com

Няма коментари: