понеделник, август 15, 2005

Феновете на Спартак се млатиха в Каварна

Камъни и дъски хвърчаха след последния съдийски сигнал, “сините” привърженици нахлуха на терена

В масови мелета премина гостуването на агитката на Спартак в Каварна за мача от първия кръг на “Б” група. Най-верните привърженици на “соколите” предизвикаха минибезредици по улиците на града, при които пострадаха и мирни граждани. Органите на реда в Каварна не успяха да се справят бързо с проблема, защото бяха подценили числеността на гостуващите футболни фенове.
Обратно на логичното, привържениците на Спартак още по-ревностно подкрепят своя любим отбор и близо 300 “сини” бяха на стадиона в Каварна. Жителите на курортното градче обаче станаха свидeтели на някои грозни сценки от страна на привържениците на Спартак, които явно все още не са преживели отпадането на техните любимци от “А” група. След здрава запивка в заведение на центъра на града феновете създадоха доста проблеми за обществения ред.
Глупаво сдърпване на пиян фен с преминаващ гражданин стана причина за сбиване, при което пострада каварненецът. Едва след като полицията пристигна, мелето беше прекратено. Служител на органите на реда обясни пред “Позвънете Новини”, че всичко тепърва ще се изяснява. Равносметката от сбиването е един фен е с разбит нос и трима граждани с охлузвания и синини. Полицията обаче не задържа никого.
Проблемите обаче не свършиха с това меле. На стадиона най-върлите привърженици на “соколите” продължиха да буйстват. На няколко пъти фенове нахълтваха на терена, преминавайки през огражданията. Масираните усилия на полицията предотвратиха някакви по-сериозни инциденти. На няколко пъти и самите “сини” ултраси се сбиваха, но органите на реда се въздържаха да арестуват някого.
След последния съдийски сигнал привържениците нахлуха за пореден път на терена, за да поздравят своите любимци. Полицията хвърли всички сили, за да може да ги избута зад загражденията. Фенове на Калиакра обаче атакуваха гостуващите запалянковци с камъни и парчета дърво. Само усилията на полицията спряха по-сериозен инцидент

--- pozvanete.bg

Няма коментари: