понеделник, юли 17, 2006

Спартак бие Шумен с 5:1 в третата си контрола

Дошлият от ЦСКА Стоян Абрашев вкарва два гола, Николай Филипов, Иво Кирчев и Иван Вълков също се разписват

Спартак записа втора победа в летните си контроли, след като разгроми с 5:1 полуфиналиста за Купата на България Шумен пред около 100 зрители във Варна. Това бе трета проверка за “соколите” след успеха със 7:0 в Шабра и поражението с 1:5 като гост на Черноморец 919 (Бургас). Старши треньорът на варненци Мирослав Миронов използва почти всичките си налични футболисти. Той даде почивка на играещия си пом.-треньор Николай Станчев, а Генко Славов не игра, заради проблем в кръста. На терена не се появи също и младият нападател Георги Филипов. Интересното е, че талантливият футболист загряваше през цялото второ полувреме, но незнайно защо Мирослав Миронов не го пусна в игра. Още в 10-ата минута новопривлеченият футболист на варненци Боби Георгиев нацели гредата, но до почивката други положения нямаше.
През второто полумреме Миронов постепенно смени всички състезатели на терена, а головете започнаха да валят още от 48-ата минута. Тогава Владо Мирчев изведе много добре Николай Филипов сам срещу Ворошилов, и крилото не срещна проблеми да прати кълбото в мрежата. Три минути по-късно триходова комбинация между Боян Илиев, Николай Филипов и дошлия на проби от ЦСКА Стоян Абрашев бе завършена с гол от последния. В 58-ата минута Венци Маринов, който се включи много силно, подаде добре към Владко Мирчев, той изведе Абрашев и младокът вкара за 3:0. Малко по-късно гостите удариха греда, а в 76-ата минута Съботинов изведе Иво Кирчев сам срещу вратаря и талантливият нападател не сгреши със силния си удар - 4:0. Иван Вълков увеличи резултата на 5:0 след чудесна комбинация. Той направи двойно подаване първо с Владко Мирчев, а след това и с Иво Кирчев, след което заби петото попадение. Мирчев можеше да направи резултата катастрофален за шуменци, но би покрай вратата, след като бе изведен сам срещу вратаря. В последните секунди капитанът на Шумен Кръстев намали от дузпа.

Спартак - Шумен 5:1
- Спартак: Георги Арнаудов, Станислав Петров, Боян Илиев, Йонко Пейков, Христо Арангелов, Владимир Пекин, Боби Георгиев, Диян Кателиев, Николай Филипов, Станимир Георгиев, Тодор Радомиров (Димитър Недев, Иво Тодоров, Иво Кирчев, Николай Съботинов, Владислав Мирчев, Живко Бояджиев, Стоян Абрашев, Иван Вълков, Владислав Станчев, Иво Василев)
- Шумен: Ворошилов, Жечев, Кръстев, Маринов, Ваклински, Михайлов, Фахрединов, Николов, Тодоров, Тотев (Халилов, Христов, Николов, Базелков, Теодоров, Хасан, Огнянов)
- Голмайстори: Н. Филипов (48), Абрашев (51, 58), Кирчев (76), Вълков (78); Кръстев (90 дузпа)
- Съдия: Радо Станев (Варна)
- Стадион “Спартак” - 100 зрители

--- pozvanete.bg


Миро Миронов иска още поне трима футболисти

Старши треньорът на Спартак (Вн) Мирослав Миронов изрази задоволството си от усилията на своите състезатели, но призна, че има още какво да се желае. “Доволен съм от старанието на футболистите. Направихме хубави неща, но разбира се има какво да се желае още и то във всяко едно отношение. В Бургас убедителната ни загуба с 1:5 от Черноморец 919 се дължи на няколко неща. Първо - момчетата допуснаха няколко индивидуални грешки, второ - събират се сега, някои дори се виждаха за първи път, и трето - да не забравяме, че в Черноморец играят доста футболисти, които дори в “А” група са постигали победи с 5:1 и 6:1", каза специалистът.
Той призна, че му трябват още футболисти, и то на всички постове. “В момента групата е от 23-24 футболисти. Чакаме още поне 3-4 състезатели. Не искам да споменавам имена, защото ги дърпат от всякъде. И постове няма да казвам, но ни трябват играчи за всички линии. Георги Ковачев има проблем с менискуса. Имаме обещанието, че ще дойде, но нищо не е сигурно. За Мартин Ковачев, доколкото знам, въпросът трябва да се реши между нашия клуб и Литекс на 23 юли. Вижда се, че ни трябват футболисти. Ако не успея да взема нови състезатели, няма да освобождавам никого от настоящите, но в противен случай ще се разделим с някои от тях. Целта ни през новото първенство ще е да се борим за оцеляване. В този вид ще ни е трудно, но ще направим всичко възможно. Много усилия ще ни коства. Като цяло съм оптимист. Като гледам как са нещата, в България се открояват 5-6 отбора, другите са равностойни”, заяви Миронов.
Той не подмина и темата със защитника Златин Михайлов, който бе освободен от него след 10 години стаж с екипа на “соколите”. “Златин Михайлов е дал много на Спартак (Вн), но всяко нещо си има своят край. Знам, че варненската общественост се понадигна срещу това мое решение. Но моята преценка е, че той вече няма с какво да помогне на клуба”, обясни наставникът.

--- pozvanete.bg


“Соколите” няма да ходят на лагер

Спартак няма да ходи на лагер поне на този етап, стана ясно след контролната среща с Шумен в събота. Варненци щяха да се местят за десет дни в Етъра, но проблем с терена ги оставя засега в морската столица. “Днес разбрахме, че няма да можем да ползваме терена, който си бяхме харесали. А ние отиваме не за да видим Етъра, а именно заради терена. Затова на този етап си оставаме във Варна. Контролите остават по график. Все още обаче не сме решили къде ще се играе проверката със Светкавица на 22 юли”, обясни Мирослав Миронов.
Освен срещу Светкавица тази събота, договорените проверки докрая на лятната подготовка са с Черноморец (Бяла) на 19 юли, пак срещу Светкавица на 26 юли и срещу Добруджа на 29 юли. Всички срещи ще започнат в 18 ч., като от ръководството уточниха, че мястото на провеждане на последните два мача също все още не е уточнено.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: