понеделник, юли 17, 2006

Спасяват Спартак (Вн) с ипотека на хотел

Феновете да са спокойни, започваме първенството, казва шефът Иван Славков

Спартак (Вн) ипотекира хотел, за да обезпечи договора по изплащане задълженията към Националния осигурителен институт. Според неофициална информация те възлизат на 270 000 лева. Така новакът в "А" група със сигурност ще получи лиценз за участие в новото първенство.

- По обясними причини не искам да разкривам повече подробности по въпроса - разкри членът на съвета на директорите Бранимир Балачев. - Мога да ви кажа само, че сме внесли необходимите документи в НОИ. Оттам ни обясниха, че управителният съвет ще се събере, за да вземе решение по договора за разсрочено плащане. Всичко, което поискаха от нас, сме го направили. Изрядни сме във всяко едно отношение. Договорът е за три години. Ако не го изпълним, губим хотела.
Спартак (Вн) вече е изчистил всички задължения към футболистите. Постигната е договорка с бившия изпълнителен директор Петьо Дончев, който осъди клуба за 25 000 лева.
"7 дни спорт" се свърза с президента на клуба Иван Славков. Той обаче не беше словоохотлив.
- Знаете, че обичам да коментирам. Единственото, което мога да кажа на нашите фенове, е да бъдат спокойни. Вярвам, че ще ни издадат лиценз - призна Славков.
През последните 30 дни той изкара около 400 часа в София, за да реши проблемите.
От общината във Варна разкриха, че стадион "Спартак" е в добро състояние. Според Петър Пасев, който оглави комисия по инспекция на съоръжението, е извършен ремонт съгласно препоръките.
- Преди дни бях на неофициален оглед и останах приятно изненадан - разкри Пасев.

--- 7sport.net /Недко Петров/

Няма коментари: