неделя, октомври 15, 2006

Спартак бие 10 от Черноморец с 2:1, удря четири греди

Спартак (Варна) постигна победа и в четвъртия си домакински мач от първенството, след като надигра с 2:1 последния в класирането Черноморец Бургас (София). "Соколите" губеха с 0:1 на полувремето, но с попадения на Арангелов и завърналия се след две години на терена Иво Димов успяха да спечелят нови три точки. Варненци удариха четири греди и изпуснаха още няколко голови положения, а гостите играха 50 минути с човек по-малко.
В 12-ата минута Иван Вълков отправи мощен диагонален удар от границата на наказателното поле, Костадин Георгиев изби топката със сетни усилия и тя се удари в гредата. Само три минути по-късно за втори път гредата спаси гостите. Възвърналият си титулярното място в отбора Владимир Пекин изпълни отлично пряк свободен удар, но коженото кълбо се отби от сглобката. Владислав Василев бе изведен малко по-късно от Боби Георгиев, но се засуети и защитник на Черноморец го изпревари. Гостите отправиха първия си удар към вратата в 25-ата минута, когато Калоян Зарчов с глава отблизо би на сантиметри над горната греда. Четири минути по-късно обаче гостите ликуваха. Генко Славов не изби добре една топка, тя попадна в нападател на гостите, който бе спрян от Йонко Пейков. Наблизо обаче бе Мартин Димов, който взе топката, нахлу в полето и вкара за 0:1. Интересното е, че Димов е юноша на другия варненски тим Черно море. Радостта на софийско-бургаския клуб бе помрачена в 39-ата минута от рефера Александър Костадинов. Той показа втори жълт картон за изключително груб фаул на Зарчов срещу Кателиев и гостите останаха с човек по-малко. Преди това Диян Кателиев щеше да счупи гредата с мощно воле в 35-ата минута, а малко по-късно Степанов изби коженото кълбо от голлинията след удар с глава на Василев.
На полувремето Иво Димов се завърна на терена след повече от двегодишно отсъствие, след като влезе на мястото на Иво Тодоров. Варненци обсадиха вратата на Черноморец с първия съдийски сигнал и 62 секунди след него изравниха. Николай Филипов мина през двама играчи и центрира към малкия пеналт и от няколко метра Христо Арангелов с воле направи 1:1. След само една минута спартаковци отправиха три удара при една атака, но топката така и не влезе, след като бе изчистена от голлинията. В 55-ата минута пък Иво Димов с глава уцели отново гредата, а Влади Василев с плонж с глава стреля встрани. Последваха още 2-3 удара към вратата на Черноморец, за да се стигне до 82-ата минута, когато Иво Димов донесе победата на варненци. Боян Илиев направи добър пробив отдясно и центрира към 36-годишният футболист, който прати топката в мрежата. В последните секунди на срещата Раев от фаул стреля в рамките на вратата, но Генко Славов спаси.
На прибиране към съблекалнята след края на мача част от публиката викаше оставка по адрес на наставника Мирослав Миронов.


Спартак (Вн) - Черноморец Бургас 2:1

- Спартак (Вн): Славов, Тодоров (46 Иво Димов), Н. Ненов, Пейков, Арангелов, Пекин, Кателиев (73 Б. Илиев), Б. Георгиев, Н. Филипов (65 Радомиров), Вълков, Вл. Василев
- Черноморец Бургас: К. Георгиев, Степанов, Камбуров, Йорданов (66 Павлов), Бомбов, М. Димов, Коев (46 Хамза), Иванов, Раев, Шутев (75 Върбанов), Зарчов
- Голмайстори: Арангелов (47), Иво Димов (82); М. Димов (29)
- Жълти картони: Вълков, Н. Филипов; К. Георгиев, М. Димов, Иванов, Зарчов
- Червен картон: Зарчов (39)
- Съдия: Александър Костадинов
- Стадион "Спартак" - 1000 зрители

--- ole-bg.com


Миронов: Имахме поне 15 чисти голови положения

Наставникът на Спартак Мирослав Миронов бе бесен след мача с Черноморец. "Видяхте, че изпуснахме доста голови положения. Ако беше влязъл един гол в началото на мача ставаше друго. Реалният резултат трябваше да е 7-8:0. В единствената си атака гостите ни вкараха гол. Ние изтървахме 15 гола. Не знам колко греди ударихме, може и да сбъркам. Резултатът можеше и да е 10:1. С 10 души отзад, които само лягат, симулират, как да играем футбол? Доволен съм от победата. Съжалявам, че не можахме да победим с убедителен резултат. Пропуснахме много, нямахме късмет. Възгласите по трибуните след мач какво да ги коментирам? Всеки има право да каже каквото си иска. Ние сме с пълен точков актив в домакинствата си. Ами ако 2 гола бяха влезли при тия ситуации, какво щеше да стане? Момчетата за първи път изтърват толкова положения", коментира той.

--- ole-bg.com


Боби Георгиев: Знаехме, че ако вкараме гол ще бием


Полузащитникът на Спартак (Вн) Боби Георгиев заяви, че той и неговите съотборници са знаели, че ще стигнат трудно до мрежата на Черноморец. "Очаквахме, че ще е така. Бяхме убедени, че гостите ще се бранят през цялото време на голлинията с по 10 човека. Знаехме, че ако вкараме един гол със сигурност ще победим. Иво Димов се включи много добре и доказа качествата си, донасяйки победата за нашия отбор. Радвам се, че продължаваме с пълен актив от домакинските мачове. Време е да започнем да вземаме точки и като гости. Вярвам, че това ще се случи още в следващия кръг срещу Вихрен в Сандански", заяви за www.ole-bg.com техничният халф.

--- ole-bg.com

Няма коментари: