вторник, октомври 24, 2006

Спартак загуби и шестото си гостуване

Варненският Спартак загуби и шестото си гостуване през този сезон. Възпитаниците на Мирослав Миронов отстъпиха днес срещу Вихрен с 0:2 в Сандански в среща от 10-ия кръг на "А" група. Двата тима си поделиха по едно полувреме, но гостите нямаха късмет да се поздравят с гол.
Тимът на Гьоко Хаджиевски започна по-настървено мача и още в петата минута Окуй нахлу в наказателното поле, строполи се на земята и поиска дузпа, която обаче не бе дадена от рефера Станислав Тодоров. Георгиевски и Георги Бачев имаха възможност да открият за домакините, но не сполучиха, а Станимир Георгиев от Спартак пропусна да се разпише с удар от малък ъгъл. В 37-ата минута Вихрен все пак стигна до гол. След пас на Сержиньо Окуй с глава успя да открие резултата - 1:0. В 42-ата минута отново Ододжи поиска дузпа, но шуменският арбитър му вдигна жълт картон за симулация.
След почивката "соколите" бяха по-активни на терена и владееха повече топката. Техните амбиции за обрат обаче бяха попарени още в зародиш. В 49-ата минута Георги Бачев вкара страхотен гол от пряк свободен удар, изпълнен от около 20 метра. Варненци продължиха да търсят попадението, но Нено Ненов не сполучи, а удар на Владислав Василев бе избит от голлинията. В 85-ата минута Ододжи от непосредствена близост пък пропусна да покачи резултата.
След тази загуба Спартак е на 11-а позиция в класирането с 12 спечелени точки. В следващия кръг варненци приемат Марек (Дупница).

Вихрен - Спартак (Вн) 2:0
- Вихрен: Шейтанов, Христозов, Да Силва, Господинов, Цветкович, Софрониев, Георгиевски (88-Марков), Окуй, Ододжи, Сержиньо, Бачев (85 Димитров)
- Спартак: Славов, Пейков, Н. Ненов, Тодоров (46 Кателиев), Арангелов, Вълков (81 Радулов), Пекин, Б. Георгиев, Н. Филипов (46 Вл. Василев), Ст. Георгиев, Б. Илиев
- Голмайстори: Окуй (37), Бачев (49)
- Жълти картони: Ододжи; Пейков, Тодоров, Арангелов, Василев
- Съдия: Станислав Тодоров (Шн)
- Стадион "Вихрен" - 1000 зрители

--- ole-bg.com


МИРОНОВ: "Вихрен не ни надигра! Грешки ни провалиха!"

Старши треньорът на "Спартак" (Вн) Мирослав Миронов смята, че "Вихрен" не е надиграл неговия отбор за 2:0 в Сандански. Въпреки загубта с 0:2 в Сандански Миронов е доволен от старанието на "соколите". "Домакините не ни надиграха. "Вихрен" е стойностен отбор, но ние се държахме като с равен. Загубихме мача заради
наши грешки. Вярвам, че в бъдеще те ще бъдат изчистени", каза Миронов.
Колегата му Гьоко Хаджиевски поиска от своя отбор да играе все така занапред.
В неделя от 14,30 часа "Спартак" приема "Марек", после гостува на "Родопа", приема "Беласица" и се хвърля във варненското дерби.

--- varna-sport.com

Няма коментари: