петък, ноември 10, 2006

Спартак отпадна от Монтана след дузпи

Варненският Спартак не успя да се класира за 1/8-финалите в турнира за купата на България, след като бе надигран при гостуването си в Монтана след изпълнение на дузпи. В редовното време двата отбора завършиха наравно 1:1.
Наставникът на Спартак Мирослав Миронов пусна в игра някои от футболистите, които по-рядко получават шансове за изява и като титуляри се появиха Георги Арнаудов, Иво Кирчев и Георги Филипов. През първото полувреме ще се запомнят отменения гол на Георги Георгиев от Монтана, както и контузията на Диян Кателиев. Полузащитникът на варненци обърна глезен и в 30-ата минута бе заменен принудително от Троян Радулов.
Влезлият като резерва нападател на "соколите" Тодор Радомиров откри резултата в 75-ата минута. Той отне топката в центъра на терена от Николай Боянов, нахлу по десния фланг и с мощен диагонален удар направи бившия вратар на Спартак Стоян Стоянов безпомощен. Радостта на варненци обаче трая кратко, тъй като при едно разбъркване в наказателното поле в 79-ата минута защитник на Спартак удари неволно топката с ръка и Ангел Ангелов веднага посочи бялата точка. От дузпата точен бе Георги Георгиев.
До края на редовното време, както и в продълженията, двата отбора не можаха да си отбележат гол и се стигна до рулетката на дузпите. Боби Георгиев пропусна още първата дузпа за варненци, след това Троян Радулов се разписа, за да дойдат двете спасени дузпи от Стоян Стоянов на Пекин и Боби Илиев. На домакините пък им стигна да вкарат само три пъти от бялата точка, чрез Йордан Тодоров, Цветко Иванов и Цветан Антов, за да се поздравят с крайния успех.

Монтана - Спартак 4:2 (след дузпи, 1:1 в редовното време и продълженията)

- Спартак: Арнаудов, Иво Тодоров, Пейков, Б. Илиев, Ст. Ненов (90 Вл. Василев), Пекин, Кателиев (30 Радулов), Б. Георгиев, Г. Филипов, Н. Филипов, Кирчев (55 Радомиров)
- Голмайстори: Г. Георгиев (79 дузпа); Радомиров (75)
- Съдия: Ангел Ангелов
- Стадион "Огоста" - 2000 зрители

--- ole-bg.com


Мирослав Миронов: Гледаме напред

Старши треньорът на Спартак (Вн) Мирослав Миронов заяви след отпадането на отбора от турнира за купата на България, че гледа напред и очаква предстоящия домакински мач с Беласица в събота. "Успяхме да поведем в резултата, но не задържахме дълго. При едно разбъркване в нашето наказателно поле реферът реши да даде дузпа. Така е преценил, така е отсъдил. След това имахме възможности да вкараме в продълженията, но не успяхме и загубихме с дузпи. Реших в тази среща да запазя някои играчи и да пусна такива, които са играли по-рядко, както и млади момчета. Гледаме напред и това е. Чакаме предстоящия мач с Беласица", заяви за "Позвънете Новини" Миронов. Той добави, че днес ще стане ясно какво точно е състоянието на Диян Кателиев, който изкълчи глезен в срещата.
В щаба на Монтана бяха много доволни от победата, но признаха, че и при загуба е нямало да се правят трагедии. "ИЗключително съм доволен на победата. Посвещавам я на кмета Златко Живков и тези над 2000 зрители, които дойдоха да ни подкрепят. Мисля че нашите футболисти се представиха достатъчно добре. Дори да бяха загубили при дузпите никой не можеше да ги вини. Смятам, че всички, които дойдоха на стадиона са останали доволни от тази среща", заяви наставникът на домакините Емил Димитров.
"За нас по-важен бе двубоят от първенството с Миньор, но тази победа няма как да не ме прави невероятно щастлив. Най-радващото е, че дойдоха толковма много хора на стадиона, може би над 2000 души. Ние сме от най-посетените стадиони в България не само в "Б", а и в "А" група", заяви самият кмет на Монтана.

--- ole-bg.com

Няма коментари: