понеделник, ноември 20, 2006

ОСВОБОДИХА АРЕСТУВАНИТЕ фенове на "Спартак" (Вн)

Арестуваните фенове на "Спартак" (Вн), които скочиха да се бият с полицаите на излизане от стадион "Тича" след мача с "Черно море" бяха освободени. Седмината запалянковци додаха писмени показания и след като изкарахо нощта в ареста си тръгнаха. Те помислили, че
полицаите първи посегнали, затова скочили да се бият. Инцидентът тръгна, след като един от феновете се спъна и падна.
Няма никакви щети по заведението "Атлантик" и околните магазинчета до пазар "Чаталджа", където 40 фенове на "Черно море" се спречкаха с десетина запалянковци на "Спартак". "Повече пяха, отколкото се замеряха. Нямаме счупени стъкла. Учудих се на информациите в спортната преса за кръв и павета", каза барманката на "Атлантик", която бе свидетел на сблъсъка между феновете на двата варненски отбора.
25-годишният футболен фен П. Н. е разследван за лека телесна повреда на служител на специализираното подразделение "Сигма" във Варна. Запалянкото отказал да се подчини на полицейско разпореждане, като нападнал полицая. Нанесъл няколко удара по каската и тялото. После скъсал полицейските отличителни знаци на колегата му.
Фенът бе задържан във Второ РПУ за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения и по-късно бе освободен.
По-късно след сбиване на фенове между двата отбора са задържани С. Р. (19 г) и Д. А. (33 г).
Срещу тях има жалба от варненец, че по време на сбиването са увредили личния му автомобил "Фолксваген".

--- varna-sport.com

Няма коментари: