понеделник, ноември 20, 2006

"Черно море" взе варненкото дерби с 3:0, "СПАРТАК" завърши с 9 души

"Черно море" взе трите точки от варненското дерби с класическото 3:0. "Спартак" завърши мача с 9 души. Червени картони получиха Стоян Ненов в 55-та и Борислав Георгиев в 78-та минута. Да Силва откри резултата в 38-та минута. Той овладя хвърлената от тъч топка и от няколко метра опъна мрежата за 1:0. В 50-та минута топката удари ръката на Борислав Георгиев
в наказателното поле. Черноморци вкараха гол, но съдията преди това бе отсъдил дузпа. Моке реализира за 2:0 в обратния ъгъл. Преди това имаше разправии поне 3 минути между играчите на "Спартак" и главния съдия Стоян Алексиев. Спорът продължи и след дузпата и това доведе до червения картон на Стоян Ненов.
След 2:0 футбол не се игра. Мачът бе транжиран от фалове и влизане на носилката плюс жълти и червени картони за футболистите на "Спартак". В 78-та минута Джоров бе спънат за фаул. Борислав Георгиев, който не извърши нарушението започна се обяснява със съдията и той му извади втори жълт. В 83-та минута Слави Жеков вкара от воле за 3:0.

- "Черно море": Краси Колев, Кирил Джоров, Радослав Бачев, Даниел Моралес, Александър Томаш, Александър Александров, Петър Костадинов, Слави Жеков (86-Владко Костадинов), Да Силва (63-Георги Владимиров), Константин Мирчев (67-Мартин Христов), Масена Моке
- "Спартак": Генко Славов, Стоян Ненов, Нено Ненов, Иван Вълков (60-Ивайло Тодоров), Йонко Пейков, Христо Арангелов, Боян Илиев, Борислав Георгиев, Владимир Пекин (46-Иво Димов), Тодор Радомиров, Николай Филипов
- Съдии: Стоян Алексиев, Веселин Мишев, Христо Коцовски
- Жълти картони: Слави Жеков/Николай Филипов, Тодор Радомиров, Борислав Георгиев, Йонко Пейков
- Червени картони: Стоян Ненов-55, Борислав Георгиев-78
- Стадион: "Тича", 10 000 зрители

--- varna-sport.com


Миронов: Ясно бе, че с този съдия няма да спечелим

Старши треньорът на Спартак (Вн) Мирослав Миронов заяви след загубата, че Черно море е спечелил заслужено срещата, но не е трябвало съдията Стоян Алексиев да помага на "моряците". "Този мач е винаги по-специален. Действително през първото полувреме Черно море имаше предимство. Държеше повече топката, разиграваше я добре. Съперникът ни по пронцип има по-опитни футболисти. Но съдията се взе в ръце, особено през второто полувреме. За мен беше ясно, че тази среща няма как да я спечелим с неговите действия. Никога не съм си позволявал да говоря по такъв начин. Спорна дузпа, два червени картона и то за обаждане. За обаждане!!! Което никой не може да се докаже. Просто нямаше как да победим. Въпреки че Черно море е класен отбор и аз мисля, че нямаше нужда от такава подкрепа. Да не говорим, че имаме още един кръг и тези много картони определено ще ни повлияят. Още с първото си действие съдията си показа какво цели и как ще свири. Имаше абсолютен жълт картон на центъра и фаул. Пак казвам - Черно море повече заслужаваха победата, но не трябваше да става по такъв начин", заяви на пресконференцията Мирослав Миронов.

--- ole-bg.com


Живко Великов: Явно това са ни възможностите на този етап

Спортно-техническият директор на Спартак Живко Великов не бе многословен след разгрома с 0:3, нанесен от градския съперник Черно море на Тича. Той потвърди и за продължаващото медийно ембарго в лагера на соколите. "Съдийството няма да го коментирам. Заслужена побда на Черно море. какво да коментирам още? Явно на този етап това са ни възможностите. Ще си извадим нобходимите изводи. Не знам точна цифра на играчите, които ще привличаме, но ще са доста", каза след срещата той.

--- ole-bg.com


Стоян Ненов: Не знам защо ме изгониха

Защитникът на Спартак Стоян Ненов не знаеше защо е получил червен картон половин час след края на мача с Черно море. Въпреки медийното ембарго на въпрос защо те изгониха, той отвърна: "Питатйте съдията. Не знам." Секунда след това брат му Нено Ненов го прибра към автобуса с обяснението за медийно ембарго.

--- ole-bg.com


ФЕНОВЕТЕ на "СПАРТАК" се млатиха с полицаи след мача, 7 арестувани

Фенове на "Спартак" се млатиха с полицаи 15 минути след края на дербито. Екшънът се разигра на булевард "8-ми Приморски полк", след като ултрасите бяха изкарани от клетката. Искрата пламнала след като един от феновете се спънал, а другите помислили, че е бил ударен от полицай.
В мелето бяха арестувани 6-7 от запалянковците. Те бяха проснати с белезници върху капаците на полицейските коли. Въпреки това обаче имаше отделни огнища около арестантите, където за секунди ставаше млатене, но най-вече от полицаи към фенове, които искаха по някакъв начин да защитят своите вече закопчани братя по футболна съдба.

--- varna-sport.com

Няма коментари: