понеделник, ноември 27, 2006

Спартак (Вн) завърши есента с победа над Локо (Пд)

Спартак (Вн) завърши с победа есенния полусезон на "А" група, след като надделя над Локомотив (Пд) с 2:1. Така варненци са на 10-а позиция след края на първата част от шампионата с 19 точки. Мачът се игра при много гъста мъгла, което затрудняваше действията на домакините, на гостите и на съдийската бригада.
Първото полувреме бе равностойно като двата тима пропуснаха по 2-3 чисти голови положения. Първо Явор Въндев се размина с попадение за гостите, а в 17-ата минута "соколите" пропуснаха най-чистото си положение. Боян Илиев бе изведен зад защитата на "железничарите", опита се да пусне топката покрай вратаря Стоян Колев, но той в последния момент успя да отклони коженото кълбо в корнер. Малко по-късно гостите отново имаха шанс за попадение, но Владислав Златинов с воле стреля над вратата. Малко след това Владимир Пекин изпълни два много добри фаула, но първият бе спасен със сетни усилия от Стоян Колев, а вторият мина над вратата.
След почивката домакините имаха сериозно надмощие и успяха да го материлиазират с две попадения. В 51-ата минута домакините получиха възможността да изпълнят пряк свободен удар. Иван Вълков настъпа топката къмч Владо Пекин и младокът успя с перфектен удар да матира Стоян Колев - 1:0. Две минути след гола, подразнени от резултата, малобройните привърженици на гостите прескочиха оградите на сектора си и тръгнаха да хвърлят бомби и да трошат седалки. Феновете вилняха в продължение на 2-3 минути, след като охранителната фирма не можа да се справи със ситуацията. През това време играта беше спряна, а привържениците на гостите се прибраха в зоната си едва след като униформени полицаи тръгнаха към техния сектор.
Превъзходството на Спартак продължи и след инцидента. В 70-ата минута за втори жълт картон от игра беше отстранен Пейков. Независимо от това шест минути по-късно Иво Димов отбеляза красив гол за домакините с прехвърлящ удар от около 15 метра. В 86-ата минута Въндев можеше да намали резултата, но стреля в ръцете на вратаря. В даденото от съдията продължение Димитър Илиев отбеляза гол за гостите и фиксира крайното 2:1.

Спартак (Вн) - Локомотив (Пд) 2:1
- Спартак: Славов, Н. Ненов, Пейков, Арангелов, Илиев, Пекин, Филипов, Маринов, Радулов (75 Тодоров), Вълков (80 Ст. Георгиев), Вл. Василев (58 Димов)
- Локомотив: Колев, Христев, Дос Сантос (46 Самокишев), Милиев (76 Кики), Йошев, Горанов, Златински, Халими, Да Силва, Златинов (65 Илиев), Въндев
- Голмайстори: Пекин (51), Димов (77); Д. Илиев (90+6)
- Жълти картони: Димов, Пекин, Вълков, Пейков; Дос Сантос, Халими, Златински, Горанов, Да Силва
- Червен картон: Пейков (70)
- Съдия: Станислав Тодоров
- Стадион "Спартак" - 1500 зрители

--- ole-bg.com


Миронов: Доволен съм от успеха. Напролет ще имаме друг облик

Стари треньорът на Спартак (Вн) Мирослав Миронов бе изключително доволен от успеха над Локомотив. "Заслужено спечелихме днес. Почти през цялото време диктувахме играта. Имахме повече положения, особено през първото полувреме. Справедливо ни беше изгонен човек. Когато останахме с човек по-малко стана малко по-горещо за нас. Все пак е края на сезона. Искам да благодаря на момчетата. Победихме, въпреки че имахме много проблеми - много наказани и много контузени. Мисля че достойно завършихме есенния полусезон", заяви Миронов.
Запитан на какво се дължи разликата в лицата на Спартак при домакинства и гостувания, наставникът отговори: "Това се дължи на това, че имаме 13-14 нови фугтболистги. Отбор не се играе за един и два месеца. Повечето от тях са играли по "Б" и "В" групите. Затова навън отивахме примирени и не можехме да затрудним отборите. Надявам се през новия полусезон като привлечем други футболисти, които да дадат облика на Спартак, да можем да побеждаваме не само у дома, а и навън", каза Миронов. Той добави, че е довоен от Иво Димов. "На Иво мисията му беше да помогне на отбора и да сплоти колектива", заяви наставникът.
Миронов бе запитан още дали е притеснен от пропурорската проверка за мача Спартак - Беласица (3:3). "Мен проверката на прокуратурата не ме притеснява, дори напротив. Ние държахме това да стане, за да се види каква е истината. Така че въобще не ме притеснява", отговори треньорът

--- ole-bg.com


Иван Маринов: Слаб мач за нас и за "А" група


Старши треньорът на Локомотив (Пд) Иван Маринов-Маслара бе много разочарован от загубата на своя тим. "Според мен това беше един слаб мач за нашия отбор. От спортно-техническо естество мога да кажа, че беше и много слаб мач за стандартите на "А" група. Честитя победата на домакините. Бъркахме много и заслужено загубихме. Нямаме победа в четири поредни мача, значи положението не е такова каквото ни се иска да е. Но това е животът - един път биеш, друг път падаш. Това е футболът. Ще се стремим да подобряваме нашата игра. Най-лошото от днешния мач е, че двамата ни централни защитници са с контузии, и то трайни. Това се отрази на играта на целия отбор през второто полувреме. Бяхме длъжни да направим две принудителни смени. Хората, които влязоха не можаха да се справят. Спартак не ме изненада. Още от първия ден на седмицата знаех как ще играят, какво ще играят. Бях наблюдавал три срещи на Спартак (Вн). Изненада ме единствено слабата игра на нашия отбор в по-голямата част на срещата", каза Маслара.
Запитан за поведението на пловдивската агитка, той отговори: "За агитката не мога да коментирам. Питайте ме нещо от спортно-техническата част. Има хора които да коментират агитката, не аз".

--- ole-bg.com

Няма коментари: