събота, декември 23, 2006

Спартак гони евротурнирите през следващия шампионат

Днес, 22.12.2007 година се проведе редовно общо събрание на акционерите на ПФК Спартак Варна, се пише в съобщение изпратено от пресслужбата на клуба до варненските медии. В началото на заседанието бе изслушан отчетът за дейността на Съвета на директорите за периода 2005 - 2006 година. От Съвета на директорите бяха освободени Рангел Вълчанов, Красен Подгорски, Иван Войчев и Иван Славов. С пълно единодушие бяха избрани като членове на СД Иван Велинов Динов, Янко Петров Станев, Живко Петров Великов и Любомир Димов Георгиев. Бизнесменът Руси Йорданов Динков си направи отвод и Съветът на директорите на ПФК “Спартак” Варна остана с 6 члена, като в него са включени и досегашните представители Бранимир Балачев и президентът Иван Славков (на снимката). Досегашният спортно-технически директор Живко Великов бе избран за изпълнителен директор на ПФК “Спартак” Варна.
Клубът е финансово обезпечен, заяви пред акционерите президентът Иван Славков. Тежкият период за “Спартак” вече е в миналото и ръководството гради амбициозни планове за неговото бъдеще, единодушни бяха членовете на Съвета на директорите. Икономическата стабилност е на лице и погледите на ръководството на “Спартак” са насочени към развитието на детско-юношеската школа и създаването на модерна тренировъчна база за развитието на младите таланти, като за тази цел следващите стъпки ще бъдат реконструкцията и модернизацията на спортен комплекс “Локомотив” в града. Основен приоритет, свързан с кадровата политика в клуба ще бъде връщането на юношите на “Спартак” в родния им клуб, които в момента са пръснати в отбори от по-ниските ешалони.
Членовете на Съвета на директорите за пореден път изразиха абсолютното си доверие и подкрепа към старши треньорът на представителния тим Мирослав Миронов. Целта - оставане в елитната група вече не е основна задача пред “Спартак”, заяви новоизбраният изпълнителен директор Живко Великов. Това вече е минало и бе доказано с постигнатите резултати през есенния дял от шампионата и зимуването на “соколите” на 10-то място в таблицата с класирането. През пролетния полусезон “Спартак” ще заложи на атрактивния и модерен футбол и ще се превърне във водещ фактор в групата на майсторите. Имената на конкретни футболисти, привлечени в “Спартак” през зимната пауза ще станат ясни окончателно в началото на месец януари, заяви още изпълнителният директор Живко Великов.
Основна промяна в облика на ПФК “Спартак” Варна ще има през лятото на 2007 година, когато ще бъде извършена сериозна селекция, добави той. Предстоящата лятна селекция и привличането на класни футболисти ще затвърди целите на ръководството и треньорския щаб, а именно класиране в зона УЕФА след края на първенството 2007-2008 година.
По предложение на административния директор Иван Славов, в началото на следващата година ще бъде създаден Обществен съвет, който ще има ролята на помощен, консултативен орган, към Съвета на директорите на ПФК “Спартак” Варна.

--- ole-bg.com

Няма коментари: