вторник, декември 05, 2006

Боян Илиев: Ще изглеждаме много по-добре през пролетта

24-годишният футболист на Спартак Боян Илиев изнесе силна есен с екипа на "соколите". Той започна като титуляр в 13 от 15-те шампионатни двубоя и влезе като резерва срещу Черноморец (Сф) и Рилски спортист. Боян отново бе използван на няколко поста от наставника Мирослав Миронов. Той се съгласи да отговори на въпросите на "Позвънете Новини".
Александър Дечев, в-к Позвънете Новини

- Бояне, каква е оценката ти за изминалия полусезон?
- Представянето ни може да се оцени като добро. Преди началотно на сезона всички очакваха, че през зимата ще се намираме до чертата за изпадащите или под нея в класирането. С един сплотен колектив и сериозна мотивация съумяхме да направим от нищо нещо. Казвам от нищо нещо, защото в началото на шампионата имаше доста нови футболисти, започнахме с тежки гостувания на Литекс, Левски и ЦСКА. Все пак отборът успя да събере 19 точки. Направихме добри мачове у дома. За съжаление навън се поизложихме.

- На какво се дължи разликата в представянто ви във Варна и при гостуванията?
- Не знам. Явно настройката на чужд терен нещо ни куца. Отборите са същите, играли сме с тях и във Варна, били сме ги, но като гости губехме. Просто трябва да променим настройката. Убеден съм, че това ще стане през втория полусезон. Знам, че имаме по-трудна програма, но съм убеден, че ръководството ще направи нужната селекция и ще изглеждаме много по-добре напролет. Първите ни домакинства са с Литекс, Левски и ЦСКА и гарантирам, че на тези отбори няма да им е лесно.

- За кой мач от есента те е яд най-много?
- Ясно е, че това е дербито с Черно море. Не знам на какво се дължи тази убедителна загуба. Явно нещо се пренавихме. Повече се карахме на терена, а и съдията изнерви мача и допринесе за повече сблъсъци.

- А от представянето на отбора в кой мач си най-доволен?

- Те са два-три мача. Срещу Славия, Марек, Локо (Пд). Въобще у дома играхме много силно. За това говори и активът ни - шест победи и едно равенство в седем мача. Успеваемостта ни е почти 100 процента.

- Ти отново бе използван на няколко поста. Доволен ли си от представянето си?
- Лично за себе си съм доволен от играта си. Естествено, има още какво да се желае. Надявам се, че през пролетта ще имам по-силни мачове, а се надявам много и най-после да вкарам гол. Иначе се чувствам най-добре когато играя зад двамата нападатели. Там играх при победата над Славия. Но по принцип нямам претенции. Където ме сложи треньорът се старая да си върша добре работата.

--- ole-bg.com

Няма коментари: