събота, февруари 09, 2008

СПАРТАК ЗАПИСА ПЪРВА ЗАГУБА В КОНТРОЛИТЕ

Спартак записа първа загуба в пред сезонната подготовка като загуби с 1:2 от 14-ия в румънската втора дивизия Дунарея (Галац). Старши треньорът на варненци използва 8 юноши и футболисти, които по-рядко попадат в сметките му. Срещата бе наблюдавана от трима журналисти от две електронни медии и едно радио и от 9 фенове, трима от които на румънците.
Първи напред в резултата излезе тимът от Галац. В 18-ата минута Мажер прехвърли със силен шут Станев от около 30 метра за 1:0. Второто попадение за тима от страната на мамалигата отбеляза Прибак в 33-ата минута, който нахлу в наказателното поле и накара Станев да извади за втори път топката от мрежата. Две минути по-късно, даденият под наем от Левски в Спартак, Иво Михайлов стреля от 25 метра силен шут със силния му ляв крак и намали резултата за 1:2. Този гол засили апетита, не на футболисти, а на журналисти. На един от тях му се преяде мамалига и се поколеба дали да не попита румънците за рецепта, по която тя се приготвя. Най-много работа по време на контролата безспорно имаше домакинът на варненци Ради Радомиров, който трябваше да намери 7 топки, напуснали огражденията на терен 2 в к.к. “Албена”.

- Спартак – Дунарея 1:2
-Голмайстори: Михайлов (35); Мажер (18), Прибак (33)
-Спартак: Станев, Пенев, Маринов, Боев, Калоянов, Михайлов, Вилар, Обрешков, Дженков, Войчев, Христов (Цанков, Костов, Михалев, Тафет)
- Дунарея: Радучоич, Заховия, Илтиме, Мовин, Крачон, Александър, И. Попеску, Прибак, Силвин, Мажер, Жосу( П. Попеску, Чиприян, Флориан)

--- presscenter.bg

Няма коментари: