петък, февруари 15, 2008

"Соколите" започнаха с класически успех в Албена

Спартак (Вн) започна участието си в "Албена Каварна къп" с класически успех над третодивизионния румънски отбор Политехника (Галац) - 3:0. Възпитаниците на Атанас Атанасов стояха с класа над северните ни съседи и дадоха сериозна заявка за крайна победа в надреварата. Над всички бе Иван Найденов, който още в 13-ата минута отбеляза много красиво попадение, за което му асистира Велимир Иванович. В 37-ата минута Найденов реализира и отсъдената от съдията Валери Петровски дузпа, а в 55-ата минута неговото центриране засече Владислав Мирчев за крайното 3:0 за Спартак. Единственото по-сериозно положение за гостите бе в 65-ата минута, когато Цирхан остана сам срещу резервата на варненци Цветомир Цанков, но не успя да реалзиира.
Задоволство, че Спартак вече придобива игрови облик, изрази Атанас Атанасов. "Трудът ни в тренировките вече се вижда на терена. Предстои ни още много работа, но смятам, че съм на прав път", коментира наставникът. Атанасов призна, че неговите подопечни още са уморени, но подготовката се води така, че да са свежи за началото на пролетния полусезон. Днес ще стане ясно дали Георги Калоянов ще остане при "соколите". Атанасов бе решил да го тества и срещу Монтана в събота, но явно е размислил. Най-вероятно халфът ще си търси друг отбор. Футболистът игра едва 15 минути срещу румънския тим. Преди това той е играл за Черноморец (Бургас) и Несебър.

Спартак (Вн) - Политехника 3:0
Спартак: Станев (46 Цанков), Ст. Георгиев, М. Димов (68 Ст. Петров), Б. Илиев (73 Д. Стефанов), Ст. Жеков (69 Виляр), Иванович, Джукич (57 Б. Величков), Кунчев, Мирчев (76 Калоянов), Найденов, Д. Русев
Политехника: Дулчану, Радо (77 Християн), Добреват, Попа, Карп, Стоян (73 Велику), Георгау, Зайн, Мунтяну (73 Йонуц), Петеан (75 Крамер), Цирхан (77 Роман)
Голмайстори: Найденов (13, 37 д), Мирчев (55)
Жълт картон: Попа (Политехника)
Съдия: Валери Петровски
Стадион "Албена 3" - 150 зрители

--- ole-bg.com


Атанасов:На прав път сме

Задоволство, че „Спартак“ вече придобива игрови облик, изрази Атанас Атанасов. „Трудът ни в тренировките вече се вижда на терена. Предстои ни още много работа, но смятам, че съм на прав път“, коментира наставникът. Атанасов призна, че неговите подопечни още са уморени, но подготовката се води така, че да са свежи за началото на пролетния полусезон. „Политехника може и да са в трета дивизия, но са по-добри от „Дунареа“, от който нашите юноши и резерви изгубиха с 1:2“, уточни Атанасов.
Снощи той освободи Георги Калоянов. „Прецених, че няма да може да ни помогне, защото не е по-добър от другите халфове, и му пожела успех в отбора, с който подпише“, заяви Атанасов.

--- nardelo.bg

Няма коментари: