вторник, февруари 26, 2008

Спартак преди старта на Пролетния полусезон

Обновен и можещ Спартак чакат да видят феновете във Варна. Индикация, че това може наистина да се случи, са зимните контроли и добрата селекция. Спартак улучи десетката с привличането на Радостин Станев. Срещу Локомотив (Мз) в турнира "Албена къп" той за пореден път потвърди футболното правило, че вратарят е половин отбор. Радо извади две фамозни положения през второто полувреме и донесе трофея. В сърцето на отбраната Боян Илиев и Станислав Жеков са обиграни. Единствената загадка засега е как ще се представят двата бекове. Отляво Мартин Димов - Кокошката пасна като дялан камък. Той идва от "В" група, но спокойно може да се превърне в едно от откритията на първенството. Отдясно Стоян Георгиев е с едни гърди напред пред конкурента си Станислав Петров. Най-голямото богатство на отбора е средната линия. Тук има двама опитни опорни халфове - Будимир Джукич и Кунчо Кунчев, а пред тях разиграващите Иван Найденов и Велимир Иванович. От последния се очаква да започне да вкарва редовно, а не само да изработва головете. Найденов пък се справя и с двете неща. След година отсъствие от терените Десислав Русев трябва да покаже, че е в топ 6 на централните нападатели по родните терени. Край него ще развиват дарбата си Владислав Мирчев, Димитър Воденичаров и Иво Михайлов. Последните двама са дадени под наем от Славия и Левски. Воденичаров впечатли не само с головете, но и с всяко отиграване в проверките. Движенията му също са правилни. С бързина и рядък демараж Иво Михайлов е нестандартен изпълнител. Паметливи припомнят, че преди 28 години друг кадър на сините - Наско Сираков, започна да се развива в Спартак, където отбива 4 месеца от военната си служба. Защо сега пък същото да не направи и Михайлов? При всички случаи Воденичаров и Иво имат бъдеще и няма да е изненада, ако след една стойностна пролет се върнат като готови футболисти на Овча купел и Герена. Не на последно място сред козовете на Спартак е и Атанас Атанасов. Младият треньор е зареден с енергия и има голямото желание да се докаже. Според футболистите той е психолог и умее да ги мотивира. Безспорно Атанасов си е извадил поуки и от грешките през есента.


- Нови
Десислав Русев (свободен агент), Радостин Станев (Кипър), Димитър Стефанов (свободен агент), Мартин Димов (Балкан), Фредерико Вилар (Аржентина), Стоян Абрашев (ЦСКА), Иво Михайлов (Левски), Димитър Воденичаров (Славия)

- Напуснали
Младен Стоев (Локо Мз), Генко Славов, Дарин Тодоров и Иво Кирчев (Шумен), Марко Палавестрич, Милен Стефанов (Суворово), Генади Хуго (Миньор, Раднево), Калоян Цветков

--- 7sport.net

Няма коментари: