събота, ноември 01, 2008

Спартак падна с 2:0 от Черноморец в Бургас

Бургаският Черноморец се наложи с 2:0 над Спартак (Варна) в първи мач от 11-ия кръг на "А" група. Домакините започнаха с много настроение и още във втората минута Мишел Мошкиду можеше да открие, но от ударът три метра му бе избит от вратаря на Спартак Николов. В 16-ата минута, след изпълнение на пряк свободен удар и центриране на Марсио, Дуду реализира дебютния си гол с фланелката на Черноморец. Две минути по-късно бившият футболист на Нафтекс Даниел Моралес стреля силно от 25 метра, но Чворович изби в ъглов удар. В 20-ата минута "акулите" вече имаха аванс от два гола. Божинов центрира топката в наказателното поле, където отново с глава Мишел Платини направи 2:0.
В 39-ата минута защитникът на бургазлии Борислав Стойчев се включи в една атака и с мощен удар разтресе напречната греда на Спартак. Три минути по-късно Дуду остана сам срещу вратаря, но в последния момент си поведе силно топката и пропусна. През първото полувреме сериозен пропуск направи Енцо Малинди от варненци, а Велимир Иванович също не можа да намери мрежата след удар извън наказателното поле.
След почивката Черноморец създаде много голови положения, но не падна трети гол. Като "отличник" от пропуски се отличи Мишел Платини . На четири пъти той имаше възможност да покачи резултата, но или вратарят Илия Николов спасяваше ситуациите, или удари на бразилеца минаваха встрани от вратата. Своя шанс имаха сърбинът Александър Стоймирович и Георги Божилов, но резултатът остана непроменен до края на срещата. Моралес от "соколите" също не можа да се разпише на два пъти от фаул.
Така Черноморец записа първа домакинска победа в първенството и подгря за двубоя с Левски, който е в сряда, отново на стадион "Лазур".

Черноморец - Спартак (Варна) 2:0
- Голмайстори: Дуду 16, Мишел Платини 20
- Стадион: "Лазур"
- Главен съдия: Ангел Ангелов
- Жълти картони:Божинов, Стоимирович; Иванович
- Черноморец: Чворович, Стойчев, Николов, Кръстев (46-Фиданин), Дянков, Дяков, Марсио, Божинов, Стоимирович (84-Любенов), Мишел Платини (74-Божилов), Дуду
- Спартак Варна: Николов, Петров (36-Санг), Маринов, Георгиев, Дончев, Моралес, Боев, Иванов, Иванович, Малинди, Аврионов (86-Байрактаров)

--- ole-bg.com


Илко Станчев: Играхме открито, но загубихме заради наивни грешки

Наставникът на Спартак (Вн) Илко Станчев бе много разочарован от факта, че неговият тим е допуснал грешките, довели до попаденията на Черноморец. Според него гостите са играли открито на стадион "Лазур" и не трябва да се срамуват от поражението. "Нашият отбор дойде да играе наистина футбол и това е най-главното, което сме приели – да не се затваряме, както е по-лесно за един гостуващ отбор", каза Станчев пред Ринг ТВ. "Играхме открито, но загубихме мача заради наши наивни грешки. Продължаваме да не се възползваме от грешките на отсрещния отбор, а да допускаме елементарни грешки и да бъдем наказвани, както при двата гола. В никакъв случай не казвам, че сме играли слабо, просто толкова можем”, добави той.

--- ole-bg.com

Няма коментари: