вторник, ноември 18, 2008

Ч.море - Спартак Варна - 5:0

Голмайстори: 1:0 Мирослав Манолов 51, 2:0 Адриан Фернандес 62, 3:0 Георги Илиев 73, 4:0 Адриан Фернандес 76, 5:0 Тодор Колев 80

Стадион: Тича
Зрители: 7000
Съдия: Стефан Спасов

Червен картон:
Велемир Иванович (Спартак) 56
Жълти картони:
- за ч.море: Мирослав Манолов
- за Спартак: Даниел Моралес, Деян Дончев и Велимир Иванович

Черно море: Илчев, Стоянов, Александров, Манолов (65 Антонов), Георгиев, Рикардо, Юруков (73 Димов), Домакинов, Илиев, Периш, Фернандес (77 Колев)

Спартак: Николов, Деян Дончев, Георгиев, Димов, Петров, Иванов (68 Костадинов), Стефан Дончев (57 Байрактаров), Моралес, Маринов, Иванович, Сакалиев (79 Аврионов)




Човек на ч.море малтретирал Иванович ?

"Такова чудо не сме виждали в живота си", заявили на полувремето футболистите на Спартак пред изпълнителния директор Живко Великов и категорично са отказвали да излязат на терена за второто полувреме на мача с Черно море, информира официалният сайт на "соколите".

Състезателите на Спартак не можаха да се отърсят от шока и инкасираха пет безответни гола през втората част. Ръководството на клуба е подало жалба за инцидента. По думите на очевидците става дума за за неидентифицирано лице с яке, на което е личала емблемата на тима. Както е известно, в 29-ата минута Велемир Иванович като капитан на Спартак потърси обяснение от играча на домакините Мирослав Манолов, който в опита си да прескочи стража Илия Николов, го удари в главата.

"Ще настояваме да бъдат изискани записите от охранителните камери на стадиона и инцидента да се разследва, както от БФС, така и от правораздавателните органи", заяви Живко Великов.
"Имаме 10 човека свидели на случилото се, които ще потвърдят за инцидента", каза още изпълнителният директор.

Веднага след срещата Веле бе прегледан от дежурния лекар в Съдебна медицина - Варна и в събота ще бъде готово заключението на специалиста. По-късно вечерта Иванович подаде жалба за инцидента във ІІ РПУ. Там той разказа са случилото се и даде показания, които ще послужат за образуването на досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер.

--- sportni.bg


Илко Станчев: "Загубата е тежка, но инцидент на почивката ни пречупи"

"Първите 45 минути стояхме добре, изпълнявахме стриктно треньорските указания и това си личеше от резултата. Черно море имаха повече положения, но ние играехме добре на контраатака. Второто полувреме на терена имаше един уплашен отбор на Спартак. Момчетата бяха шокирани и мисълта за играта мина на втори план. Жалко, че разочаровахме феновете"

--- sportni.bg



Ветерани на Спартак: Няма такъв срам!

Двама от ветераните на Спартак - Красимир Зафиров и Асен Михайлов, са възмутени от разгрома с 0:5 в мача с Черно море, пише "7 дни спорт".

"Приех поражението с болка и тъга. По едно време останах сам на пейките, тъй като всички около мен си тръгнаха от стадиона. Никога не съм вярвал, че ще паднем с толкова, въпреки че Черно море е много добър в момента. За мен това е най-слабият отбор на Спартак в историята на дербитата. Много от играчите изобщо нямат място в него", заяви бившият вратар Красимир Зафиров.

"Това е най-срамната загуба на Спартак не само в дербитата, но в историята ни. Могат да я допуснат само футболисти със заешки сърца, които са без дух и душа и не се борят на терена. Защото дерби се печели с мъжество, сърце, характер и психика. А и тази тактика със седем защитници ни довърши", каза пък бившият защитник Асен Михайлов.

--- sportni.bg

Няма коментари: