понеделник, септември 18, 2006

Спартак отнесе петица от Ботев под тепетата

Тодор Радомиров вкарва от дузпа за Спартак при 0:5. Футболист на домакините вади биберон от шортите си при единия гол

След хубавата домакинска победа на Спартак (Вн) над Славия, футболистите бяха обляни със студен душ в Пловдив. В среща от шестия кръг на “А” група “соколите” бяха разпиляни с 5:1 от Ботев. Мачът в града под тепетата се игра пред около 2000 зрители.
Варненските футболисти играха съвсем различно от това, което показаха срещу Славия седмица по-рано и Ботев стигна леко до успеха. Дормушали Саидходжа откри още в 9-ата минута с удар отблизо след много добър пас на Георги Какалов. Малко по-късно отново Какалов центрира добре и Аврамов с удар от аутлинията направи 2:0. Георги Какалов вкара третия гол в 26-ата минута, като го посвети на своя син, носещ неговото име. Той демонстрира радостта си като изкара биберон от шортите си и го лапна. В 36-ата минута Анастас Петров наказа бившия си тим, покачвайки на 4:0, като това окончателно довърши гостите. Борислав Караматев намери бившия “сокол” на линията на наказателното поле и той прехвърли Генко Славов.
След почивката отново надмощието бе за домакините, които чрез Димов в 65-ата минута направиха разликата убийствена. Освен това Анастас Петров и Бомбов имаха добри възможности за попадение, но Генко Славов бе на поста си. В 83-ата минута Спартак направи загубата по-малка, след като Тодор Радомиров намали от дузпа.
Похвала заслужава варненската агитка, наброяваща 15-20 души. Феновете не спряха да подкрепят своите любимци, дори когато резултатът набъбна до 5:0.
В следващия кръг Спартак посреща Берое и ще гони задължителни три точки.

Ботев (Пловдив) - Спартак (Варна) 5:1

- Ботев: Арсов (63 Станев), Василев, Божков, Караматев (50 Тимонов), Гаров, Аврамов, Видолов, Какалов, Петров (72 Кръстев), Саидходжа, Минев
- Спартак: Славов, Ненов, Пейков, Тодоров, Арангелов, Илиев (46 Радомиров), Кателиев (46 Радулов), Филипов (80 Пекин), Вълков, Василев, Станчев
- Голмайстори: Саидходжа (9), Аврамов (25), Какалов (27), Ан. Петров (37), Димов (65); Радомиров (83 дузпа)
- Жълти картони: Какалов; Василев, Радомиров
- Съдия: Александър Костадинов
- Стадион “Христо Ботев” - 2000 зрители

--- pozvanete.bg


Миронов: Ако можех, щях да сменя 10 на почивката

Старши треньорът на Спартак (Вн) Мирослав Миронов бе много разочарован от тежката загуба на неговия тим в Пловдив. “Заслужена победа за Ботев. Не приличахме на себе си. Нямахме нищо общо с отбора, победил Славия миналия кръг. Бих извършил десет смени на почивката, ако ми позволяваше правилникът. Толкова бездушна игра не съм очаквал от моите футболисти. Единствено Владислав Василев се бореше, но сам не можеше да направи нищо. Победата на домакините е напълно заслужена, но и ние им помогнахме, като не оказахме никаква съпротива. Не може да се говори за бойкот от страна на футболистите към мен или ръководството на клуба, защото няма за какво. Смятам да проведа индивидуални разговори с всеки един от момчетата. Спартак (Варна) има по-сериозен потенциал, показа го в някои мачове, сигурен съм, че ще го показва и занапред. Все пак добре е, че сбъркахме като гости, а не вкъщи. Това ще ни е за урок”, заяви Миронов на пресконференцията.
Той не можеше да разчита в тази среща единствено на Боби Георгиев. Полузащитникът, който показва добри игри от началото на шампионата, е с надут глезен и Миронов се надява да може да разчита на него срещу Берое тази събота.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: