петък, септември 22, 2006

Спартак и Берое са се били по 21 пъти

Берое дебютира в “А” група през 1954 г., а при домакинството си на Спартак прави 0:0. “Соколите” бият в ответния мач с 2:0 (Георги Арнаудов и Христо Нанов). Преди 54-ият двубой двата тима имат по 21 победи, а 11 са равенствата, при обща голова разлика 68:62 в полза на варненци. Като домакин Спартак има 16 успеха, 8 равенства и 3 загуби (49:19). 2:0 е най-често срещаната домакинска победа на “соколите” - общо пет пъти. Най-големите разлика в полза на варненци са 4:0, 5:0 и 6:0, като най-убедителната е последната през 1976/77, когато Тодор Попов и Иван Петров се разписват по два пъти, а Ботьо Малинов и Красимир Венков - по един. Берое печели първата си победа във Варна чак при десетото си гостуване, но тя е с 4:0. 1:1 четири пъти, 0:0 три пъти и 2:2 през сезон 2004/05, като Ники Станчев единствен от сегашните играчи е вкарвал на Берое, и то два пъти. Валентин Станчев има пет попадения срещу старозагорци.

--- pozvanete.bg


В Спартак се разминаха с глоби за резила в Пловдив

Ръководството на Спартак няма да глобява играчите за резила в Пловдив. В миналия кръг на първенството варненци загубиха с катастрофалното 1:5 от "канарчетата". "Няма да има глоби на този етап, но все пак, когато всичко ти е наред, е съвсем естествено да има санкции. При нас нещата са строго индивидуални.Предстои ни поредният тежък мач срещу Берое. Трябва да сме изключително мобилизирани, цяла седмица работим върху възвръщане на самочувствието на момчетата. Старозагорци показаха, че набират скорост, като имат и млад и амбициозен треньор в лицето на Илиан Илиев. Най-важно за нас е да внимаваме много в мачовете у дома, защото се вижда, че навън трудно печелим точки. Също важно нещо е футболистите да си вземат поука от първото полувреме в мача с Ботев и да не допускат такова бездушие", коментира наставникът на "соколите" Мирослав Миронов.

--- ole-bg.com


Шансовете на Боби Георгиев да играе срещу Берое са 50:50

50:50 са шансовете на халфа на Спартак Борислав Георгиев да играе в мача срещу Берое в събота. Играчът пропусна гостуването на Ботев в Пловдив поради травма, а до момента в лагера на "соколите" правят всичко възможно да го възстановят. "Нямаме незаменими играчи, но Боби е ценен за нас. Боян Илиев и Нено Ненов също имат проблеми, надявам се да се оправят до мача. Утре пак имаме тренировка и тогава ще решаваме кой ще попадне в групата за мача", каза наставникът на варненци Мирослав Миронов.

--- ole-bg.com

Няма коментари: