събота, септември 09, 2006

Миронов: Първенството за нас започва с мача срещу Славия

Старши треньорът на Спартак (Вн) Мирослав Миронов обяви, че очаква много труден домакински мач на своя отбор срещу Славия. Срещата от петия кръг на "А" група е в неделя от 17 ч., а главен съдия е Христо Ристосков. Наставникът, който е бивш състезател и треньор на "белите", смята, че съперникът има хомогенен състав със сплав от опитни и млади футболисти, който заслужава да бъде веднага след четирите ни евроучастника в класирането.
"Предстои поредният труден мач за Спартак. Славия е един сериозен и доказан отбор, който е без загуба досега - с три равенства и една победа. Имат хомогенен състав с добър треньор в лицето на Ратко Достанич. Наред с младите им футболисти, Славия успя да привлече опитни състезатели като Саша Симонович, Владо Иванов и Илия Илиев. На този отбор най-много му приляга да бъде на пето място в класирането, веднага след четирите ни евроучастника. Но всеки тим има слаби страни. Славия може да се изненада сама във всеки един момент, но до този момент са постоянни в изявите си", коментира Миронов.
"С финансовото стабилизиране на клуба сме длъжни да отговорим на терена адекватно на нашите собственици. Излизаме и играем, нека по-добрият да победи. През изминалите две седмици се готвихме усърдно за тази среща. Наблегнахме на всички компоненти на играта. Играхме и контрола срещу Каварна, в която си направих изводите на кой мога да разчитам и на кой не. Трябва да се раздаваш във всеки един момент на терена, независимо срещу кого играеш и с какъв заряд е мача", обясни специалистът.
Според Миронов, първенството за Спартак започва именно с двубоя срещу Славия. "Аз казах и преди време, че в първите мачове ще се обиграваме. За наша радост първенството започна така, че резултатите могат да се приемат за нормални. За всеки отбор в средата на таблицата или дори в нейния край може да се очаква, че ще загуби с по 0:3 като гост на Литекс, Левски и ЦСКА и ще победи със същия резултат у дома Рилски спортист", заяви Миронов.

--- ole-bg.com


Миронов изготвил 10-дневна тренировъчна програма на Иво Димов

10-дневна тренировъчна програма е получил завърналият се в Спартак (Вн) Иво Димов от старши треньора Мирослав Миронов. Както е известно, преди седмица ексцентричният халф подписа за една година договор със "соколите" и се очаква да навлезе в необходимата форма около осмия или деветия кръг на "А" група.
"Дадох 10-дневна програма за тренировки на Иво. Той е достатъчно опитен и сериозен футболист и ще помогне на отбора. Няма да следя как си изпълнява програмата, тъй като му имам доверие. Дори и да не достигне времевите ми изисквания, не мисля, че това ще е проблем. В един мъжки разговор двамата се разбрахме Иво да помогне на отбора, когато аз и той почувстваме, че е готов. Става дума да е готов физически, тъй като психически той е готов, а и притежава необходимата рутина", обясни Миронов.

--- ole-bg.com


Наставникът на Спартак доволен от съдийството този сезон

Старши треньорът на Спартак Мирослав Миронов заяви, че през този сезон съдийството в България е вдигнало реномето си. "Разбира се, недоволни винаги ще има, особено в малките клубове. Но в първите кръгове се видя, че с някои изключения, родните арбитри си вършат добре работата. Това може би се дължи и на по-доброто заплащане. Сега вече те няма да рискуват да залитват по единия или другия отбор", смята наставникът на "соколите".

--- ole-bg.com

Няма коментари: