понеделник, септември 04, 2006

Спартак прави 1:1 с Калиакра в контрола

Спартак (Вн) завърши наравно 1:1 с Калиакра (Каварна) в контролна среща играна пред около 250 зрители във Варна. Старши треньорът на "соколите" Мирослав Миронов пусна в игра общо 20 футболисти като единствени на терена не се появиха капитанът и играещ помощник-треньор Николай Станчев и контузените Иван Вълков и Йонко Пейков. За Калиакра също поради травми не играха ексфутболистите на варненци Живко Бояджиев и Иван Караджов. Първи минути с епита на Спартак записа бразилецът Маркос Антонио Да Соуса-Маркиньос (на снимката). Той бе на терена около 70 минути, в които остави много добри впечатления с техничната си игра. Маркиньос обаче напусна накуцвайки игрището, след като няколко пъти бе фаулиран от футболисти на гостите. "Кариоката" ще бъде привлечен в състава на варненци, заяви Мирослав Миронов след срещата. Маркиньос, който е пратен от Локомотив (Пд), ще подпише първи професионален договор със Спартак, тъй като "железничарите" нямат квота за чужденци извън европейския съюз. След една година обаче бразилецът ще бъде върнат на Локо (Пд).
Варненци откриха резултата още в 8-ата минута. Диян Кателиев се измъкна зад защитата на каварненци, стигна до аутлинията, откъдето върна топката към Тодор Радомиров. Нападателят стреля от 15-ина метра, но топката се удари в ръката на Стефан Славов. Радомиров застана зад бялата точка и не сгреши - 1:0. Първото полувреме ще се запомни освен с гола и с около 10-те засади вдигнати на футболисти на "соколите".
След почивката двата отбора отново не предложиха нищо интересно, освен червеният картон, който Нено Ненов получи, и голът на Георги Георгиев. Защитникът на Спартак бе декориран на два пъти в жълто при една ситуация заради апострофи към рефера Ивайло Попов. Георгиев пък се разписа красиво от пряк свободен удар от 25 метра за нарушение именно срещу него. До края двата тима създадоха по едно голово положение, но пропуснаха.

Спартак - Калиакра 1:1
- Спартак: Славов, Н. Ненов, Ст. Ненов, Тодоров, Арангелов, Б. Илиев, Радулов, Кателиев, Да Соуса, Вл. Василев, Радомиров (Арнаудов, Н. Филипов, Г. Филипов, Пекин, Ст. Георгиев, Б. Георгиев, Маринов, Кирчев, Иво Василев)
- Калиакра: Добрев, Славов, А. Димитров, Д. Димитров, Станков, Кискинов, Йонков, Желев, Божилов, Станчев, Г. Георгиев (К. Димитров, Христов, Павлов, Галинов, Андонов, Иво Георгиев, Иванов, Венков)
- Голмайстори: Радомиров (8); Г. Георгиев (66)
- Жълти картони: Н. Ненов, Ст. Ненов; Славов, Йонков
- Червен картон: Н. Ненов (52)
- Съдия: Ивайло Попов
- Стадион "Спартак" - 250 зрители

--- ole-bg.com


Иван Динов гледа Спартак - Калиакра

Новият съсобственик на Спартак (Вн) Иван Динов изгледа контролната среща с Калиакра от официалната ложа на клубния стадион. Той се появи на трибуната след почивката и седна до спонкора Руси Динков, който е и основният виновник Динов да подаде ръка на Спартак.
Междувременно стана ясно, че Иван Вълков и Йонко Пейков ще бъдат възстановени от контузиите си до другия уикенд. Тогава "соколите" посрещат Славия в мач от петия кръг на "А" група.

--- ole-bg.com


Миронов недоволен, видял на кой може да се разчита

Старши треньорът на Спартак Мирослав Миронов бе много недоволен от играта на своя тим срещу Калиакра. Той призна, че мачът е бил грозен и че си е направил изводите на кого ще разчита и на кого не оттук нататък. "Въобще не съм доволен от мача. Но това го очаквах. Предварително знаех, че ще е така, исках да видя на кой ще мога да разчитам занапред. Пуснах всички футболисти в игра долу-горе по едно полувреме и си направих изводите. Стана грозен мач, развалиха ми тренировката", заяви Миронов след срещата. Веднага след последния съдийски сигнал, специалистът събра състезателите за кратък разбор и им нареди да направят няколко обиколки.
На въпрос дали е харесал бразилския офанзивен халф Да Соуса, Миронов отговори: "На първо четене има качества, но играе изолирано. Трябва му малко време за адаптация, да влезе в тактическата схема и т.н. Иначе е на 19 години. Ще подпише първи професионален договор с нас, но след една година трябва да сме коректни и да го върнем на Локомотив (Пд)".
Той показа респект към отбора на Славия, с който Спартак играе у дома след седмица. "Славия е добър отбор и досегашните резултати са доказателство за това. Ще ни е много трудно", коментира треньорът.

--- ole-bg.com

Няма коментари: