неделя, септември 24, 2006

Спартак обърна с 2:1 Берое у дома

Варненският Спартак постигна победа и в третия си домакински мач за сезона, след като надигра Берое с 2:1. Успехът обаче не дойде никак лесно, тъй като "соколите" трябваше да обръщат резултата от 0:1, а накрая старозагорци се надпреварваха да пропускат да се разпишат в мрежата на Генко Славов. Теренът на стадиона на варненци бе много тежък за игра заради излялият се дъжд в последните дни.
Още в осмата минута възпитаниците на Илиан Илиев стигнаха до попадение. След центриране от корнер Ваня Дзаферович бе оставен непокрит на далечната греда и се разписа от близо с глава - 0:1. Домакините тръгнаха да връщат попадението и първият по-сериозен удар бе на Диян Кателиев, който в 15-ата минута от 22-23 метра стреля и Стоян Ставрев изби в корнер. Усилията на "соколите" бяха възнаградени 10 минути по-късно. ИЗлезлият на инжекции в този мач Боби Георгиев нахлу отляво в наказателното поле, финтира много добре един защитник и стреля. Ставрев изби, но намиращият се наблизо Иван Вълков вкара топката в мрежата. В 41-ата минута възпитаниците на Мирослав Миронов отново ликуваха. При една много добра атака Владислав Василев получи топката около границата на наказателното поле и с едно докосване изведе сам срещу вратаря Ники Филипов, който не срещна проблеми да направи 2:1. Гостите остро претендираха за дузпа при извеждащия пас, но главният съдия Ангел Ангелов посочи центъра. Всъщност през целия мач и от двата лагера имаха сериозни претенции към съдийската бригада Ангелов, Гаврилов, Станчев.
След почивката футболистите на Спартак бяха по-прибрани, а особено след преполявавенето на времето Берое се настани в половината на домакините. В последните 10-ина минута гостите стигнаха до куп чисти положения. На два пъти резервата Митев пропусна да изравни като в единия случай топката срещна гредата, а в другия мина на сантиметри от левия страничен стълб. Здравко Тодоров също на два пъти затрудни Генко Славов, но той спаси ударите му. В последните секунди на срещата реферът Ангелов отново предизвика бурно негодувание от лагера на "соколите", след като при смяната на Боби Георгиев със Стоян Ненов, вдигна жълти картони и на двамата.

Спартак (Вн) - Берое 2:1
- Спартак: Славов, Н. Ненов, Пейков, Тодоров, Арангелов, Б. Илиев, Кателиев, Н. Филипов (46 Радомиров), Б. Георгиев (90 Ст. Ненов), Вълков (76 Н. Станчев), Вл. Василев
- Берое: Ставрев, П. Колев (46 Минчев), К. Иванов, Дзаферович, Харизанов, Киров (64 Митев), Тодоров, Списич, Лопеш, Куоки, Заков (71 Г. Иванов)
- Голмайстори: Вълков (25), Н. Филипов (41); Дзаферович (8)
- Съдия: Ангел Ангелов
- Жълти картони: Радомиров, Б. Георгиев, Ст. Ненов; Заков, Харизанов, Киров, Дзаферович
- Стадион "Спартак" - 1000 зрители

--- ole-bg.com


Миронов: Спечелихме грозна победа

Наставникът на Спартак Мирослав Миронов остана доволен след победата на соколите над Берое, с което варненци на практика изпълниха програма максимум на този етап. Специалистът обаче отрече, че отборът му не е бил физически подготвен, след като през второт полувреме на мача старозагорци натикаха домакините в наказателното им поле. "Знаехме, че Берое е добър отбор и се опитва да играе бърз футбол. Неслучайно казах на момчетата, че това ще е най-тежкия ни мач. Допуснахме леко от статично положение да ни вкарат гол. След това се върнахме в мача с 2 гола и контролирахме играта донякъде. Не съм нареждал да се прибираме отзад през втората част. Гостите имаха превъзходство и както можеше да победим ние, така и те можеха да вземат 3-те точки. Спечелихме грозни 3 точки, но нека не забравяме с каква нагласа тръгна Спартак преди сезона. Дано на полусезона да имаме достатъчно точки за средата на таблицата. Има доста неща, които да решаваме, но и това ще стане. Не искам да споменавам съдийството и няма да коментирам арбитрите. Пълни глупости са, че ни липсва физическа подготовка и затова Берое ни натисна през второто полувреме. Така ли беше в мача със Славия, когато ги пресирахме постоянно и изтъвахме няколко гола. Това си е до качествата на самите футболисти. Има си психология. Играеш толкова, колкото ти позволи съперника", каза след мача той.

--- ole-bg.com


Илиан: Един ден Ангеловците няма да ги има в съдийството


Илиан Илиев прие тежко загубата на тима му от Спартак. Бившият национал видя доста грешки на арбитъра в мача Ангел Ангелов, както и хората в целия щаб на старозагорци. "Поздравявам футболистите си за играта. Ние бяхме по-добрия отбор на терена и не заслужавахме да загубим. Грешката на страничния съдия при втория гол реши мача. Аз им казах и на момчетата, че рано или късно Ангеловци, Славчевци и Вълчевци ще бъдат махнати от съдийството и ще ни оставят да решаваме на терена кой е по-добър. Доволен съм от момчетата. Искахме да спечелим мач и навън. Днес показахме, че имаме качества да го направим. Съдията ощети и нас и Спартак. Не може да вдигне 3 минути продължение и да пробяга 60 метра, за да покаже 2 жълти картона на домакините. Ами ние изгубихме 2 минути от прдълженията. Не знам дали ще подаваме жалба. Няма смисъл, нали подадохме веднъж. Същият съдия ни отмени 2 гола при гостуването на Марек", коментира той.

--- ole-bg.com


Боби Георгиев: Време е да започнем да печелим точки и навън

Полузащитникът на Спартак (Вн) Борислав Георгиев изигра поредния си силен мач за Спартак и бе в основата на опасните атаки към вратата на Берое, въпреки че излезе невъзстановен от контузия. "Постигнахме много трудна и изключително важна победа. Теренът бе тежък и това повлия на играта. Освен това Берое е много силен отбор, показаха го и днес. Но в крайна сметка ние имахме повече желание от тях и смятам, че заслужено стигнахме до победа. Бяхме длъжни да бием след тежката загуба в Пловдив. Досега спечелихме и трите си домакинства, но вече е време да започнем да взимаме точки и навън. Смятам, че следващите ни мачове го позволяват. Досега гостувахме на силни отбори, а вече освен на Локомотив (Сф), имаме на тимове от нашата черга. Излязох контузен в този мач. Исках да помогна на отбора. Каквото можах направих. Колкото до жълтия картон, който получих при смяната, смятам, че не е заслужен. Аз играх контузен цял мач, болеше ме крака и затова вървях по-бавно", заяви за www.ole-bg.com Боби Георгиев. Той получи травма и в този мач, като бедрения му мускул бе раздран. След срещата той няколко минути си слагаше лед на крака в съблекалнята.

--- ole-bg.com


Иван Вълков: Постигнахме "програма максимум"

Нападателят на Спартак Иван Вълков за пореден път се разписа за тима в мача с Берое. Той отбеляза първото попадени във вратат на старозагорци след добавка през първата част. "Представихме се добре и успяхме да победим. През второто полувреме се затворихме. Играхме на контри, а и терена бе разкалян. Важното е, че бихме Берое. Мисля, че победата бе част от програма максимум за нас. Мисля, че ще успеем да спечелим нещо и в мачовете като гости, но ще видим. Трябва да бием докрая у дома", каза Вълков.

--- ole-bg.com


Илиев: След почивката бе по-важно да не пуснем гол, отколкото да вкараме

футболист на Спартак (Вн) Боян Илиев бе доволен от успеха и определи съперника като един от силните в България. "Заслужена победа. През първото полувреме играхме силно, въпреки отпускането в началото, което ни коства гола. После успяхме и да обърнем резултата. През второто полувреме за нас бе по-важно да не пуснем гол, отколкото да вкараме. Берое е от добрите отбори в България и трите точки срещу тях са много важни", каза Илиев, който често бе ритан от съперниковите футболисти.

--- ole-bg.com


Генко Славов: Показахме характер

Вратарят на Спартак Генко Славов заяви, че са се сбъднали очакванията в отбора, че срещата с Берое ще е тежка. "Очаквахме, че това ще е най-трудното ни домакинство след мача със Славия. Берое е силен тим, намира се в период на подем след успеха си над Литекс. Лошо е, че получихме ранен гол, но след това показахме характер и успяхме да обърнем двубоя. Ние се бяхме надъхали много за успех в тази среща, след тежката загуба от Ботев с 1:5 миналата седмица. През първото полувреме надиграхме гостите, но след почивката, и по-точно в края на срещата, можехме и да изпуснем победата. Затова сме много щастливи, че успяхме да запазим аванса си. Не е било в тактиката ни да се дръпнем назад след почивката и да пазим резултата. Просто Берое е силен тим", заяви за www.ole-bg.com Славов, който спаси отбора си в няколко инфарктни ситуации.

--- ole-bg.com


Ники Филипов: Във всеки мач ще е трудно

Нападателят на Спартак Николай Филипов вкара победния гол при успеха с 2:1 срещу Берое. На полувремето обаче той бе заменен от Тодор Радомиров, заради контузия. "Труден мач, явно са по-добър отбор. Неслучайно биха досега Литекс и Черно море, а и в първия кръг в Дупница доколкото знам съдиите са им отнели победата. Мачът бе битка от първата до последната минута. Но така ще е - постоянно ще е трудно, в "А" група сме все пак. Няма лесни съперници, няма как да биеш с по 5:0. При нас имаше напрежение след загубата от Ботев и трите точки ни дойдоха добре. Колкото до гола, който вкарах, не мога да коментирам дали има засада. Аз видях, че ще ми подават топката и тръгнах напред. Не мога да гледам съдията какво ще направи. Ако вдигне флага ще спра, ако не го вдигне си продължавам, това е", заяви Филипов.

--- ole-bg.com


Стоян Ненов с жълт картон за неправилна смяна

Защитникът на Спартак (Вн) Стоян Ненов заяви, че е бил информиран от съдията Ангел Ангелов (на снимката), че е получил жълт картон за "неправилна смяна". Както е известно, той бе декориран заедно с Боби Георгиев в 90-ата минута, когато полузащитникът трябваше да напусне терена, но вървеше бавно към тъчлинията. "Това ми обясни рефера - неправилна смяна. Повярвай ми, нямам представа какво може да означава това нещо и за първи път го чувам", каза специално за www.ole-bg.com Ненов.

--- ole-bg.com

Няма коментари: