понеделник, март 12, 2007

Спартак губи с 1:2 от Левски във Варна

Спартак (Варна) загуби у дома с 1:2 от шампиона Левски в среща от 17-ия кръг на "А" група. Така "сините" дръпнаха с 6 точки в битката за титлата с вечния съперник ЦСКА, а Спартак продължава да е на 11-а позиция с 19 точки.
"Соколите" започнаха по-добре срещата. В 5-ата минута добра атака на домакините завърши с центриране в полето на Левски. За съжаление на варненци високото подаване пред Петков не бе засечено от играч на "соколите". В 8-ата минута Росен Каптиев се оказа в опасна близост до вратата на Левски след центриране на Георги Филипов, но не успя да насочи топката, след като и защитник му попречи. Шампионите отправиха първия си удар към вратата на дебютанта Цветомир Цанков в 18-ата минута. Той се оказа и голов, след като Даниел Боримиров се разписа с глава след центриране на Димитър Телкийски отдясно и неразчетено излизане на Цанков. Пет минути по-късно Боян Илиев стреля опасно към вратата на Петков след грешка на Ричард, но вратарят на Левски спаси. Последният четвърт час премина под диктовката на Спартак. Домакините се стараеха да стигат в опасна близост до вратата на Левски. Въпреки това до чисти положения пред Петков не се стигна. В последните секунди Седрик Бардон пропусна единственото положение за "сините", след като Домовчийски му центрира отляво, но Цанков излезе и спаси удара на непокрития французин.
През втората част в играта нямаше много голови положения, а играта бе равностойна. Все пак в 62-ата минута Коприваров покачи с глава на 2:0 след центриране от фаул на Телкийски. В 87-ата минута Георги Филипов върна интригата в мача, намалявайки след добър пас на Каптиев и отблизо прати топката в мрежата на Петков. Това е третият гол, който "сините" допускат през шампионата. До края на срещата резултатът остана непроменен, но реферът Стефан Спасов свири всяка спорна ситуация в полза на Левски. Върхът на странните му отсъждания бе това, че даде три минутно продължение, което продължи по-малко от две минути, а последният съдийски сигнал бе даден при центриране на варненци към наказателното поле.

Спартак (Вн) - Левски 1:2
Голмайстори: Г. Филипов (87); 0:1 Боримиров (18), Коприваров (62)
Спартак (Вн): Ц. Цанков, Б. Дяков, Пейков, Маринов, Арангелов, Б. Илиев, Стоев (71 Пекин), Кунчев, Б. Георгиев, Филипов, Каптиев
Левски: Петков, Ст. Ангелов, Топузаков, Томашич, Вагнер, Ричард, Боримиров, Телкийски (84 Миланов), Коприваров (66 Сърмов), Бардон, Домовчийски (75 М. Иванов)
Жълти картони: Б. Илиев, Пейков, Стоев; Коприваров, Ричард, Телкийски
Съдия: Стефан Спасов
Стадион "Спартак" - 8000 зрители

--- ole-bg.com


Миро Миронов: Вкараха ни без голово положение

Старши треньорът на Спартак (Вн) Мирослав Миронов похвали своите футболисти, за играта, която демонстрираха срещу Левски. "Доволен съм от футболистите, защото те играят на ръба на своите възможности срещу шампиона. Пропуснахме 3-4 положения. Естествено Левски контролираше играта, но ние си имахме своите възможности. Допуснахме нелепи голове. Виждате, че за втори пореден мач ни вкарват по този начин. Левски ни вкара два гола без да има голово положение. Елементарни голове. Първият естествено повлия на мотивацията на футболистите. Доволен съм най-вече от мобилизацията и за сетен път ще кажа, че момчетата, които влязоха, показаха, че имат място в Спартак. Може би още малко ако си бяхме повярвали, щяхме да вземем нещо от Левски, но този тим е №1 в България. Заслужено победиха. Ако продължава така да играе Спартак ще изпълним целите в първенството. Вратарят Цветомир Цанков има бъдеще и не го упреквам, защото всеки бърка. Бъдещето е пред него и той ще покаже, че е добър вратар", заяви Миронов. Той изрази надежда, че клубът ще картотекира новите си играчи за решителния мач с Рилски спортист в Самоков в следващия кръг.

--- ole-bg.com


Стоилов: Играхме аристократично, без динамика

Наставникът на Левски Станимир Стоилов сподели, че не е доволен от мотивацията на своите футболисти. "Важна среща за нас най-вече от това да спечелим трите точки. Това е най-радващото в нашето представяне. Нашият отбор игра твърде аристократично, без достатъчно динамика в действията, но въпреки всичко смятам, че заслужено спечелихме. Теренът бе изключително труден за игра, но успяхме да изпълним тактичекия план и това ни донесе победата. Не ме притеснява това, че не създадохме достатъчно положения за гол, защото теренът бе труден за игра", коментира Стоилов.

--- ole-bg.com


Младен Стоев: Съдията ни псуваше на терена

Полузащитникът на соколите Младен Стоев-Маджо бе афектиран след мача с шампионите. Халфът бе възмутен от поведението на рефера Стефан Спасов по време на мача. "Мисля, че в сравнение с мача срещу Литекс отборът игра значително по-добре. Имахме положения. Пак показахме старата си слабост при статичните положения. Аз освен положението на Седрик Бардон друго не видях. Две статични положения и 2:0. Оттам нататък първи фаул за нас бе даден в 76-ата мин. Искам да подчертая дебело. Не ми е работа да коментирам съдията. През целия мач ни псува на терена. На нашия отбор ни вика смешници. Това е пълно безобразие - да ни се смее в очите. Цяла седмица си трошим краката и накрая ти се смеят в очите и ни наричат смешници, цървули и т. н. Не знам докога ще продължават нещата по този начин. С Литекс бе същата работа. На какво прилича това - в 76-ата мин. да ни свирят първи фаул. Надявам се в Самоков в другия кръг да покажем играта от днес. С всеки изминал мач играем по-добре. Оптимист съм и това не е само моето настроение", заяви пред спортния сайт на Варна www.ole-bg.com Стоев.

--- ole-bg.com


Росен Каптиев: Съдиите не помагат на футбола

"Искам да кажа, че съдиите не помагат на футбола. Пак се видя, че арбитрите режат малките отбори", изригна Росен Каптиев след загубата от Левски. Нападателят на Спартак също изрази разочарованието си от рефера Стефан Спасов. "Вижте какво е в Германия например. Отбори като Вердер, Шалке и други правят равенства. И ние можехме днес да направим "Х", тъй като играхме добре. Така първенството ще бъде по-интересно. А сега се знае кой ще стане шампион и т.н. Видяхте ли какъв жълт картон даде на Боян Илиев? А кога свири края на мача? Това е виждането ми", каза още Каптиев. Нападателят не пожела да коментира ситуацията, в която падна в наказателното поле. "Щом не е свирил дузпа, значи няма такава. Защитникът ме бутна, но съдията не посочи бялата точка. В съблекалнята момчетата коментират, че съдията ги е псувал. На мен нищо не е казал", завърши играчът.

--- ole-bg.com


Валери Домовчийски: Не бива да допускаме грешката на ЦСКА

"Важното е, че от два удара вкарахме гол." Това заяви младата надежда на Левски Валери Домовчийски след победата над Спартак. "Относно претенциите на домакините за това дали е имало дузпа в тяхна полза, ще гледате видеозаписите. Не бива да допускаме грешката на ЦСКА от миналото първенство и не трябва да се отпускаме", коментира още той. Нападателят не пропусна да спомене още, че Левски е играл под възможностите си в срещата. "Можем повече, но няма от какво толкова да сме недоволни. Все пак спечелихме 3-те точки днес. За терена няма какво да коментирам. Топката бе повече във въздуха, единоборствата също преобладаваха, така че дали теренът е бил лош, трудно се усещаше", завърши той.

--- ole-bg.com


Боян Илиев, капитан на Спартак:

“Във втори мач ни вкарват голове след центрирания от фаул. Това се очертава като най-голямата ни слабост. Иначе като цяло отборът ни стоя добре на терена срещу шампиона. Борихме се докрай. Зарадвахме публиката, която ни подкрепяше, въпреки че губехме. Спартак (Вн) няма да има проблем с оставането си в “А” група. Съдията се уплаши да не изравним и даде края минута по-рано. Левски са по-добрият отбор и реферът можеше да бъде спокоен. Ние се борим докрай. Ще дойдат и нашите мачове, и нашите победи”.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: